Badmintonnen met de nieuwe Covid-19 maatregelen

Gisteren zijn nieuwe maatregelen aangekondigd door de regering, bijgaand de impact zoals die door de bond is meegedeeld.

Jeugd
Voor de jeugd is er nagenoeg geen beperking. Kinderen tot en met 17 jaar mogen badmintonnen, ook in teamverband. De junioren kunnen dus blijven trainen. Alleen competitie spelen is niet mogelijk.

Volwassenen
Iedereen vanaf achttien jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Badminton wordt niet tot de teamsporten gerekend, maar de 1,5 meter moet binnen de sport wel worden gehandhaafd. Dit komt er op neer dat er geen dubbels gespeeld kunnen worden, maar voor de senioren wel een single-training kan worden verzorgd met als maximum 30 personen (inclusief jeugdspelers) in de sporthal.

Competitie
De Bondscompetitie zal met ingang van vandaag vier weken stilliggen. Dit betekent dat er in ieder geval twee volledige speelrondes moeten worden ingehaald. Gezien het drukke programma in de Eredivisie en Eerste divisie gaan we met deze clubs in gesprek om te kijken naar een oplossing. Op een later moment zal worden bekeken wanneer de speelrondes worden ingehaald. Meer info hierover volgt.

Het bestuur is zich nog aan het beraden over de te nemen maatregelen maar omdat er morgen een badminton avond is hebben we de volgende beslissing genomen:

  • Donderdag 15 oktober reserveren we de hal alleen voor competitiespelers en mensen die meetrainen. Rune zal de training dan geven op 10 of 12 banen. Op deze wijze zorgen we ervoor dat er niet meer dan 30 mensen in de hal zijn. Kom daarom niet te vroeg naar de training en ga direct weg na de training. Douches kunnen niet gebruikt  worden.
  • Voor de jeugd verandert er niets, alleen valt de jeugdtraining op maandag 19 en de selectietraining op donderdag 22 oktober uit ivm de herfstvakantie.  Dus de selectietraining op 15 oktober, en de zaterdag trainingen op 17 en 24 oktober gaan gewoon door.

Voor de andere senioren dagen (recreatie en competitie) werken we nog een voorstel uit. Indien mensen goede ideeën hebben horen we die graag zodat we deze mee kunnen nemen.  Op dit moment denken we er bijvoorbeeld aan om maandag alleen voor recreanten open te stellen waarbij we dan minder mensen verwachten omdat er niet gedubbeld kan worden (tenzij je met huisgenoten dubbelt) en donderdag om de week competitiespelers (training) en de andere week recreatie spelers. Voor de dinsdag zijn we nog opties aan het onderzoeken. Wij zullen in het weekend communiceren over de  andere senioren dagen.

Covid-19 treft ons allemaal, we hopen wel dat we een oplossing vinden zodat iedereen nog kan badmintonnen.
En uiteraard vragen we iedereen om zich te houden aan deze nieuwe en oude richtlijnen en niet te gaan spelen wanneer je gezondheidsklachten hebt.

Bestuur BCA
Frans, Ilja en Ed