Team 2 te sterk voor DKC (8-0)

Fred van Wankum schreef een stuk over de wedstrijd van Team 2 van afgelopen zaterdag. Bedankt Fred!


Voorafgaand aan het optreden van Team 1 vanavond tegen Roosterse speelde Team 2 ook een goede partij tegen DKC 2. Altijd leuk om te zien hoe spelers hun partijen spelen, de één met veel techniek en de andere met een enorme wilskracht en inzet.


Bart Hoksbergen, die als klein jochie hier opgeleid is en een bijzonder talent heeft. Maar kleine jochies worden groot, ook in daden. Ik heb hem nu al een paar wedstrijden zien spelen, wat heeft hij allemaal wel niet in huis! Bijna alles is aanwezig bij hem; geweldige techniek, harde slagen, schijn, snel en fysiek goed. Maar tactisch soms het spoor bijster, hij denk dat mooie punten dubbele punten opleveren. Maar normale directe punten zonder schijn en genadeloos in de vrije ruimte scoren tellen ook Bart.. Dit geldt ook voor Richard. Ook Nick, die zwoegt en beult over het veld. Ik zie hem nog staan, met zijn enkele kilo`s te zwaar op het veld. Altijd hard trainde om zijn conditie en snelheid op te voeren. Maar Nick is zeker sneller en sterker geworden. Prachtig om te zien.


Dan de ervaren Xandra, die kan er ook wel wat van. Geslepen zoals ze is en prima uitgekiende slagen, is zij altijd gevaarlijk en succesvol. Dan Richard, ook zo dubbelmotion machine, met veel techniek en kracht. Waar ik altijd wel graag naar kijk, maar soms ook vertwijfeld naar zijn actie kijk. Niet altijd de rust en de shuttle lekker rondspeelt. Maar uit de onmogelijkste momenten en positie een verwoestende smash speelt, die niet slaagt. Omdat de tegenstander lekker klaar staat en genadeloos antwoordt geeft op zijn smash en dodelijk kort over het net speelt. Maar de winnaar heeft altijd gelijk, Richard!!


Dan Jasmijn, Hollands welvaren rode wangen, die altijd hard traint. Altijd strijdlust levert en vecht tot de laatste snik, ook nu weer de winst binnen, hoewel de 2e game wel een verlenging nodig was 22-20. Dan Renske met veel eredivisie ervaring, een speelster waar je altijd op kan rekenen. Een fantastische inzet zoals ik haar jaren ken en een fijne griet. Als je ziet hoe Bart met Renske speelt, weet Bart niet wat hem overkomt. Een speelster van dit niveau, die jaren eredivisie speelt trekt het niveau van Bart wel omhoog en dat is goed te zien. Bart voelt steeds meer, wat ik al jaren verkondigd als oud-coach; snelheid bepaalt je niveau. Niet alleen lichamelijke snelheid, maar ook handelingssnelheid van slaan en denken.


Gefeliciteerd met jullie 8-0 zege, daar heeft het 1e Team op geantwoord met ook een 8-0 winst. We steken elkaar hiermee aan!


Een oproep van Fred aan alle jeugd/senioren competitiespelers: schrijf eens een stuk of stuur eens een foto op. Bespreek in het team om een klein stukje te schrijven over jullie teamwedstrijd. Het is altijd leuk om te lezen, hoe jullie de wedstrijden beleven!

Stukjes tekst en/of foto’s kunnen gestuurd worden naar: celestegreve@hotmail.com