Verslag Dubbelweekend Team 3

Vandaag speelde Team 3 tegen een team waar we nog niet eerder in de 1e Divisie tegen hadden gespeeld Olympia 56.
Omdat de referees in de file (A12) stonden had ik voldoende tijd om de tegenstander bij het inslaan te bekijken. Het waren stuk voor stuk jonge gassies.
Nou moet ik wel zeggen, dat vind ik de laatste tijd wel vaker. In het begin denk je, ben ik nou bij de jeugdteams aan het kijken?
Oorzaak kan zijn de teruglopende leden aantallen, of kan het zijn dat naar mate de jaren verstrijken ik zelf een verkeerd beeld heb gekregen.
De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
Goed net toen we zonder Referee wilden gaan beginnen gebeurde het dan toch. Jawel daar was hij dan toch. Ref Remco Oskam, maar wat was dat nou?
Hij had geen gevolg achter zich aan lopen. Zijn collega zo bleek al gauw had minder succes in de file en moest ten einde raad omkeren en op huis aangegaan. Al gauw werd de oplossing gevonden.

Inval Referee P.W. Landman

Peter Landman was bereid om in de 2e stoel plaats te nemen. (zie foto)
Deze speciale gebeurtenis wil ik graag met jullie delen.

Peter bleek een prettige referee te zijn, die zijn werk serieus nam. De spelers waren zeer content met deze “invaller”.
We begonnen met de dubbelpartijen met de dames en de heren. De dames Xandra Stelling en Anouk van Wijk waren wat sneller klaar (19 en 15), dan de heren en was ik daar de lijnrechter.
Remco en Elano lieten weer goed badminton zien in het eerste gedeelte van de eerste set, maar moesten toch toestaan dat de heren van Olympia weer op gelijke hoogte terug kwamen. Heel erg onnodig heren van BC Amersfoort. Wat was dat nou opeens? De winst werd net voor ons neus weggekaapt 19-21. In de 2e set weer een sterk BC Amersfoort, maar ja dat was een set eerder ook het geval, dus was er tijdens de interval geen sprake van euforie. Wel aan het einde van de 2e set die door Elano en Remco met 21-12 overtuigend werd gewonnen. Of was het dat de mannen uit Tegelen de partij op een gegeven moment lieten lopen? De 3e set was namelijk een zeer spannende waarbij beide teams aanspraak op de winst konden maken. Uiteindelijk wonnen de mannen uit Amersfoort, maar wel met het zweet op hun voorhoofd en zelfs een matchpoint tegen uiteindelijk met 22-20. Dat dan weer wel.

Bij de singles geen verrassingen qua opstelling. Anouk van Wijk nam het op tegen Joyce Steegh en speelde een hele sterke 1e set en won met 21-10. Heel leuk om te zien Anouk. Maar waarom ging je daar in die 2e set niet mee door? Was je moe, nee dat niet; had je een lichte blessure, nee ook niet; wat was het dan dat je die 2e set niet meer in die winnende flow verkeerde? Joyce won die 2e set met 15-21 en dat was toch een beetje onnodig. We schrijven dit verlies af op wisselvalligheid gelet op je jeugdige leeftijd. Probeer in het vervolg die Vibe vast te houden door weer scherp te beginnen.
Vermoeidheid was het zeker niet, dat zagen weer in die 3e set. Heel goed gespeeld, maar ….. het moet allemaal nog wel een versnelling hoger. Voor sommigen aan de zijlijn is het ook nooit goed.
Ach natuurlijk wel, maar ik denk al weer ver vooruit.

Toen ging ik bij Lotte Manenschijn een kijkje nemen. Lotte had voor de gezelligheid haar hele familie meegenomen. Lotte was niet de enige die haar familie langs de lijn had uitgenodigd. Nee, de familie van Vincent was er niet, maar de moeder van Vincent had wel een lekkere cake gebakken en aan hem meegegeven. Wie was er dan wel? De hele familie van Elano zat binnen.
Gezellig hoor daar langs de lijn en die cake vonden we heerlijk.
Weet je wat ook heerlijk was? Het spel van Lotte, daar hebben de tegenstanders vak geen weerwoord op. Ook Leonie Rovers werd in beide sets op een dusdanige achterstand gezet, zodat zij die onmogelijk weer kon inlopen. Lotte won in 2 sets van 12 en 15.
Ook Remco Pots won overtuigend door met dezelfde setstanden als in de wedstrijd van Lotte van zijn tegenstander Juul Hekkens te winnen. Helemaal top jongen.
Vincent Braaksma had het moeilijker tegen zijn opponent van de dag Jules van Wijlick.
Niet een maatje te groot hoor, maar de slagen van Jules kwamen beter door en Vincent had moeite om die slagen uiteindelijk te verdedigen. Hij verloor in 2 sets van 17 en 15. Na de wedstrijd bleek Vincent te veel last van zijn kuitspier te ondervinden en moest in de mix vervangen worden.

Dan de mixen. Ik zat achter de baan van Lotte en Elano en zag voor mijn ogen een gelijk opgaande strijd aan mij voorbij trekken. Uiteindelijk gaven de Amersfoorters aan het eind wat meer “gas op die lollie” en dat bleek goed voor 21-17. In de 2e set liepen Lotte en Elano al snel uit op hun tegenstanders Lotte Peulen en Jules van Wijlick. Die voorsprong werd ook niet meer uit handen gegeven. Lotte en Elano wonnen de 2e set met 21-7.
Invaller voor Vincent, Remco Pots had nog voldoende ausdauer om samen met Xandra Stelling de mix in te gaan. Onze oudere jongeren met heel veel ervaring in hun bagage bleken veel te sterk voor hun uitdagers Juul Hekkens en Joyce Steegh. De winst was ook in deze partij voor BC Amersfoort met 2x 9.

In dit dubbelweekend een dag later speelde het team van captain Remco Pots uit tegen het altijd lastige TFS Barendracht. Zonder Elano Nijkamp (was deelnemer aan hardloop wedstrijd in de Ronde van Utrecht), maar met Nick Smaling. In Barendrecht werd met 3-5 gewonnen, waarbij Nick Smaling goed genoeg was om in beide onderdelen waarin hij uitkwam de punten binnen te halen. Ook Anouk van Wijk en Xandra Stelling konden zich aan deze prestatie spiegelen.
Een hele mooie prestatie tegen een lastige tegenstander. Proficiat aan het team.

Hey, waar is Anouk nou?