Team 1 heeft goede start in seizoen ’21-’22

Hans van Os heeft een mooi wedstrijdverslag geschreven over de wedstrijd van Team 1 afgelopen weekend. Bedankt Hans!

Na het vorige afgebroken seizoen, lang niet badmintonnen, vervolgens veel zomerbadminton en een aantal trainingen was het weer zover: De eerste competitie wedstrijd van het seizoen voor Team 1!


Het team ziet er wat anders uit dan vorig seizoen. Helaas hebben Freek Golinski en Natalya Perminova ons verlaten, maar daar hebben we Ruben Wijnands, Jelle Maas en Madouc Linders voor in de plaats gekregen. Anouk van Wijk zat natuurlijk al bij BC Amersfoort, maar komt nu ook Team 1 versterken. Geen verkeerde vervanging zou ik zeggen!
Het team voor afgelopen weekend zag er als volgt uit:
Dames: Anouk van Wijk, Madouc Linders, Meike Versteeg, Renske Kwakkenbos.
Heren: Jelle Maas, Ruben Wijnands, Niels Veenstra, Hans van Os.
Mooi groot en breed team dus!


Vorig seizoen was dit ook de eerste wedstrijd, toen hadden we een overwinning van 5-3. We hebben nu wat oud spelers van Hoornse BV in ons team zitten, dus niet meer dan netjes om deze keer naar Hoorn toe te gaan. Op papier zag het er positief uit, maar we missen allemaal wedstrijdritme, dus de uitslag kon alle kanten op gaan.
Gelukkig zijn er wat trouwe supporters meegekomen om te kijken en aan te moedigen. Hiervoor nogmaals bedankt!


We begonnen zoals gewoonlijk met 2 dubbels, Madouc en Meike tegen Jessica Ottenhoff en Kelly van Buiten. Onze dames hebben nog niet veel samen gespeeld en daarbij is damesdubbel altijd lastig! De wedstrijd begon goed en ging redelijk gelijk op, maar stond Hoornse BV de gehele 1e set voor. Ze verzwakten ook niet en in de 2e set deden ze daar nog een schepje boven op en waren ze helaas gewoon beter. Op dit moment niks aan te doen. Deze wedstrijd ging naar Hoornse BV.
Op de baan ernaast was de herendubbel van Jelle en Ruben tegen Patrick Zbinden en Thomas Sibbald. Er is mij verteld dat Patrick uit Zwitzerland komt en training kreeg (krijgt?) van Donovan Cuntapay, dus die zal vast niet verkeerd zijn. Dat bleek ook zo te zijn, samen met Thomas zijn sterke aanval. Maar de donderdag ervoor waren Niels en ik nog kansloos tegen onze heren, dus ik kon me niet voorstellen dat zij konden verliezen. Dat is ook niet gebeurd. De wedstrijd ging duidelijk naar BC Amersfoort.

De volgende wedstrijden waren de 2e heren- en de 2e damessingle. De 2e dames single heb ik weinig van gezien want ik was de 2e herensingle. Maar Mireille van Daal is geen onbekende van ons en is altijd een steady speler. Een mooie uitdaging voor Anouk dus. Ze vertelde mij dat ze achter stond in de 2e set, maar kon zich terugvechten tot een overwinning. Ze vond het spannend toen ze merkte dat ze de achterstand weggewerkt had en haar eerste winstpartij van het seizoen kon pakken. Gelukkig heeft dat haar er niet van weerhouden om deze comeback door te zetten tot de 21 en was de wedstrijd in 2 sets voor BC Amersfoort.


Ik (Hans) moest zelf tegen Robin Mesman. Vorig jaar nog speler bij BC Amersfoort, maar er was geen ruimte voor hem in  de eredivisie bij ons, dus is hij verder gaan kijken. Hij heeft dus een plaats gevonden bij Hoornse BV. Daarnaast heeft hij door kunnen trainen op Papendal tijdens de coronastop. Voor mij dus lichte druk dat ze niet beter Robin konden behouden en mij naar Hoornse sturen! Dit merkte ik wel aan mijn ademhaling  en lopen richting het achterveld, waardoor de wedstrijd anders aanvoelt dan alle afgelopen wedstrijden op de training, waar ik me juist heel soepel en fit voelde.
Robin oogt best groot, dus ik stond klaar voor een aanvallend spel en goede smashes. Schijn bedriegt, want hij speelde vooral veel drops! Toevallig ging mijn netspel geweldig en kon ik veel spin aan de shuttle geven, samen met wat taktische tips van Rune, was de wedstrijd voor mij in 3 sets.

Onze 1e dames- en herenenkel waren aan de beurt. Meike en Simone Hermsen gaan allebei al langer mee in de eredivisie. Volgens toernooi.nl staat Meike nu 2-0 tegen Simone, dus ze hebben niet vaak tegen elkaar gespeeld. Het was dan ook een spannende wedstrijd. Meike oogt fit en ik heb erg genoten van haar slagen en schijnbewegingen. Daar scoorde ze zeker in het begin veel punten mee. Maar Simone begon te wennen aan de slagen en begon zich vast te bijten in de rallies, waardoor er op de kwaliteit van Meike haar slagen weer meer druk komt te staan. Het was een mooie wedstrijd waar beide sets voor Meike waren.

Niels mocht tegen Thomas Sibbald. Een leuke match, Niels speelt in principe heel erg verdedigend en daar is hij uitermate sterk in. Thomas speelt juist heel aanvallend met mooie wisselopsprongen waardoor hij nog meer power kan genereren voor zijn smashes.
Een bekende uitspraak is dat aanval de beste verdediging is, dus tijd om deze theorie op de proef te stellen. Volgens toernooi.nl staat het 4-11 in head to head in het nadeel van Niels, echter heeft Niels de afgelopen jaren altijd gewonnen!
En zo deze wedstrijd ook. Thomas merkte dat zomaar aanvallen geen zin had en ging de eindeloze rally aan. Dit ging gelijk op, maar Niels koos er af en toe voor om opeens een aantal rallies te versnellen en kon zo het verschil maken. 

De laatste 2e wedstrijden van de avond, de gemengddubbels. Jelle en Madouc tegen Patrick Zbinden en Kelly van Buiten. Verassend spannende wedstrijd. Onze spelers stonden steeds voor, maar Patrick en Kelly bleven goed bij en dreigden steeds bij de het einde van de set, toch de winst te pakken. Dit lukte ze gelukkig 2x niet en waren beiden sets voor ons. Knap  gedaan!
De laatste wedstrijd van Ruben en Renske tegen Dave Veerman en Jessica Ottenhoff. Dave en Jessica draaien al lang mee en hebben ook vaak samen gespeeld. Jessica heeft goed inzicht en is fel aan het net en Dave heeft minstens zo goed inzicht en heeft een goede verdediging. Zijn aanval is minder gevaarlijk, maar zoals we gezien hebben bij de 1e herensingle, is een goede verdediging net zo gevaarlijk. Ik had deze wedstrijd toch  van te voren voor ons gerekend. Helaas kwamen alle shuttles net buiten het bereik van onze spelers en vlogen ze net buiten de lijnen. Dit is zeker ook een verdienste van de tegenstander. Ruben en Renske konden de 2e set op het nippertje pakken, maar waren de spelers van Hoornse op dit moment beter, maakte minder fouten en pakten zij  de 3e set ruim.


Uiteindelijk is de score 6-2 geworden voor BCAmersfoort. Dit was vorig seizoen nog 5-3. De eerste winst is binnen! We hebben er hard voor moeten vechten en veel wedstrijden hadden zomaar andersom kunnen vallen. Deze keer is de uitspraak in ons voordeel geweest.
De uitslagen zijn hier te vinden: https://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/league/match?id=7DEE036B-820A-4A0B-B6F4-D8FDAB5003E7&match=10333

Komend weekend uit tegen Almere, 19 september om 14:00. Vorig seizoen 3-5 verloren, we hebben dus nog wat goed te maken!
Hopelijk tot dan!