Voorbeschouwing Wim Top junior master toernooi Amersfoort 2019

Dit jaar is het toernooi erg goed bezet, met zo’n 160 deelnemers hebben wij een erg vol toernooi. Het was weer een hele klus om de planning rond te krijgen, maar toch hebben we zoveel mogelijk in poules gedaan. Dit zodat elke speler voldoende partijen krijgt.

U11
Bij de onder 11 categorie hebben we in de gemengddubbel als favorieten Nagasharan Podala Vengatesh en Minh-Anh Bui, maar Jordy Haase en Caitlin Pang gaan de strijd aan om het tegendeel te bewijzen. Ook in  de jongensenkel is Nagasharan Podala Vengatesh als tweede geplaatste kanshebber op de titel. Hij zal hiervoor wel Vihaan Shah in de verwachte finale moeten verslaan. In de meisjesenkel ziet het er kansrijk uit voor Sara Staats. Haar grootste tegenstander in dit onderdeel is Brechtje Spijksma, die als tweede geplaatst is. Tot slot hebben wij nog de jongensdubbel, die in één poule gespeeld gaat worden. Door de vele wedstrijden kunnen er wel eens bijzondere uitslagen tussen zitten. Toch verwachten wij dat Vihaan Shah en Pim van Veghel (1) hun plaatsing waar gaan maken. Jason de Graaf en Nagasharan Podala Vengatesh (2) gaan hun best doen om dit te voorkomen.

U13
In het jongens enkel spelen Dion Hoegen (1) en Minh-Duy Bui (2) met de focus op de winst. Vihaan Shah speelt dapper mee om ook in een hogere leeftijdscategorie een prijs te kunnen pakken. Ook Gino Monopoli doet een serieuze poging. In het meisjes enkel keert Megan Molier(1) weer terug naar Amersfoort om haar talent te laten zien. De Belgische Meare van Dalm (2)zal vastberaden op de baan verschijnen om een beker mee te nemen naar onze zuiderburen. In het onderdeel jongensdubbel hebben Joely Cornet en Gino Monopoly de hoogste plaatsing ontvangen, boven Aditya Ashish Kulkarni en Tobias Mayer. Met nog vier andere koppels belooft dit een spannende strijd te worden. Bij de meisjesdubbel zal de strijd volgens de kenners gaan tussen Megan Molier/Chanel Snijders (1) en Sterre Bang en Esmeralda van Drunen (2).

U15
De geplaatste spelers uit het gemengddubbel zijn geen onbekenden voor ons hier in Amersfoort. Martijn Roest en Fay Cornet zijn dit jaar eerste geplaatst. De volgende kanshebbers zijn Tieme Holstege en Stephanie Snel. In het jongens enkel onder 15 strijden 29 kanshebbers om de toernooizege. Martijn Roest heeft de beste papieren. Steven Otto moet ook zeker niet onderschat worden. De verwachtte halve finalisten zin Chevayo Pattinaja en Jochem Manné. In het meisjes enkel wordt de plaatsingslijst aangevoerd door Marisa Gijsen, gevolgd door Farah Iffah Tuarita, Sophie Li en ten slotte Esmeralda van Drunen. De jongensdubbel in deze categorie is zeker nog niet beslist. Jochem Manné en Max Strijker gaan het publiek laten zien dat zij de grootste uitdagers zijn van het hoogst geplaatste koppel Steven Otto/Chavayo Pattinaja. In de meisjesdubbel zijn er 6 koppels te aanschouwen. Hoogstwaarschijnlijk zullen Farah Iffah Tuarita en Tejaswini Vangatesh er met de beker van door gaan, als ze niet worden tegen gehouden door Marisa Gijsen en Stephanie Snel.

U17
Mooi om te zien dat er maar liefst 24 koppels mee doen in het gemend dubbel onder 17. Dit betekent dat het strijdtoneel volop geopend is. Het is moeilijk te zeggen wie hier zal gaan winnen. Grote kanshebbers zijn Bjorn van Pellegrom en Demi van Ritter (1). Daarna zijn Chengi Zhao en Claudia Huster favoriet. Bjorn Pellegrom is naast de mix, ook kanshebber in de jongensenkel. Sheldon Schröder probeert deze speech na afloop van het toernooi voor zijn neus weg te nemen, door de eerste plek te veroveren. Bij de dames is de grootste kanshebber Anouk van Wijk, die ook speelster is bij BCA. Zij zal in haar eigen sporthal uitgedaagd worden door Demi van Ritter (2), Celine Roest (3) en Eline Eversdijk (4). Jongensdubbel onder 17 is jaarlijks een mooi onderdeel om naar uit te kijken. In de schijnwerpers staan Sheldon Schröder en Bram Strijker, die het naar verwachting lastig gaan krijgen tegen Bjorn Pellegrom en Beau van der Sman. Tot slot wil Anouk van Wijk ook de damesdubbel titel meer naar huis nemen samen met Demi van Ritter. Het echte gevaar komt uit de hoek van Eline Eversdijk en Sophie Mayer.
Wij kijken uit naar een mooi sportief weekend met fantastische wedstrijden!