Wedstrijdverslag BC Amersfoort 3 – BCH 1

BC Amersfoort 3 – BCH 1                   6 -2

Na het onverwachte verlies (3-5) van vorige week tegen Smashing konden we in deze wedstrijd weer rekenen op Remco Pots, hersteld van een blessure, maar ontbrak Xandra dit keer, omdat zij inviel in team 2.
Maar met Remco in de ploeg maken veel tegenstanders geen kans op winst.

Vandaag tegen BCH stonden we tegenover “VRIENDEN”. Buiten het veld dan wel te verstaan, want binnen de lijnen werd niets cadeau gedaan.

In de dubbel met Elano Nijkamp werd dat al gauw duidelijk. Direct nam het BC Amersfoort team met 7-0 de leiding en hoewel de tegenstander zich nog goed terug wist te knokken waren het Remco en Elano die de eerste set op hun naam wisten te zetten. Ook in de 2e set was dat eigenlijk het geval. Dean en Kyle wilden wel voor de setwinst gaan, maar lieten vooral in het midden een gapend gat achter, waar de tegenstanders makkelijk hun winnende smashes wisten te plaatsen. 21-17 en 21-15 waren de setstanden. Hier kun je de herendubbel wedstrijd bekijken.

Lotte Manenschijn en Anouk van Wijk waren oppermachtig in de 1e set en pakten deze snel.
Zo gewonnen, zo geronnen luidt het spreekwoord en dat klopte vandaag in de 2e set helemaal, die onze dames dan ook subiet bij de dames van BCH Rebecca van den Berg en Maureen Tan inleverden.
Raakten de BC Amersfoort dames daarbij in paniek? Nee man, eerder geïnspireerd. Wat kwamen Lotte en Anouk in die 3e set goed de baan op. Het was een lust voor het oog om naar dat spel te kijken. De 3e set werd zeer overtuigend gewonnen.
Hier nog even alle setstanden op een rijtje 21-13 / 14-21 / 21-12.     

Herensingle 1 Remco Pots tegen Dean Versteeg.
Remco zette, na een kleine onderbreking vanwege een blessure, zijn goede reeks in deze competitie weer voort. Tegen Dean Versteeg moest Remco wel alert zijn, maar hoefde niet het achterste van zijn tong te laten zien. Je kon het nog net geen trainingspartijtje noemen.
De beide games gingen dan ook rap in het voordeel naar Remco met de setstanden 21-12 en 21-13.

Ook Anouk bleek in goede vorm te steken bij haar enkelspel. Rebecca moest alles in die 1e set geven om nog een beetje in de buurt te blijven 21-18, maar het werd al gauw duidelijk dat Rebecca al haar inzet uit het 1e bedrijf moest bekopen in de 2e set. Anouk was heer en meester en kon na de interval lekker freewheelend haar punten maken en won die 2e set met 21-12.

Met deze tussenstand 4-0 deed de ploeg het zeer goed.

Ook Lotte Manenschijn kon zich helemaal in de single uitleven. Maureen Tan had kon daar maar weinig tegenover zetten. Lotte speelde volgens mij haar beste single van het seizoen. Deze overtuigende winstpartij heeft haar moreel weer een setje omhoog gestuwd. Lekker meid, wel gewoon met beide beentjes op de grond blijven staan.

Vincent Braaksma moest het vandaag opnemen tegen Kyle van der Vliet.
Het smashkanon van BCH liet zich al gauw in de 1e game gelden door de ene na de andere smash om de oren van Vincent te slaan. Veel te laat in deze game herstelde Vincent en dat gaf ons de goede hoop op een beter resultaat in de 2e set. Vincent volgde het advies van coach Lotte en je zag het vertrouwen van Kyle per slag afbrokkelen. Duidelijk geirriteerd moest hij de 2e set aan Vincent laten.
In een gelijk opgaande 3e set kon Vincent vandaag nog niet het verschil maken, maar ik was wel blij verrast over zijn goede spel in deze wedstrijd. Jammer, want de winst was helemaal niet ver weg. Setstanden 18-21 / 21-18 en 19-21. Blijf erin geloven Vincent en laat het eruit komen.

Tot besluit de beide mixen.
Remco en Lotte dit keer in de mix, want Elano had last van een onwillig rugspiertje.
Voor het spel an zieg maakte het niet zo veel uit. De 1e set bleek het verschil wel een tikkie te groot 21-10 en in de 2e set waren de BCH spelers Rebecca en Kyle dicht bij een derde set, maar Lotte en Remco lieten dat niet gebeuren en wonnen net voor verlengingstijd met 21-19.

Dan die 2e mix met Anouk van Wijk en Vincent Braaksma tegen Maureen Tan en Dean Versteeg.
Onze jeugdige spelers hebben duidelijk wat moeite om hier hun puntjes in te halen.
Ze blijven vaak goed tegenstand bieden, maar het lukt maar niet om de game te winnen.
Maureen en Dean waren vooral in de 2e set te sterk 17-21 en 10-21.
De volgende keer dan maar.
Eerst deze week weer goed trainen en daarbij een aantal mixen samen sparren.
Gefeliciteerd met de grote winst en volgende weekend heel veel succes bij de RSK Centrum 2019.
See ya!