Ik ben nieuw bij Forza Amersfoort

Mijn naam is Daphne Jansen, ik ben 17 jaar en woon in Capelle aan den IJssel. Ik ben op 7 jarige leeftijd begonnen met badminton bij BC Ommoord. Na twee seizoenen werd ik lid van BC Schollevaar waar ik jeugdcompetitie ben gaan spelen. Toen ik 11 jaar was maakte ik mijn debuut in de seniorencompetitie (hoofdklasse). Twee jaar later promoveerde ik samen met het eerste team van BC Schollevaar naar de tweede divisie.

Ik kreeg toen een aanbieding van The Flying Shuttle in Barendrecht om eerste divisie te gaan spelen. In seizoen 2017-2018 werd ik opgenomen in Team 1. Ik heb twee jaar eredivisie gespeeld voor TFS, totdat wij helaas afgelopen seizoen zijn gedegradeerd.
Vanaf seizoen 2015-2016 maakte ik ook deel uit van de nationale jeugdselectie. In 2017 is echter, vanwege een conflict met BNL omtrent verplicht trainen bij een RTC, mijn talentstatus ingetrokken en ben ik uit de nationale jeugdselectie gezet.

Komend seizoen zal ik uitkomen voor Team 1 van BC Amersfoort en hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan een succesvol seizoen. Het was voor mij geen gemakkelijk besluit, deels omdat ik het altijd heel gezellig vond bij TFS en deels vanwege andere clubs die mij ook benaderd hadden. Uiteindelijk heb ik toch voor BCA gekozen, omdat ik al redelijk bekend was met de andere spelers van Team 1 en ik Rune al wat langer ken en graag bij hem train. Op het persoonlijke vlak hoop ik succesvol te zijn op de Master toernooien, 2 finale plaatsen te behalen op het NJK in 2020 en op goede resultaten in een paar internationale toernooien.

Daphne Jansen

3 gedachten over “Ik ben nieuw bij Forza Amersfoort”

  1. Fijn dat je voor onze vereniging hebt gekozen Daphne.
    Ik wens je heel veel sportief speelplezier toe en hoop dat je tijdens je verblijf zeer succesvol kunt zijn.

  2. Beste Daphne,
    We zijn zeker content dat je voor onze club hebt gekozen. Ik wens je heel veel succes toe en een fijne tijd bij onze club.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *