team 3 nipt gewonnen van BCH (5-3)

Wedstrijdverslag ingestuurd door Jan Nijkamp, bedankt!


Vorig seizoen heb ik vanwege de corona pandemie het hele seizoen (net als de overige ouders) moeten missen. Ook dit seizoen was ik bij aanvang van het seizoen niet aanwezig , omdat mijn zoon (op eigen verzoek) niet in een competitie team was ingedeeld. Wel wilde hij bij afwezigheid van een vast speler invallen. En vandaag was dan de eerste invaldag voor BC Amersfoort team 3, welke als gastheer de tegenstanders van BCH uit Den Bosch ontving. Ik kwam de zaal binnen toen de dubbelpartijen waren begonnen. Geovanni (oudste zoon) zat al achter de baan van de herendubbel te lijnen en Harald bediende tevens het elektronische scorebord. Lennart en Elano waren begonnen aan hun herendubbel en stonden op een kleine achterstand. De jongens stonden elkaar soms wat onwennig aan te kijken. Geen wonder want dit koppel heeft, hoe gek dit ook klinkt, maar weinig met elkaar in het veld gestaan. Toch hebben beide spelers al heel wat jaren in de sporthal doorgebracht en samen de trainingen afgewerkt. Zowel in de jeugd als bij de senioren. De trainingsarbeid en trainingsvormen zouden dus geen beletsel kunnen zijn om de pannen van het dak te spelen.


Toch stonden zij als team op achterstand en moest er een versnelling hoger worden opgeschakeld. Die hogere versnelling werd in de eerste zet nog niet echt gevonden. Het leek erop dat onze jongens moesten vrezen om de 1e set in te leveren, omdat ze maar liefst 2x een setpoint tegen kregen. Toch werden ze geholpen door de tegenstander en er met 26-24 gewonnen. Met het winnen van de 1e set was het aanvankelijk nog helemaal geen gewonnen partij. Declan Bennett en Robert Otto verweerden zich goed maar keken tijdens de interval tegen een 11-9 achterstand aan. In het 2e gedeelte van de 2e set bleek niet zo zeer de conditie (haha) maar meer de slagkracht zege te vieren. De shuttles werden goed binnen de lijntjes gehouden en zeer behendig naar de overzijde geplaatst. De BCH-heren kregen weinig kans om directe punten te maken. Scoren was meer aan Lennart en Elano voorbehouden. Zij liepen erg snel uit naar 21-12.


Romy en Anouk hadden hun handen vol aan de dames Maureen Tan en Nienke Kwakkenbos van BCH. Echt afstand konden ze niet nemen en moesten blijven oppassen om geen set in te leveren. Dat gebeurde niet, omdat de BC Amersfoort dames in 2 sets de wedstrijd beslisten. 21-18 en 21-19.


Na een korte pauze stonden de heren singelaars in het veld. De ploeg van BC Amersfoort bestond vandaag uit 4 veldspelers, omdat Harald nog last ondervond van een lichte blessure daardoor niet speelklaar was en team 3 dit seizoen maar over 2 dames beschikt. Maar alle spelers zijn bekend met het spelen alle disciplines van het badminton. Dus gaan met die banaan. Lennart is dit seizoen weer helemaal terug op zijn sportieve niveau. De slagen waren al in orde en nu zijn conditie en het wedstrijdritme ook weer helemaal op orde zijn gekomen kunnen we weer geniet van zijn inzet en zijn machtige slagen. Vandaag ondervond Finn Lavalette deze kwaliteiten van onze Lennart en deze gaf Finn nooit de gedachte om in de wedstrijd terug te komen. Lennart Bijkerk won met de setstanden 21-10 en 21-9. Knap gedaan!


Elano nam het op tegen Declan Bennett, hoewel ik Kyle van der Vliet had verwacht. Kyle moest werken en kon er vandaag niet bij zijn. Elano die al een tijdje meer dubbel en mix speelt begon zeer level aan de wedstrijd. Zou hij nog wel over voldoende conditie beschikken om de single tot een goed einde te brengen. Het liefst natuurlijk in 2 sets, maar wat als hij er 3 moest gaan spelen? Met deze gedachten in het hoofd begon hij aan zijn wedstrijd. De spelers hielden elkaar qua score mooi in evenwicht. Eerst stond Declan een punt of 2, 3 voor, dan stond het weer gelijk en aan het einde van de eerste set wist Elano na een kleine verlenging met 22-20 de set naar zich toe te trekken, door 2 keer en kneiterharde smash de grond in te boren. De rem bleef aanvankelijk in de 2e nog even aangetrokken, maar na de interval was het duidelijk dat het wel snor zat met de conditie in deze partij. We werden nog getrakteerd op een paar verrassende


schijnslagen (van beide spelers overigens) en tactische hoogstandjes, waarbij beide spelers nog aardig wat energie in staken. Toch viel de winst van de 2e game naar de kant van BC Amersfoort met 21-14. De BC Amersfoort dames Romy de Laak en Anouk Molenkamp hadden aan Maureen Tan en Katinka Moers een beste tegenstandsters. Romy zat de 1e set even in een wak en verloor direct al aardig wat punten en kon dat verschil niet goed maken. Romy werkte wel hard en streed voor elk punt en dat hebben we al vaker van haar gezien en vaak met het succes wat zij daarmee bij haar opponenten afdwingt. Helaas bleek Maureen Tan daar niet echt van onder de indruk te geraken en werd het eerste wedstrijdpunt (218-21 en 17-21) op het scorebord voor BCH geplaatst.


Inmiddels was Anouk in een heftige strijd met Katinka geraakt. Anouk had de eerste set met 21-11 gewonnen, maar de 2e set verloren met 16-21. Hoewel je het dan nooit zeker weet zag Katinka er toch wat frisser uit en gaf niet alleen de lichaamstaal van Anouk aan, dat het niet meer zo makkelijk ging als eerder in het duel. Anouk kon het in de 3e set vak niet meer belopen en moest vandaag haar meerdere in Katinka Moers erkennen.


Beide dames verloren hun single, maar konden zich direct in de mix revancheren. Dat dan weer wel. Nienke en Robert werden in de 1e set simpel aan de kant gezet door Romy de Laak en Lennart Bijkerk. Dit mede omdat er aan de BCH kant bijzonder weinig lukte. 21-9 In de 2e set werd een meer gelijkwaardige strijd gestreden. Toch was Lennart vandaag heel goed bezig en met Romy aan zijn zijde wist dit koppel de partij in 2 sets te beslissen 21-17.


Ik had vanaf de lijnrechterstoel al gezien dat Anouk en Elano een snelle 1e set hadden gespeeld door met 21-14 te winnen. Maar in de 2e set was hun aandeel een stuk minder en werd de set met 12-21 ingeleverd. De 3e set was een uiterst spannende waarbij beide teams weer volledig in de wedstrijd zaten. Helaas voor ons vielen de uiteindelijke punten net wat meer naar de kant van BCH 18-21.


Na alle uitslagen te hebben opgeteld en afgetrokken was het saldo toch in het voordeel van BC Amersfoort opgevallen en werd het BC Amersfoort 5 punten en BCH 3 punten. Gefeliciteerd BC Amersfoort Team 3