Wedstrijdverslag Decorette Amersfoort-Roosterse BC

Wedstijdverslag Decorette BC Amersfoort – Roosterse BC d.d. 26 september 2020

Even na zessen ontving ik een telefoontje van Fred van Wankum. De Livestream werkt niet kun jij hier iets aan doen?
Ik kon alleen maar bedenken: “Heb je de stroom aangedaan en zit het kabeltje voor het signaal in de router?” Even paniek dus.
Het bleek al gauw verholpen, want we moesten gewoon wat meer geduld hebben en toen kwam het signaal er vanzelf in en kon de wedstrijd Decorette BC Amersfoort tegen Roosterse BC beginnen.
Geen Teampresentatie vooraf, maar direct door naar de wedstrijden de beide dubbelspelen.

De Damesdubbel
Bij de Kei-stedelingen een wijziging bij de dames geen Meike Versteeg dit keer, maar de nieuwe aanwinst de Russische Natalia Perminova stond naast Renske Kwakkenbos. Deze wissel pakte goed uit in de eerste set. De Amersfoortse Leeuwinnen pakten de eerste set met goed spel van Renske en heel goed ondersteunend werk van Natalia Perminova. In de 2e set waren de Amersfoortse dames even het spoor bijster, maar hervonden zich na het vervolg van de interval door ook de 2e set te pakken.

Het Heren dubbelspel
Bij de heren werden n.m.m, te veel fouten bij de slagen gemaakt. Niet alleen bij de thuis ploeg hoor. Ook de tegenstander had niet de juiste focus. Niels Veenstra en Freek Golinsky wonnen de 1e set, maar overtuigend was het bepaald niet. In de 2e set eenzelfde beeld, waarbij ik zag dat het aan de kant van Roosterse toch beter en beter begon te draaien. Niet dat we er niet aan te pas kwamen, dat wel want we zagen aan het einde van de set zelf nog kans een matchpoint te krijgen, maar konden dat belangrijke punt niet verzilveren. Roosterse kreeg hun 3e set in de herendubbel. Ook in die 3e set ontliepen de ploegen elkaar niet veel, maar was het wel zo, dat Decorette BC Amersfoort steeds opnieuw de gaten moest dichten om in deze set aan te blijven haken en konden niet meer “er op en er over “, zoals dat dan heet. Nee, verdiend verloren dit keer en zullen de mannen deze week bij het trainen meer moeten werken aan het terugdringen van hun foutmarge, want met 10% minder foutslagen was hier echt meer mogelijk geweest.

Heren enkelspel 2
Inmiddels was Hans van Os op het veld verschenen om zijn single te spelen. Met een schuin oog keek ik naar die wedstrijd, die maar nooit één wedstrijd wilde worden.
De tegenstand Marijn Put was gewoon te heftig aanwezig en na 2 snelle sets moest Hans zijn meerdere erkennen. Moet ik er nog meer over zeggen?
Nee, ik kijk uit naar zijn volgende partij en die is morgenmiddag in Wateringen, daar mag Hans zijn revanche halen.

Beide Dames Singles
Natalia Perminova speelde tegen Wendy Hoeve en Meike Versteeg had de opdracht gekregen om Dorien Lups het vuur aan de schenen te leggen.
Bij aanvang werd het direct een leuke set met punten over en weer, dat was nog steeds zo bij de interval 11-10 in het voordeel van de Amersfoortse, dat dan weer wel.
Ook na de interval ging die evenredige puntendeling door. Dan Meike Versteeg en vervolgens weer Dorien Lups.
Tot 17-17 eigenlijk, want toen liep Dorien uit naar 18-20 en toen Dorien het winnende punt maakte, leek er bij Dorien toch een klein verschil van mening te ontstaan met de lijnrechter, maar de referee besloot met zijn directe call de set in het voordeel van Dorien te laten eindigen.
In de 2e set werd op de stand 2-2 de wedstrijd even stilgelegd vanwege een oponthoud op de andere wedstrijdbaan. Later meer hierover.
Na een minuut of vijftien werd de wedstrijd hervat bij 2-2 en ging de puntendeling gewoon weer verder 6-6, 8-8, 10-10 tot aan de 2e interval. Het was duidelijk dat de dames elkaar goed in evenwicht hielden. Had ik de tussenstand al genoemd 13-13. Toen verbrak Meike die gelijke strijd door een 15-13 voorsprong op het bord te zetten en die vervolgens wist uit te breiden naar 19-14. Het verzet van Dorien was gebroken en Meike won met 21-15 en sleepte er een 3e set uit. Meike kwam goed in de wedstrijd in die 3e set en nam een grote voorsprong 15-03, maar kon het zich echt niet veroorloven om even haar focus te laten verslappen, want dan maakte Dorien direct weer een aantal punten op rij.
Toch was het duidelijk dat het vertrouwen in een goede afloop bij Dorien was vervlogen. Meike won afgetekend met 21-08.
De Russische Natalia had aanvankelijk geen problemen met het spel van Wendy Hoeve en zette haar op een 11-4 achterstand. Na de interval was de set snel beslist omdat Wendy niet dichterbij kon komen. De 1e set ging naar Decorette BC Amersfoort met de setstand 21-10.
In de 2e set werd bij de stand 4-2 de set gestaakt vanwege een knieblessure van Wendy Hoeve.
Wendy kon er na een tijdje wel weer op staan, maar het was wel duidelijk dat voor haar de wedstrijd klaar was.
Later zag ik haar door de hal op krukken lopen. Heel veel sterkte en een spoedig herstel toegewenst.

Herenenkelspel 1
De herensingel van Niels Veenstra tegen Rick Steuten was gevorderd tot de 2e set.
Niels liet in die 1e set zien dat hij op dit niveau goed kan acteren.
Ik kon nog net meekrijgen hoe hij die 1e set op zijn naam zette met maarliefst 21-13. In de 2e set wilde Niels wat mooie shuttletjes aan het publiek showen, maar dat liep niet altijd in zijn voordeel af. Nog altijd niets aan het handje met een voorsprong van 7-3 en later 11-05 bij de interval. Niels ging onverschrokken door en liet zich door niets afleiden 13-07, maar daarna liep het toch even anders, omdat Rick wat minder risico in zijn spel legde en Niels wat meer fouten ging maken. Dit leidde tot een gelijke tussenstand van 13-13. Daarna kwam Niels met fraai veldspel weer terug op zijn niveau 18-14. Daarna verder uitmaken dacht ik en dat kon Niels ook doen door 21-16 op het scorebord te zetten. Hier kon ik best wel van genieten Niels, maar laat mij voortaan niet zo schrikken en druk gewoon door. Is it a deal? Okay.

De beide Gemengd Dubbelspelen
Freek Golinsky en Renske Kwakkenbos namen het in deze mix op tegen het jeugdige duo uit Roosteren Ann Knaepen en Noah Jongen.
Dat bleek helemaal geen makkelijke pot te worden, omdat bij de interval beide ploegen elkaar goed aan het werk zette en de scores over en weer vielen. Setstand 11-10.
Noah en Ann bleven ook na de pauze in het juiste spoor, waardoor Freek en Renske wat meer gehaast naar de punten zochten en dat liep in dit geval op het eind verkeerd.
Set verloren met 18-21. De 2e set startte niet best en we keken tegen een 1-4 achterstand aan. Na een goede inhaalrace stond het al weer gelijk 8-8, maar Renske bleek wat te onstuimig en dan kijk je weer tegen een 8-11 achterstand. Wat dan weer erg goed van Renske was is dat ze het helemaal alleen weer in een voorsprong kon omzetten 13-11.
Het werd een spannende wedstrijd zo naar het einde toe 18-18, naar 18-19 en18-20 om tenslotte te verliezen met 19-21
Ik schrijf hier niet de senario’s, maar doe verslag van de wedstrijd, anders hadden we -laat dat duidelijk zijn- een ander slot gekregen met een andere winnaar.

Op de andere baan was de laatste wedstrijd van de avond al een eindje gevorderd 10-13.
Het was duidelijk dat Meike en Hans weinig met elkaar geoefend hadden en zullen daar toch in de komende weken iets meer aan moeten werken.
De tegenstander liep in de 1e set uit en gaf maar 1 puntje weg, zodat de 1e set naar Roosterse BC ging met de setstand 11-21.
De Amersfoorters werkten hard in de 2e set, maar konden zich niet krachtig genoeg weren. In eerste instantie bleef de stand in evenwicht 6-6, maar bij de interval stonden we op achterstand 8-11. Was het spel van Amersfoort dan zo slecht? Welnee joh, alleen soms een beetje chaotisch en daardoor met wat te veel fouten.
Aan de andere kant kun je ook niet alleen op zeker gaan en moet je wel wat risco in je spel opnemen.
Helaas was dat dit keer niet goed genoeg om een setje terug te pakken en werd er met 14-21 verloren.
Met dank aan de Livestreamverbinding, zodat er nu al een wedstrijdverslag op de website is verschenen.

Conclusie:
Geen 8 punten, maar 4 en of dat voldoende is, dat weten we morgen, wanneer Decorette BC Amersfoort in een uitwedstrijd tegen Le Credit Sportief Velo de nodige wedstrijdpunten moet gaan scoren. Deze wedstrijd in Wateringen begint om 14.00 uur.

Decorette BC Amersfoort – Roosterse BC 4 -4