Wedstrijdverslag Team 5

Vandaag, zondag 6 oktober stond om 13.00 uur de wedstrijd tegen Floriande op de agenda.
Vol goede moed en ook weer op volle sterkte met ons eigen spelers gingen wij richting Hoofddorp.
Vooraf was al bekend dat hier wat oud gediende en jong talent in het team zaten, dus tactisch inzetten was noodzakelijk om de nodige puntjes en dus onze eerste plek te kunnen behouden.
Lennart en Daan gingen van start in de heren dubbel, wat in de eerste set nog wat zoeken was naar vooral het gevoel van de shuttle in de hal.
Maar dit was voldoende om de eerste set (16-21) te winnen. Na dat het gevoel daar in de tweede set was gevonden hebben ze met volle overtuiging en duidelijke cijfers de tweede set (7-21) en dus de partij gewonnen.
Toen was het de beurt aan aan Frederique en Marinda in de dames dubbel.
Door goed tactisch spel en het opzoeken van de zwakkere dame was de eerste set (15-21) binnen. Vol goede moed begonnen we aan de tweede set, maar lieten we ons teveel leiden door het spel van onze tegenstanders en beslissingen van de teller waardoor deze helaas nipt verloren ging. (21-19)
Dan moest het maar in de derde, echter was dit nog een zware klus waarin we eigenlijk tot 16-12 tegen een achterstand aankeken.
Maar we hebben ons erdoor gevochten en door goed aanvallend en overtuigend spelen hebben we de set naar ons toe getrokken. (16-21)
Toen waren de heren singels aan de beurt, waarin Daan de aftrap als 1e heer nam en met een ruime voorsprong zijn tegenstander onder druk kon houden. Na toch wat fouten met vooral veel shuttles uit slaan kwam zijn tegenstander nog ver terug, maar was het toch Daan die aan het langste eind trok. (16-21)
Ook de tweede set was voor Daan met goed en geduldig spel. (14-21)
Lennart was ondertussen al begonnen aan zijn partij, tegen een naar verwachting sterke heer.
Maar door het goede, steady spel en het vertrouwen wat hij daarin had was de eerste set voor Lennart. (7-21) Dat zijn tegenstander in de tweede set sterker terug kwam was te verwachten en dit was dus ook wat hij deed.
Er werd ook tot de 19 wel tegen een achterstand van zo’n 4 punten aangekeken, maar Lennart bleef rustig en steady spelen en wist toch ook de tweede set nog te winnen. (20-22)
Met een 0-4 voorsprong waren het de dames die zich mochten bewijzen, waarin op voorhand al wel verwacht hierin punten te gaan verliezen gezien het niveau van de tegenstanders. Frederique ging als eerste dame goed van start en wist de eerste set dan ook te winnen door, zoals we Frederique kennen niet op te geven en er vol voor te gaan. (19-21)
Maar deze oud gediende liet dat niet gebeuren en kwam in de tweede en ook de derde set heel sterk terug. (21-11 en 21-13)
Maar complimenten naar Frederique voor haar goede spel en doorzettingsvermogen!
Ondertussen was ook Marinda al aan haar single begonnen tegen een jong talent wat wel enige tijd al niet meer op hoog niveau heeft gebadmintont. Met vooraf al het idee dat deze partij kansloos verloren ging worden kon er wel zonder druk gespeeld worden. De eerste kon tot een 12-12 nog goed worden bijgebeend, maar daarna kwam Marinda toch te kort. (21-16)
De tweede set was niet om over naar huis te schrijven en hierin had haar tegenstander ook meteen de overhand en keek Marinda de hele tijd tegen een grote achterstand aan. En als je dan ook nog zeker wel 10 shuttles uit slaat dan wordt het hem niet meer. (21-8)
Ondertussen was de tussenstand 2-4, en hoopte we de wedstrijd met een tactische opstelling in de mix nog naar ons toe te kunnen trekken.
Dit bleek achteraf een goede beslissing.
Frederique en Daan speelde de eerste mix en moesten hierin nog wat wel aan elkaar wennen.
Hun tegenstanders bleken daarin net iets beter op elkaar ingespeeld, maar na goede, lange en bizarre gekke rally’s moesten ze hun meerdere erkennen aan de tegenstanders. (21-15 en (21-15)
Het plan was dat Lennart en Marinda de tweede mix dan zouden winnen, en dit hebben ze dan ook waar kunnen maken.
Met goed en aanvallend spel van Lennart in het achterveld en Marinda die aan het net haar mannetje stond konden we beide sets vrij gemakkelijk naar ons toe trekken. (11-21 en 13-21)
Uiteindelijk de wedstrijd met 3-5 gewonnen waarover iederen tevreden was en we alles eruit hebben gehaald wat mogelijk was voor nu.
Nog steeds bevinden wij ons op de eerste plek in het poule.

Groetjes Marinda