Pijnlijke tik voor Forza Amersfoort

Wat een wedstrijden dames en heren.
Dropshot verscheen in de sterkste opstelling.
Dus met de heren Dicky Palyama, Mathias Thirry en Wessel van der Aar en de dames
Alyssa Tirtosentono, Jamie Laurens en Nadia Choukri.
Remco Pots -Invaller voor Freek Golinski- speelde net als in de vorige wedstrijd tegen DKC -maar helaas dit keer met minder succes- aan de zijde van Vincent de Vries. Bij de dames had Meike Versteeg op de laatste training een fikse blessure opgelopen en kon onmogelijk spelen.
In de damesdubbel was Daphne Jansen het beste alternatief. De dames wisten de 2e set te winnen, maar hadden daar zo veel energie mee verbruikt, dat al gauw bleek dat winnen in 3 sets er vandaag niet meer in zat.
Bij de singles zien we terug op geslaagde optredens van Daphne Jansen en Vincent de Vries.
Daphne verloor weliswaar de 1e set, maar knokte zich vervolgens in de 2e set weer mooi terug.
Jammer dat je -Nadia Choukri- daarna zo maar liet weglopen en dat daarmee de achterstand niet meer goed te maken viel.
Vincent had de moeilijkste taak om het tegen The Legend van het Nederlandse Badminton (Dicky Palyama) op te nemen. Vincent begon voortvarend en fris aan deze klus en pakte zelfs de 1e set.
Dicky stelde net op tijd in de 2e set orde op zaken en voorkwam vandaag een vroegtijdig verlies.
In de 3e set moest Vincent werkelijk alle shuttles uit de hoeken van het veld terughalen en ja, dan is het niet zo gek, dat na verloop van tijd de shuttle eerder bij de grond is en Vincent het nakijken heeft.
Setstanden 21-17 / 17-21 / 11-21.

Gilles de Kock bleek niet opgewassen tegen Lars Kros, die eerlijk is eerlijk, een geweldige partij badminton speelde. Door het uitvallen van Meike Versteeg was Mireille van Daal vandaag de kopvrouw van de Amersfoorters geworden. Zij nam het op tegen Alyssa en die was een maatje te goed. Daar kon Mireille met al haar routine vandaag onmogelijk van winnen.
Het zijn trouwens toch al incasseringstijden voor Mireille en Gilles, want in het gemengd dubbel kan dit duo niet tot winst komen. Vandaag waren Jaymie Laurens en Wessel van der Aar veel te sterk.

Ik had al mijn hoop voor een Amersfoorts puntje bij het laatste koppel gelegd, Renske en Remco.
Tegen Mattias en Nadia leek mij vooraf geen onmogelijke opgave.
Alleen had ik geen rekening gehouden met de gespeelde damesdubbel, waarbij Renske toch een tikkie had gekregen. Zo eentje die nog effe door dreunt. Je kent ze wel.
Jammer dat het befaamde dubbeltje in de 2e set de andere kant opviel, anders ……..
Verloren met het grootst mogelijke verschil 8-0 en dat was voor mij niet leuk kan ik iedereen nu wel opbiechten. Later keek ik nog even gauw op mijn mobiel en zag ik dat wij niet de enige waren met een 0-8 verlies. Ook AMOR bleef puntloos achter. Tegen wie vraag je je dan af? Nee dat kan toch niet waar zijn tegen de mede concurrent uit de Eredivisie BC Smashing. Door deze prestaties zijn beide ploegen van plaats gewisseld en in de onderliggende strijd staat de Wijchense ploeg nu een puntje boven Forza Amersfoort. Is daar dan niets meer aan te doen? Jawel hoor, maar dan moeten we in Amersfoort wel een week wachten. Volgende week gaat Forza Amersfoort naar Groningen om in het hoge noorden hun eerste overwinning te boeken. Smashing gaat de andere kant op door in Limburg hun prestatie te herhalen. We wensen het team van o.a. Yannic en Denise daarbij heel veel succes. Winnen Smashing en BC Amersfoort met de maximale score, dan is dat wat mij betreft ook goed. Maar ja, zoals een groot Nederlands zanger ons al in zijn lied vertelde: De meeste dromen zijn bedrog en als ik wakker word dan droom ik nog. Succes allemaal…. Wie was nou ook al weer die Nederlandse zanger? Toch niet ….. nee!!!, of was het……???, nee niet Frans Bauer?