Opnieuw Winst voor de Kei-stedelingen op Smashing Wijchen

FZ Forza Amersfoort 1 – 2dA Smashing 1     5 – 3

De ploeg van Rune Massing vlamt in de handhavingspoule weer helemaal op.
Na winstpartijen op Roosterse, AMOR en vandaag tegen Smashing blijkt Forza Amersfoort toch over een leuk ploegje te beschikken. Wel is het zo dat Gilles de Kock een stapje terug moest doen en zich in deze poule al een paar keer heeft moeten laten vervangen door Hans van Os. Daarnaast moeten geen basisspelers geblesseerd raken, want de spoeling is en blijft dun. Vandaag had Renske aangegeven wat pijntjes te hebben overgehouden aan de gisteren gespeelde wedstrijd tegen GSBC AMOR en vond in overleg met Coach Rune Massing, dat zij zich in de damesdubbel beter kon laten vervangen door de weer fitte Mireille van Daal. In de mix samen met Freek Golinski was spelen wel mogelijk zo gaf Renske zelf aan. In het vooraf aan de wedstrijd afgenomen interview werd coach Rune naar een voorspelling gevraagd en hij rekende op een 6-2 overwinning, maar dat leek mij toch wat te optimistisch. Fred van Wankum de interviewer maakte het nog bonter door een clean sheet te voorspellen. Zelf was het mij een Lieftinck waard wanneer deze wedstrijd met een gelijke stand zouden eindigen. En dat bleek achteraf gelet op de individuele wedstrijden een realistischer voorspelling te zijn.

We begonnen zoals altijd met de heren en de damesdubbel.
Freek en Vincent aan de kant van de Amersfoorters en Yannick en Brandon namens 2dA Smashing.
Amersfoort was in beide sets alerter en legden de heren uit Wijchen de wil op. 21-11 en 21-9. Bij de dames een ware struggle. Mireille op de plaats van Renske bleek niet zomaar in te passen. Renske neemt vaak de leiding en dat zag ik Mireille in deze wedstrijd niet doen, waardoor Meike genoodzaakt werd meer van het spel op te eisen. Helaas bleek het spel van Meike daarvoor in de eerste set niet toereikend genoeg. In de 2e set ging het iets beter, omdat juist Mireille een grotere rol opeiste. In de 3e set werd de rol van Mireille door de dames van Smashing geëlimineerd door Mireille naar achter te drukken en de ruimte die dan ontstond te gebruiken om te zelf te scoren. Na de 3 set kon ook Smashing een puntje aan het scorebord toevoegen.
Dat was een eerste teken aan de wand. De damesdubbel verloren. Je kunt hier kijken hoe dat tot stand kwam in deze video badmintonclip.

Hoe zouden de singles aflopen?
We begonnen met de op papier 2e heer Hans van OS en 2e dame Daphne Jansen.
Maakt dat wat uit? Wat mij betreft niet, want die zijn minstens zo spannend en net zo vermakelijk bovendien.
Hans van Os tegen Luuk van Renswouw. Hans had een voortreffelijke start die hem later de winst van de 1e set opleverde. Dat lukte Hans niet in de 2e set, die hij maar net met 21-23 verloor. In de 3e set ontspon zich een duel waarbij de voor Forza Amersfoort uitkomende Hans van Os zijn slagen net iets beter onder controle hield dan zijn tegenstander en Hans kan straks lekker genieten van zijn opnames van de wedstrijd, die vandaag -zij het moeizaam- wel werd gewonnen. Ook Daphne Jansen was goed op weg om de 1e set naar zich toe te trekken, maar kon aan het eind van de wedstrijd niet de rust bewaren en schoof Maureen Zewald met 21-23 de winst toe.
Datzelfde gebeurde ook in de 2e set. Maureen trok vaak de mooiste punten naar zich toe, maar Daphne deed daar echt niet zo veel voor onder. Jammer dat er geen 3e set kwam Daphne, want die had je naar aanleiding van je spel wel verdiend. Kijk hier maar even mee in deze videoclip.

Eentje gewonnen, maar ook één verloren, dus 2 tegen 2. Zie je wel, makkelijk winnen? Wie zei dat?

Dan is het de beurt aan onze 1e Goudhaantjes.
Uit de Forza Amersfoort stal kwamen Meike Versteeg en Vincent de Vries naar buiten en voor Smashing traden aan Denise Hall en Yannick Smeets.
Voor wie ben je dan als oud OSM-er, de club waar Yannick als kleine jongen ook was begonnen met badminton. Ik besloot om Vincent de Vries aan te moedigen. Vincent ken ik als speler van Amersfoort al heel wat langer en die aanmoedigingen zo bleek later had Vincent meer dan nodig. Vincent vertelde dat zijn benen na de herendubbel zwaar waren geworden en dat hij moeite had om zijn opgebouwde voorsprong te handhaven. Iets wat in deze poule wel werd gevraagd. Ik zag, nadat Vincent de 1e set met enig geluk had binnengehaald, dat hij zich in die 2e set wilde sparen. Yannick dacht daar toch wat anders over. Hoewel ik aan het gezicht van de Smashing heer wel duidelijk kon zien dat deze battle hem ook niet in de koude kleren was gaan zitten.  Na de interval van de 2e set wist ik zeker dat Vincent alles op alles ging stellen om de klus in 2 sets te klaren en dat gebeurde ook. Vincent voorkwam gelukkig een 3e set omdat de laatste returns van Yannick niet bij Vincent in het veld vielen. Viel er dan helemaal niets over die wedstrijd van Meike Versteeg te melden, Jan? Ja, dat wel, maar daar was ik helemaal vergeten om over te schrijven. Weet je wat? Kijk hier zelf maar naar de video die ik van haar partij heb gemaakt. Adembenemend spannend.

Zou het een gelijkspel worden, of zouden we het in de mixen afmaken? That’s the question? Freek en Renske moesten dan de trekker overhalen. Roy Reijbroek en Lieke Maes dachten van niet en pakten heel beslist de 1e set met 17-21. Renske ondervond toch meer klachten van haar blessure tijdens de wedstrijd dan vooraf verwacht. Freek moest in de 2e set (nog) meer het heft in handen nemen en dat deed onze Belgische vriend dan ook en leidde de winst van de 2e set in, die uiteindelijk met 21-12 werd gewonnen. In de 3e set werd Renske meer en meer gezocht en werd Freek veel minder op een beslissende manier in het spel betrokken. Onder grote teleurstelling capituleerde het Forza Amersfoort duo en kwam de uiteindelijke einduitslag nu wel onder bedreiging te liggen.
Zou het een gelijkspel worden, of konden Hans van Os en Daphne Jansen ons daarvoor behoeden? Bekijk die wedstrijd hier vanuit je luie stoel.
Ik zag dat de eerste set met 19-21 werd verloren en even later in de 2e set een veel beter spelende Daphne Jansen en ook een meer initiatief nemende Hans van Os en dat gaf hen een brevet voor een 3e set.
Die set begon met een achterstand en was een waar gevecht van gelijkwaardige teams geworden.
Na de kantwissel kon het alle kanten op gaan. Beide teams lieten zien dat ze de winst konden gaan opeisen. Was het dom geluk, of was het geslepen spel van Hans en Daphne die de winst verklaarde op het Smashing duo Brandon Bessem en Ella Peters? Ik hou het op LUCKY Forza Amersfoort.
Winst voor de Kei-stedelingen met 5 tegen 3.  We beleven mooie tijden hier in Amersfoort.  

Fijne Kerstdagen en een prettige jaarwisseling en dan gaan we heel misschien als lijstaanvoerder in de uittwedstrijd op 4 januari a.s. de strijd aan tegen het altijd lastige LE CREDIT SPORTIF VELO 1

Wanneer je hierboven op de dik gedrukte regels drukt kun je de wedstrijden bekijken.

Wedstrijdoverzicht
Onderdeel FZ FORZA BC AMERSFOORT 1 – 2dA SMASHING 1 Uitslag
MD Freek Golinski / Vincent de Vries tegen Brandon Bessem / Yannic Smeets 21-11 / 21-9
VD Mireille van Daal / Meike Versteeg tegen Lieke Maes / Denise Hall 13-21 / 21-18 / 14-21
ME1 Vincent de Vries tegen Yannic Smeets 22-20 21-18
VE1 Meike Versteeg tegen Denise Hall 21-19 19-21 21-15
ME2 Hans van Os tegen Luuk van Renswouw 21-15 21-23 21-16
VE2 Daphne Jansen tegen Maureen Zewald 21-23 18-21
GD1 Freek Golinski / Renske Kwakkenbos tegen Roy Reijbroek / Lieke Maes 17-21 21-13 19-21
GD2 Hans van Os / Daphne Jansen tegen Brandon Bessem / Ella Peters 19-21 21-15 21-19

1 gedachte over “Opnieuw Winst voor de Kei-stedelingen op Smashing Wijchen”

  1. Het was het weekentje wel. De uitwedstrijd tegen Amor, Groningen niet naast de deur is al een opgave om daar te komen. Laat staan het spelen in een hal, waar veel spelers over klagen, is ook al geen pretje. laat staan daar nog te winnen ook met 6-2, is dan ook een goed resultaat. Maar als spelers met internationale ervaring, die in onze selectie zitten moeten toch geen moeiten hebben met een hal zou je zeggen. Die komen hallen tegen, die veel beroerder zijn dan die in Groningen. Dat weet ik van mijn eigen ervaring als coach, maar verder geen geklaag een prima overwinning.

    Dan Smashing gisteren, was andere koek, veel spannende partijen en een zware klus om toch de winst binnen te halen. Jan Nijkamp, heeft hier een uitstekend verslag over geschreven. Hoe moeilijk en spannend de wedstrijden ook waren. Maar goed de winst 5-3 is binnen en staan voorlopig bovenaan. Nu heeft Rune de tijd om de spelers voor te bereiden op zaterdag 4 januari 2020 tegen Velo. Alle spelers/coach fijne feestdagen en een sportief 2020.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *