Nabeschouwing Wim Top Junior Masters Amersfoort 2019

Amersfoort 20-10-19

Nabeschouwing Wim Top Junior Master 2019

Het Wim Top junior master van BC Amersfoort zit er weer op voor dit jaar. Mede door veel spannende partijen/strijd en een prima organisatie, hebben we weer een heel mooi toernooi gehad.

Met 160 inschrijvingen en 350 geplande wedstrijden hadden we ook dit jaar weer een vol toernooi. En met iets meer inschrijvingen dan de vorige editie en met zoveel mogelijk poule wedstrijden voor de spelers was het weer een mooie uitdaging om de planning rond te maken en binnen de geplande tijden te blijven. Met dank aan de alerte wedstrijdleiding hebben we de gehele zaterdag ruim 30 min voorgelopen op schema en waren we mooi op tijd klaar. Op zondag is het zoals altijd wat lastiger doordat sommige spelers veel wedstrijden achter elkaar hebben, maar ook de zondag is prima verlopen. Daarmee hebben we gelukkig de trend door kunnen zetten.

U11: In de jongste categorie geen meisjesdubbel, maar meer dan genoeg strijd in de overige onderdelen. Sommige namen gaven de omroepers de nodige tongbrekers, maar er was voldoende oefening omdat deze jonge talenten regelmatig weer voorbij kwamen. De prooi in de JE was voor Vihaan Shah, die in de finale in 3 sets Nagasharan Podala Vengatesh wist te verslaan. De titel in de ME was voor Navya Nookala die de titel cadeau kreeg, omdat Nikkei Korving helaas verstek moest laten gaan op zondag. De vreugde bij Navya was er zeker niet minder om. Ook in de JD het hoogste podium voor Vihaan, samen met Pim van Veghel. Quinlen Chau en Jordy Haase stonden een treetje lager. Voor Nagasharan was ook ook een 2e plek in de GD, mat partner Minh-ahn Bui, die hun meerdere moesten erkennen in Quinlen samen met Sara Staats.

U13: Megan Molier was de meest succesvolle speler in deze leeftijd met titels in de singel tegen Mahi Goyat en gemend dubbel met Dion Hoegen tegen Gino Monopoli en Esmeralda van Drunen en een 2e plek in de meisjesdubbel samen met Gwyneth Tan. Daar moest ze wel haar meerdere erkennen in Sterre Bang. Dion was tevens de winnaar van de jongens enkel door Minh-duy Bui te verslaan. Minh pakte met Youri Wiedeman wel de titel in de dubbel. Daar werd gewonnen van Liam Birahy en Olaf Hermes.    

U15: de U15 was dit jaar niet de grootste categorie, maar met bijna 30 jongens en 20 meisjes wel weer heel goed bezet. De titel was een strijd tussen Daniël Lamme en Joep Strooper. Na 2 spannende sets moest Joep helaas opgegeven aan het begin van de 3e set. Daarmee gaf de ongeplaatste Daniël iedereen het nakijken. Tevens in 3 sets was de strijd bij de meisjes tussen Sherena Vink en Fay Cornet, waarbij Sherena uiteindelijk de winst naar zich toe trok. De dubbels waren voor Jochem Manne/Max Strijker en Farah Iffah Tuarita/Tejeswini Vengatesh door respectievelijk Steven Otto/Chevayo Pattinaja en Marisa Gijsen/Stephanie Snel te verslaan. Fay pakte wel de titel in de GD met Martijn Roest tegen Tieme Holstege en Stephanie.

U17: de oudste groep was teven de grootste. Maar liefst 37 inschrijvingen bij de jongens en 27 bij de meisjes maakte voor heel veel potentiële winnaars. Uiteindelijk beschikte Finn Lavalette over de langste adem door voor het eerst een JM te winnen. Na 2x een minimaal verschil over een weer in set 1 en 2, sloeg bij Bjorn Pellegrom de kramp toe en kon helaas niet verder spelen. Bij de dames maakte onze eigen Amersfoortse Anouk van Wijk haar plaatsing volledig waar door in de finale in de 3e set de weerstand van Demi van Ritter te breken. Finn pakte zijn 2e titel in de JD met Gijs Scheppers door het eerste geplaatste koppel Sheldon Schroder/Bram Strijker. In plaats van tegenover elkaar, maar nu naast elkaar pakte Anouk en Demi met overmacht de titel. Amber Koens en Manon Middendorp zijn eervol 2e geworden. Demi pakte in de GD haar derde prijs door samen met Bjorn de finale van Mees Jansen en Eline Eversdijk te winnen.

Gefeliciteerd aan alle prijswinnaars.Met dank aan alle vrijwilligers en deelnemers en hopelijk tot volgend jaar

Toernooicommissie BC Amersfoort