Jeugdcommissie

Jeugdcommissie

Badminton is een leuke, dynamische en sociale sport. Het overslaan van de shuttle op een zonnige windstille dag is maar een klein onderdeel van de sport badminton; bij badminton is het vooral de kunst om de shuttle in het speelveld te slaan waar je tegenstander niet is.

BCA heeft een leuke jeugdgroep van ongeveer 50 jeugdleden, variërend in leeftijd van 7 tot 19 jaar. De minimum leeftijd om te beginnen is 6 jaar, vanaf 7, 8 jaar is de coördinatie vaak wat geschikter voor badminton. Onze jeugdleden spelen op de zaterdagochtend. Degene die jeugdcompetitie spelen (of een vergelijkbaar niveau hebben) kunnen ook trainen op de maandagavond. Getalenteerde jeugd kan instromen op de badmintonacademie.

Jaarlijks zijn er jeugdclubkampioenschappen, (groot)ouder-kind toernooi, etc. Plezier in het badminton staat voorop. Wil je komen kijken, speel dan maximaal drie keer mee op de zaterdagochtend. Een badmintonracket is niet nodig, indoorschoenen zijn wel gewenst. Je kunt je melden in de hal bij één van de trainers iets voor 10 uur of maak even een afspraak met iemand van de jeugdcommissie.

DOELSTELLINGEN

BC Amersfoort heeft als club een aantal doelstellingen voor de jeugd:

  • Interesseren van de jeugd voor de badmintonsport
  • Bewegen en spelen met leeftijdgenoten
  • Bijbrengen van beginselen van techniek en tactiek en spelregels uitleggen
  • Stimuleren van het spelen van badmintoncompetitie
  • Verbeteren spelniveau van jeugdspelers

HOE BEREIKEN WE DIT?

BCA geeft op zaterdagochtend training voor alle jeugd en heeft een startersgroep waar de nadruk ligt op techniek. Er zijn meerdere gevorderde groepen, die ingedeeld zijn op basis van vaardigheden en/of leeftijd. Je begint in de startersgroep.

Afhankelijk van leeftijd, motivatie en kunde stromen ze vervolgens door. Het meedoen met de training is voor alle jeugdspelers verplicht. De training is belangrijk om de beginselen van de techniek en tactiek te leren. De helft van de trainingstijd is gericht op spelvormen. De trainers betrekken iedereen door het indelen van partijtjes, het populaire ‘chinezen’, individuele training, trefbal, etc.

Op maandag is er een trainingsmogelijkheid voor de gevorderde groepen.

Badminton is een sociale sport. Je speelt het immers niet alleen. Iedereen leert omgaan met winst en verlies en er wordt inzet gevraagd om techniek en tactiek beter onder controle te krijgen. In het dubbelspel leren de spelers rekening te houden met elkaar en leren zij samen te werken.

JEUGDCOMMISSIE

De jeugdcommissie richt zich op de jeugd die op zaterdagmorgen en maandagavond speelt in de Juliana van Stolberghal. BCA kent vele getalenteerde jeugdspelers die bij de academie of met de senioren trainen en uitkomen in de competitie voor senioren. Zij zijn geen doelgroep voor de jeugdcommissie.

De jeugdcommissie coördineert de jeugdtrainingen en jeugdtrainers. Tevens neemt zij de communicatie met de ouders voor haar rekening. De jeugdcommissie rapporteert aan de secretaris van het bestuur van BCA.

De jeugdcommissie bestaat uit:

  • Ed Kornegoor (06 – 53419466): voorzitter
  • Daan Hoksbergen (06-37409464) CCP (Competitie Contact Persoon)
  • Renske Kwakkenbos

De jeugdcommissie is te bereiken via: jc@bcamersfoort.nl

BIJLAGE

Beleidsplan-website_v1.0

Bekijk ook ons Youtube filmpje: Youtube filmpje