Voorbeschouwing FZ FORZA Master toernooi BC Amersfoort 2020

Op zaterdag 14 maart en zondag 15 maart is het eindelijk weer zover. Het meest centraal gelegen Master toernooi van Nederland gaat weer van start. Met 158 deelnemende spelers, is het weer een druk bezet toernooi. Helaas zijn door gebrek aan voldoende spelers zijn er een aantal onderdelen uit komen te vallen. Zo worden er geen wedstrijden gespeeld in de categorie 8. In de 6 worden alleen het mannenenkel, vrouwenenkel en gemend dubbelspel gespeeld.

Categorie Master
In de master categorie zijn ontzettend veel rondes te spelen voordat het tijd is voor de finale. Dit betekent dat er in de singelpartijen 8 plaatsingen zijn.
In het mannenenkel is Dennis Koppen de grote favoriet. In de finale van de eredivisie won hij bijna van Dicky Palyama. Maar Michiel Kruit moet nooit onderschat worden en zal proberen om minstens zijn 2e plaatsing waar te maken. BCA kopman Vincent de Vries probeert in zijn eigen hal natuurlijk de Amersfoortse supporters trots te maken. Hij is derde geplaatst. De 4e geplaatste in het mannenenkel is de jonge Lars Kros.


In het vrouwenenkel staat Meike Versteeg eerste geplaatst. Zij heeft op het NK laten zien dat ze bij de beste 4 speelsters van Nederland hoort. In haar eigen hal heeft zij een lichte voorsprong op haar tegenstanders zou je zeggen. Helaas voor haar is dit niet het geval. De 2e geplaatste Daphne Jansen en 3e geplaatste Mireille van Daal trainen ook in de Juliana van Stolberghal. De vierde plaatsing is voor Diede Odijk.
Mannendubbel zal naar verwachting spannende partijen opleveren. Dennis Koppen en Denzel van Soerland spelen samen om de toernooiwinst binnen te halen. Leon Nottelman en Michiel Kruijt (2) zijn een defensief blok ervaring en lastig te verslaan. Lars Kros en Timo Stoffelen (3) zullen net zoals Maurice Paassen en Menno de Vor (4) proberen dat de finale er anders uit gaat zien dat de meeste mensen vooraf zullen voorspellen.

Het vrouwendubbel ligt helemaal open. Als het aan de plaatsingslijst ligt zullen Jasmine Paap en Rosalie Teuben met de eerste prijs terug naar huis rijden. Maar Charissa Kuiper en Meike Versteeg (2) zullen het daar niet mee eens zijn. Renske Kwakkenbos (die in de competitie dubbelt met Meike Versteeg) speelt samen met Xandra Stelling en is 3e geplaatst. Diede Odijk en Iris van Leijsen zullen het hoogst waarschijnlijk in de halve finale opnemen tegen Jasmine en Rosalie.

In het gemengd dubbel zien we bovenaan de plaatsingslijst een gloednieuw koppel: Renske Kwakkenbos en Michiel Kruijt. Het zal dit toernooi blijken of de chemie tussen deze twee spelers goed zit. Timo Stoffelen speelt samen met Charissa Kuiper en staan mogen zich tweede geplaatst noemen op dit master toernooi. Bij het 3e geplaatste koppel Kyle van der Vliet en Rebecca van den Berg ziet de Chemie in ieder geval goed! Zij spelen ontzettend vaak samen en zullen ongetwijfeld laten zien wat ze in huis hebben. Denzell van Soerland en Rosalie Teuben zijn als 4e geplaatste in het klassement te vinden.

Categorie 4
De jonge Pjotr Odijk gaat met zijn offensieve spel laten zien dat hij de sterkste speler in de mannenenkel is. Mats Duwel gaat het hem hoogstwaarschijnlijk in de finale lastig maken. Calvin van Stenus (3) en Tommy Liu (4) willen ook laten zien hoe hard zij de afgelopen tijd getraind hebben.
In het vrouwenenkel zijn alle 4 de plaatsingen toegewezen aan jeugdspelers. Zij zullen onderling proberen uit te maken wie er met de titel vandoor gaat. De plaatsingen zijn gegeven aan: Stefanie Nijsse (1), Mijntje Holstege (2), Meerte Loos (3) en Celine Roest (4).

In het mannendubbel hebben Roel Slenter en Jesse Stekelenburg de meeste punten op de ranglijst. Tommy Liu en Calvin van Stenus hebben naast hun plaatsing in de singel, ook samen een 2e plaats in de dubbel. Uit Almere komen Pjotr Odijk en Tristan Eshuis op de derde plek in de plaatsing. Bram Koomen en Gianni Massaro sluiten de plaatsingslijst af.


In het vrouwendubbel doen er 13 koppels mee. Mijntje Holstege en Sam Lange (1) zullen hoogstwaarschijnlijk ver komen in het toernooi. Meerte Loos en Stefanie Nijsse (2) hebben dit jaar ook aan het NK deelgenomen. Die ervaring zullen zij mee nemen naar Amersfoort om proberen de titel te pakken.
In de onderdeel gemengddubbel spelen de eerste geplaatste in het mannenenkel; Pjotr Odijk en de tweede geplaatste singeldame Mijntje Holstege met elkaar. Dat koppel belooft hoge ogen te gooien. Helemaal aan de onderkant van het speelschema vinden we nog meer BV Almere spelers. Mathijs Janz samen met Chloe Almelo. Ook de nummer 3 geplaatste komen van dezelfde club met zwart-gele clubkleuren. Tristan Eshuis speelt met Celine Roest. Mats Duwel en Meerte Loos spelen als 4e geplaatst in het afvalschema.

Categorie 6
Het mannenenkel wordt gespeeld in 4 poules. Daarna wordt er een afvalschema gespeeld. De verwachte finale zal worden gespeeld tussen Arjen Schrijer (1) en Raphael Koolen (2).Het vrouwenenkel heeft maar twee poules. De winnaar van de poule staat dus automatisch gelijk in de finale. Binnen deze poules zal een groot slagveld ontstaan. In beide poules zitten namelijk 5 speelsters. Kim Boonstoppel, die vorig jaar nog deelnam in ons Junior Master toernooi, staat 1e geplaatst. Vera Waayers is in de andere poule de verwachte winnaar. Tot slot het gemenddubbelspel. Hier zal in één poule worden gestreden voor de winst. Geen echte finale partij dus. Al zou je de wedstrijd tussen Raphael Koolen/Liviëna Pardede (1) en Finn Veltman/Ilse Stoffelen wel als een finale partij kunnen zien.


Wij zien jullie graag zaterdag 14 maart en zondag 15 maart in onze hal, zodat jullie de wedstrijden met eigen ogen kunnen aanschouwen.

Toernooicommissie BC Amersfoort