Kippensoep met stokbrood en kruidenboter

Toen ik vanmorgen vroeg (9.00 uur) de sporthal betrad was de zaal al gevuld met de toernooi organisatie die de spelers de baan op hadden gedirigeerd om hun eerste wedstrijden te spelen. Ik was daar zelf nog niet aan toe en besloot eerst een bakkie pleur in de kantine te bestellen.
Boven aangekomen bekeek ik achter glas de eerste partijen. Na de koffie snel naar beneden om de wedstrijd van mijn zoon Elano Nijkamp en Anouk Molenkamp van dichtbij te bekijken. Gespeeld werd tegen het Smashing duo Demi Lensselink en Alex Terpstra. !e set was duidelijk (5-21) voor Demi en Alex, maar de daarop volgende sets waren voor Anouk en Elano. Toch wel enigszins verrassend gewonnen.

Terug in de kantine aangekomen sprak ik met Fred van Wankum en Frans Hoksbergen inzake ontwikkelingen met betrekking tot sponsoren en een daarbij plan van aanpak.
Wat we willen doen is het navolgende. In een vraaggesprek geven we iedere sponsor (de eigenaar, of de bedrijfsleider) een gezicht en laten we zien wat het bedrijf doet en geven we jullie een indruk wat dit bedrijf produceert en wat iedere sponsor persoonlijk voor ons als vereniging, maar ook voor jou kan betekenen. Dit interview leggen we vast in de vorm van een video boodschap en plaatsen de video vervolgens op de website van onze club BC Amersfoort.

Ook zijn er interviews met het Bestuur, of BCA commissies aanstaande. We laten bestuursleden en commissieleden vertellen wat ze doen en horen wat hun visie voor de toekomst is, of gewoon gezegd wat hun plannen zijn met de vereniging.
Of we vragen de TC hoe de indeling van de competitie teams in het werk gaat. Allemaal uiterst interessant, of niet, maar dan hebben we deze hardwerkende leden (vrijwilligers) een gezicht gegeven en dat is volgens ons belangrijk om te weten.

Als derde willen we d.m.v. video de leden kennis laten maken met onze nieuwe Hoofdtrainer Rune Massing en zijn teamspelers. Voor en na iedere thuiswedstrijd willen we graag van hem horen hoe één ander deze week met het team is verlopen. We willen weten hoe de spelers hebben getraind en of iedereen fit is gebleven en na afloop willen we graag horen waarover de trainer/coach tevreden kan zijn en wat er volgens hem in de volgende wedstrijden beter zal gaan.
Ook zullen we kijken of we onze spelers na hun gespeelde wedstrijd voor de camera kunnen krijgen om te horen wat zij over hun wedstrijd kunnen vertellen. Het zullen geen elle lange gespreken worden, maar we gaan ons best doen om de wedstrijden door de ogen van spelers en trainers te zien en met hun commentaar van beelden voorzien.
Volgend seizoen gaan we hiermee een start maken bij de thuiswedstrijden van Forza Amersfoort.

Binnenkort gaan we van René Remerie en Richard van Winkoop horen en zien wat zij in hun BeesSport shop kunnen aanbieden. Op 1 april hebben we een interview met de heren en een paar dagen later hopen we jullie ons eerste video interview met hen op deze website te delen.

Na dit overleg zullen Fred en Frans per toerbeurt de gesprekken met de trainer en de spelers gaan voeren en heeft Romy de Laak positief op mijn verzoek gereageerd om de interviews met de sponsoren te voeren. Zodra Romy en ik een sponsorvideo gemaakt hebben zul je deze spotjes de komende tijd zo nu en dan zien verschijnen. De 1e video willen we bij sponsor Power4ICT maken. We gaan kijken of we op korte termijn een afspraak kunnen maken om de video op te nemen.

Na dit gesprek ging ik terug naar de hal om nog wat badminton te kijken.
Ik bekeek de wedstrijd van Gilles de Kock tegen Niels Veenstra. Een zinderende wedstrijd die in 3 sets in het voordeel van Niels werd geslecht.    

Terug In de kantine bestelde ik een kop kippensoep en kreeg deze geserveerd met enkele partjes stokbrood belegd met kruidenboter. Zo dat zag er smakelijk uit en het smaakte vervolgens heerlijk.

Ik zag dat er speciaal voor dit Foza Master Toernooi twee, voor mij nieuwe, keukenprinsen aan de ovenknopen stonden. Frans Hoksbergen vertelde dat het John van Dijk en Frank Schotel zijn en stelde mij aan de heren voor. Ze vertelden dat zij tot voor kort een Bed and Breakfast in de Achterhoek bestierden en dat zij bij een diner soms wel aan 80 gasten uitserveerden.
Iets wat ik geen kunst vond, want dat zag ik sommige spelers van BC Amersfoort ook doen. Geintje.
Drie jaar geleden besloten zij hun etablissement te verkopen en naar Leusden te verhuizen.
Eenmaal hier in Leusden besloot John om weer te gaan badmintonnen en van het één kwam het ander. John en Frank staan dit weekend in de keuken bij BC Amersfoort en verzorgen de lunch en uw tussendoortje en maken er een culinair hoogstandje van. Naast die smakelijke kippensoep stond er ook een overheerlijk aangekleed broodje hamburger op het menu, afkomstig van Keurslager Dennis Timmer uit Leusden, naast natuurlijk de bekende patattekes en heerlijke tosties.
Frank vertelde mij, dat we bij het volgende toernooi nog wel andere hoogstandjes op de menukaart zullen zien prijken. We zijn razend benieuwd wat de heren op 31 maart tijdens de NK Veteranen voor ons gaan toveren. Een tip van mij voor de heren is een indische lumper en of een warm broodje bapao zal die dag zeker op prijs worden gesteld.
De lieve hond van John en Frank kreeg vandaag de nodige aandacht van veel van onze leden.

Daarna nog wat wedstrijden bekeken Michiel Kruijt bijvoorbeeld had zijn handen vol aan Niels Veenstra en Jamie Laurens was de winnares in haar wedstrijd tegen Tamara van der Hoeven.
Meike Versteeg deed wat er van haar verwacht werd en won van Diede Odijk en Lisa Bomers. Ook de gebroeders Hoksbergen (Bart en Ruben) deden goede zaken door hun plek voor de zondag veilig te stellen. Net als Jamie van Kleinwee, die nog in volle strijdt ligt op maar liefst 2 onderdelen.

Elano Nijkamp en Remco Pots, maar ook Romy de Laak en Thirza Latupeirissa en ook Anouk Molenkamp en Xandra Stelling zien we op zondag niet meer terug.
Zij werden vroegtijdig door hun opponenten uitgeschakeld. Morgen (zondag) 17 maart  vinden in Sporthal Juliana van Stolberg de finales plaats.
Na 16.00 uur zullen de prijzen aan de nieuwe Kampioenen worden uitgereikt.
Ik hoop de winnaars dan op de foto te zetten en aan u allen te mogen tonen.