Kampioenschappen 2023 bij de Veteranen is gestreden

Op zaterdag 1 en zondag 2 april vond in onze sporthal het jaarlijkse gehouden evenement Nederlandse Veteranen Kampioenschappen plaats.

Ieder jaar is onze sporthal weer feestelijk aangekleed en wordt er op basis van respect en vriendschap een gemoedelijk toernooi gespeeld.
Je zou bijna wensen om onder die omstandigheden mee te mogen spelen, maar hoewel we niet aan leeftijdsdiscriminatie mogen doen, mag je pas inschrijven vanaf je 35-ste levensjaar. Veel nu nog steeds actieve badmintonspelers mogen dus aan dit toernooi deelnemen en velen hebben zich dit jaar ook weer ingeschreven, toch denk ik dat er onder ons veel meer actieve bondsleden bevinden die op dit prestigieuze toernooi zouden kunnen acteren. We noemen hier geen namen, maar weet dat je bij een volgende editie welkom bent om mee te badmintonnen.

Het fijne aan dit NVK Toernooi vind ik dat het toernooi in meerdere leeftijdsklassen oplopend met 5 jaren tussen de 35 jaar tot 70 is verdeeld. Zo speel je altijd tegen leeftijdsgenoten. En ja ik moet zeggen soms zie je dat leeftijdsverschil er niet vanaf. Nog een mooi bijkomend voordeel van deze klasse indeling is, dat je dan aan het einde van de zondag ook meerdere Kampioenen kunt huldigen. Ook dit jaar zagen we weer heel wat blije koppies van Kampioenen en die werden aan het einde van het toernooi in het zonnetje gezet. Aangezien ik namens BC Amersfoort de pen heb opgepakt wil ik hier (op onze website) mijn Gappies (de winnaars namens onze club) nog Hartelijk Feliciteren met hun prestatie(s).

Mannen Enkelspel 35/40
4e plaats Nick Smaling

Vrouwen Enkelspel 35
2e plaats Xandra Stelling

Vrouwen Dubbelspel 35
2e plaats Ilja Bakker en Xandra Stelling

Gemengd Dubbelspel 35
2e plaats Xandra Stelling en Nick Smaling

Gemengd Dubbelspel 45
3e plaats Philip Oei en Georgie Trouerbach

Mannen Dubbelspel 55
3e plaats Ed Kornegoor en Bas v/d Hoven

Vrouwen Dubbelspel 55/60
2e plaats Maureen Oskam en Linda van Houten,

Vrouwen Dubbelspel 55/60
3e plaats Désirée de Laak en Martine Kortlandt

Gemengd Dubbelspel 55/60
2e plaats Maureen Oskam en Marcel Bijen


Vrouwen Enkelspel 60
2e plaats Maureen Oskam

Gemengd Dubbelspel 60
1e plaats Maureen Oskam en Marcel Bijen

Mannen Dubbelspel 60
3e plaats Paul de Laak en Arthur van Riel

Mannen Enkelspel 70
plaats 3/4 Johan Meijer

Voor alle andere winnaars verwijs ik u naar de website van Badminton Nederland

www.toernooi.nl

Het was voor velen een heerlijk toernooi om elkaar weer eens te zien en ook weer tegen elkaar te mogen sparren. Net als toen, maar dan wel anders.
Dank aan de toernooileiding die zoals iedere keer in handen was van Badminton Nederland i.s.m. BC Amersfoort
Graag tot volgend jaar.