Teleurstelling: geen kampioenspoule voor decorette Bc amersfoort team 1

Een verslag van badmintonzaterdag 6 november 2021 door Fred van Wankum.


Decorette BC Amersfoort Team 1, met nog een wedstrijd te gaan zijn we eigenlijk al kansloos. Met een 7-1 verlies bij Drop Shot afgelopen zaterdag, is onze doelstelling – de kampioenspoule – helaas niet gehaald. Het plan was goed, maar de uitvoering heeft gefaald. De beoogde samenstelling van het team is door de Deense Iben Bergstein behoorlijk verstoord. Zij zou beschikbaar zijn voor 5 wedstrijden en daarmee hoopten we voldoende kwaliteit te hebben om ons te plaatsen. Jelle Maas heeft wel de beoogde 4 wedstrijden gespeeld en daar 7 van de 8 partijen in gewonnen en daarmee ruimvoldoende aan onze verwachtingen voldaan. Dat hadden wij ook verwacht van Iben Bergstein die maar één wedstrijd heeft gespeeld tegen Almere en daar ook geen punt heeft kunnen scoren. De overig teamleden zoals verwacht zouden het ook niet halen, hun scores van 28,6% tot 50% is helaas niet voldoende. Dus daarom ook deze hier bovengenoemde versterking van Jelle Maas en Iben Bergstein. We zullen nu al ons moeten beraden voor het volgende seizoen, om wel onze doelstelling te halen. Dat zal en moet het uitgangspunt zijn. We hopen wel in de loop van de competitie dat het team zich verder ontwikkelt en individuen sterker gaan worden, door hard en veel te gaan trainen.


Zaterdag na 4 dagen bij de Saarbrücken Open te zijn geweest met Peter Landman en daar verschrikkelijke mooie en kwalitatief prachtige wedstrijden gezien, toch nog even langs de sporthal geweest en enkele spelers aan het werk gezien. Natuurlijk wel even terugschakelen van het niveau, maar desalniettemin, ook nu weer leuke en goede wedstrijden gezien.


Team 2 tegen Velo, waar ik een zwoegende Nick Smaling aan het werk zag, die zo gehaast en onzeker was. Snelheid en gehaast zijn, zijn duidelijk twee verschillende dingen. Onrust in je slagen, niet de juiste coördinatie hebben en daarbij de verkeerde keuze te maken. Rustig blijven Nick, maar wel een verdiende winst in 2 games. Xandra Stelling liet wel even zien dat badmintonnen ook simpel kan zijn en declasseerde haar tegenstander met 21-9 / 21-8. Ook de zwoegende Jasmijn Maneschijn nog aan het werk gezien, die in de 1e game geen vat op haar tegenstander had en met 7-21, het roer moest om gooien om nog een kans op winst te hebben. De 2e game kreeg zij toch meer vat op haar tegenstander en trok de game met 21-19 naar zich toe. De 3e game moest er aan te pas komen, maar met 17- 21, moest zij na een hevig gevecht toch haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. Toen Bart Hoksbergen nog gezien, die was alleen bezig de vloer te verbouwen. Met een mokerharde smash wist hij zijn tegenstander zo te imponeren dat Bart eigenlijk geen kind had aan zijn tegenstander en won met ruime cijfers zijn games. Het team won met 5-3 en staan netjes op de tweede plaats in de 1e divisie.


Ook heb ik team 5 in actie gezien. Zij wonnen met 5-3 van BECA en staan nu zelfs op plaats 1 in de 3e divisie. Celeste Greve en Joris van Engelen nog gezien in hun singles. De wedstrijd van Celeste was een partij wie het hardste kon slaan. Beiden hadden harde clears, maar wie gaf nu de eerste aanvallende slag, om de clears te doorbreken en de tegenstander uit het achterveld te halen. Zo wisselvallig waren de eerste 2 games, 21-10 / 13- 21. Dat ging over en weer en het was een hevig gevecht geworden in de 3e game en bij 19-21 moest Celeste haar meerdere erkennen. Ook bij Joris van Engelen nog wat goede acties gezien, maar die grote sterke kerel aan de overkant won in 2 games zijn enkelpartij.


Ook nog een paar leuke jeugdspelers in actie gezien. Altijd leuk te zien dat ze beter worden en steeds meer inzicht krijgen in het spelletje. Maar plezier is belangrijk en dat zij sporten en dan is badminton een zeer fijne en goed sport voor je motoriek. Ik heb weer genoten en hoop jullie allemaal nog vaak in actie te zien.