Recreantencompetitie

Recreantencompetitie

Deze recreantencompetitie is opgezet om laagdrempelig tegen andere verenigingen te spelen, waarbij sportiviteit, spelvreugde en gezelligheid voorop staat! De recreantencompetitie is met name ook voor beginners een uitstekende gelegenheid om een eerste stap in het spelen van wedstrijden te zetten. Door tegen andere verenigingen te spelen doe je enorm veel ervaring op en word je steeds een beetje beter.


De recreantencompetitie is een bondscompetitie voor volwassen recreanten (16 jaar of ouder) over 10 speelweken. De competitie wordt twee keer per seizoen georganiseerd door Regio Centrum van Badminton Nederland. De najaarscompetitie (NJC) van september tot en met januari en de voorjaarscompetitie (VJC) van februari tot en met mei. De wedstrijden worden gespeeld op de reguliere trainings- en/of speelavond. De thuiswedstrijden zullen daarom op maandag plaatsvinden, andere verenigingen hebben wellicht een andere speelavond.


Teams worden ingedeeld op speelsterkte van de spelers:
* Niveau Y: gemiddelde recreant.
* Niveau Z: beginnende recreant. 


De dubbelcompetitie 

De competitie bestaat uit drie partijen per wedstrijd. De teams bestaan dan ook uit minimaal drie spelers. Hier wordt dus alleen dubbelspel gespeeld. In principe kan iedereen hier aan meedoen. Er zijn drie verschillende niveaus: 
* Niveau A – Doelgroep: voormalige en huidige Bondscompetitie spelers (niveau 4e t/m 6e divisie) 
* Niveau B – Doelgroep: voormalige en huidige competitiespelers (niveau 7e t/m 9e divisie en mannen nylon Bondscompetitie + ervaren niet competitie spelende recreant) 
* Niveau C – Doelgroep: startende competitie badmintonners (recreatieve spelers met niveau 9e divisie of lager) 


De competitie begint in januari en eindigt in juni. In deze periode speel je acht wedstrijden wat neerkomt op één wedstrijd in de twee weken. In de planning is ook rekening gehouden met de schoolvakanties. De wedstrijden worden gespeeld op de reguliere trainings- en/of speelavond. De thuiswedstrijden zullen daarom op maandag plaatsvinden, andere verenigingen hebben wellicht een andere speelavond.


Mocht je vragen hebben, mail dan naar bestuur@bcamersfoort.nl