Herboren FZ Forza Amersfoort pakt BC Roostere in de handhavingspoule.

Toen ik de spelers binnen zag komen wist ik het nog niet.
Even later riep coach Rune Massing de spelers bij elkaar voor een korte ploeg bespreking.
Wat hij daar besprak zullen wij misschien nooit te weten komen.
Tijdens het interview met de coach voorafgaand aan de wedstrijd probeerde Fred van Wankum het nog even en vertelde Rune, dat Mireille van Daal (vanwege een blessure) en Gilles de Kock (niet in vorm) vandaag niet zouden spelen. Alleen voor Gilles werd vandaag een vervanger opgeroepen in de persoon van Hans van Os.

De herendubbel met Freek Golinski en Vincent de Vries, waarvan je de video hier kunt bekijken, was de opening van het bal.
Zij namen het op tegen Sander Prenen en Jan Hansen van BC Roosterse.
Freek en Vincent waren leading en hadden duidelijk plezier aan deze herendubbel. In 2 sets van 21-9 en 21-14 werd het verschil gemaakt.

De damesdubbel met Renske Kwakkenbos en Meike Versteeg , waarvan je hier de video kunt bekijken, was in het begin nog aftastend, maar na de interval zag je de Forza Amersfoort ladies helemaal in hun comfort zone spelen. En dat was voor de aanwezige Amersfoort supporters een lust voor het oog.

Vanwege een tactische omzetting bij de herensingle kwam Hans tegen de in uitstekende vorm verkerende Rick Steuten te spelen.
We kregen een klein tikkie op de neus toen de vervanger van Gilles zijn enkelspel moest inleveren.  
Hans leek in de 1e set wat overrompelt door het vaste spel van zijn tegenstander.
Dat kostte de Forza Amersfoort speler veel energie.
In de 2e set moest Hans, wanneer hij in de wedstrijd wilde blijven, een versnelling hoger spelen en dat verliep qua uitslag goed 21-19, maar zijn energy level was bijna geheel opgebruikt. In een badminton wedstrijd moet je de conditie goed weten te spreiden. Dat wist Hans natuurlijk ook wel, maar hij wilde het thuis publiek toch ook wat geven en daar danken wij hem wel voor. Jammer dat Rick aan de overzijde over meer “grinta” beschikte en de derde set dan weer makkelijk met 11-21 naar zich toe wist te trekken. Je kunt hier de single van Hans van Os (nog eens) bekijken.

Trok de ploeg van Rune Massing na dit verlies de deken over zich heen? Welnee, dit feest ging gewoon verder.
Kijk nu naar de single van De Koningin van het RSK Centrum Daphne Jansen.
Die D.J. werd vandaag voor de figuurlijke leeuwen geworpen.
Ze ging vandaag de uitdaging met de geroutineerde Dorien Lups aan.
Daphne moest al gauw van die wolk afkomen want het bleek dat Dorien niet voor niets naar Amersfoort was gekomen.
Na een verbeten strijd wist Dorien de 1e set met 23-25 te winnen. Na overleg met coach Rune stond Daphne weer gretig klaar voor de 2e set.
Daphne liet toen pas zien waarom Rune haar graag aan het team wilde toevoegen. Wat kan die meid (sorry) badmintonnen.
Je begrijpt dat er dan een 3e set volgt en dat was me er één. Tjonge jonge Daphne leek onbedreigt op een overwinning af te stevenen, maar die dekselse Dorien Lups kwam er aan het eind toch nog naast en beide dames stonden een aantal keren op matchpoint.
Een dubbeltje op zijn kant met Daphne Jansen als winnares van deze partij. Ik hoop voor haar dat dit gevoel lang gaat wennen.

Vincent de Vries had -zo vertelde hij in zijn interview na afloop van zijn wedstrijd- het RSK laten schieten voor enkele quality dagen met zijn vriendin.
Hmmm, wat moet ik mij daarbij voorstellen??? Vincent vertelde dat hij samen met haar van een korte vakantie heeft genoten.
Aan het spel van de Forza Amersfoort speler was te zien dat hij relaxed op de baan verscheen en zijn spel al weer aardig lijkt op datgeen wat we in het verleden van hem zagen. Dat uitte zich ook in de uitslag. Met 10 en 12 werd Noah Jongen naar het zuiden terug gestuurd.
Natuurlijk hebben we ook de wedstrijd van Vincent de Vries op video vastgelegd en is nu hier te zien.

Meike Versteeg kon ook voor een 2 setter gaan, maar na een sterke 1e set volgde een wisselvallige 2e set. Maar wie de 3e set niet heeft gezien kan ik vertellen dat deze alsnog te volgen is via onze video service op ons BCAMERSFOORT Youtube kanaal. Ik vertel de uitslag van die 3e set u alvast Meike Versteeg won met 21-9.
Het is pas een feest wanneer Meike Versteeg op de video is geweest. U kunt hier drukken om de wedstrijd te zien.

We winnen met 5-3 riep coach Runne Massing voorafgaand aan de wedstrijd, maar dat cijfer 5 was nu al bereikt en we moesten nog aan de gemengddubbel partijen beginnen. Dit gevoel kennen we heel goed uit de dagen van Dicky, Lotte, Jie en Eric en die euvorie kwam weer even helemaal boven drijven. En dat was voor het publiek weer eens ouderwets lekker. Bedankt aan het team van Runne Massing en wat ons betreft hou dat vast in de komende wedstrijden.

De mixen waren dan ook de kers op de Forza Amersfoort taart. Zij die er niet bij waren: “Jullie hebben wel wat gemist”. Freek Golinski en Renske Kwakkenbos maakten korte metten met de tegenstander Rick Steuten en Wendy Hoeven (niet de minsten) door met 10 en 12 te winnen. Hun wedstrijd staat hier.
Ook Hans van Os -die over duidelijk wat wilde laten zien in deze mix- met Daphne Jansen stonden fier op de baan. Hun tegenstanders Noah Jongen en Dorien Lups deden verwoedde pogingen om een spaak in het wiel te steken. Hans en Daphne die nog niet zo’n  medogenloos spelletje spelen als hun collegae op de ander baan bleken over voldoende ausdauer te beschikken en wonnen ook in 2 sets van 14 en 17.
Ook deze mix van Hans van Os en Daphne Jansen kun je nu hier terug zien.

En daarmee is het FZ Forza Amersfoort tegen BC Roosterse  7 – 1.
Het bleef nog tot laat onrustig in de Keistad.
Kom ook een keerje langs bijvoorbeeld 7 december in Groningen en/of Zondag 8 december in Amersfoort.

         
Zaterdag 7 december Forza Amersfoort uit in Groningen tegen GSBC AMOR
Zondag 8 december Forza Amersfoort THUIS in Amersfoort tegen 2Ad Smashing
De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur. SeeYou