Dit weekend FZ Forza Master toernooi BC Amersfoort 2019

Op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 vindt het jaarlijkse FZ Forza Master toernooi plaats, in de vertrouwde Juliana van Stolberghal te Amersfoort. Het toernooi maakt deel uit van het Master Circuit van Badminton Nederland. Naast de mastercategorie, wordt er gespeeld in de categorieën: 4, 6 en 8. Met een totaal van 150 deelnemers voor het complete toernooi is er een goede bezetting. In het bijzonder bij de masteronderdelen: Master ME (37), Master VE (28) en Master GD (25) als in de ME4 (26) waar een zeer groot deelnemersveld te bewonderen is.

Categorie Master:

In de mastercatergorie wordt er bij de mannen veel verwacht van Aram Mahmoud[1] en Niels Veenstra[2] de respectievelijke nummer 1 en 2 van de ranking in de ME. Een finale tussen deze spelers moet zorgen voor een groot spektakel. Dit willen Dennis Koppen[3] en Thomas Sibbald[4] natuurlijk graag voorkomen, om vervolgens zelf de titel op te eisen. Bij de mannendubbel is het koppel Aram Mahmoud/Niels Veenstra[1] wederom het te kloppen team, met als belangrijkste uitdagers Ties van der Lecq/Brian Wassink[2] van Duinwijck BC. Bij het dames enkelspel is Zijderveld speelster Ieva Pope[1] de grote favoriet. Een succes voor thuisspeelster Meike Versteeg[2] van BC Amersfoort behoort ook zeker tot de mogelijkheden, aangemoedigd door het publiek. Met Dorien Lups[3] is er een derde speelster uit de top-10 van de nationale VE ranking aanwezig en zijn er genoeg mogelijkheden voor een verrassing. Het onderdeel Master VD wordt aangevoerd door Raquel Humphris/Ieva Pope[1] waarvan verwacht wordt dat ze zeker de finale zullen bereiken. Dit geldt ook zeker voor de dames: Renske Kwakkenbos/Meike Versteeg[2] van BC Amersfoort, die graag de titel op eigen bodem willen binnenhalen. Het onderdeel Master GD belooft met 25 duo’s een grote concurentiestrijd te worden. De aandacht zal vooral worden gevestigd op Michiel Kruijt/Tamara van der Hoeven[1], Vincent de Vries/Renske Kwakkebos[2] en tot slot Jerry Natenstedt/Mandy Lenderin[3].             

Categorie 4:

In deze catergorie wordt er een hevige strijdt verwacht in de ME4, dat met 26 inschrijvingen goed gevuld is. De topfavorieten zijn Mathieu van der Velden[1], Noah Haase[2] en Ruben Hoksbergen[3] met verschillende mogelijkheden voor een outsider. De MD4 zou een prooi moeten zijn voor de broers Bart en Ruben Hoksbergen[1] die bij winst in de poule, de grootste uitdaging zullen krijgen van Noah Haase en Rens Lagrouw[2]. Het onderdeel VE4 bevat tevens een poule-afvalsysteem, waarna verwacht wordt dat een onderling duel tussen dubbelpartners Jamie van Kleinwee [1] en Celeste Greve[2] voor de beslissing zal zorgen. In twee poules die ieder bestaan uit 4 duo’s wordt er bij de VD4 uitgemaakt wie zich plaatst voor de finaleronde. Om te beginnen hebben Marinda Bouman/Kaylee van der Wiel[1] de hoogste ranking te pakken, terwijl ook de fanatieke dames Celeste Greve en Jamie van Kleinwee[2] geplaatst zijn. De zoektocht naar het eremetaal in zowel het enkelspel als bij het dubbelspel zal door deze dames worden ingezet. Het laatste onderdeel in deze catergorie betreft de GD4, waar het succes wordt verwacht voor BC Amersfoort met zowel het 1ste als 2de koppel van de plaatsingslijst. Ruben Hoksbergen/Frederique Dorrestein[1] willen de titel bemachtigen voor Joris van Engelen/Anouk van Wijk[2]. Of dat ook gaat lukken is te bewonderen in de Juliana van Stolberghal.               

Categorie 6:

De catergorie 6 heeft in het mannen enkelspel met 19 inschrijving voldoende kandidaten voor de eindzege. De spelers Job van Helden[1] en Tristan Eshuis[2] staan bovenaan de lijst voor het behalen van de finale. Bij de VE6 wordt er via poule-afvalsysteem bepaald wie zich de winnares mag noemen, waarbij Andrea Brahimi[1] en Manon Middendorp[2] bovenaan de pikorder staan. Zowel de MD6 als VD6 heeft door het geringe aantal inschrijvingen geen absolute favoriet. Door middel van een poule-systeem wordt er bepaald wie de beste is. Tot slot wordt er in de GD6 een eindstrijd verwacht tussen de geplaatste koppels: Jasper Dobbelaar/Chantal Forwijn[1] en Gino de Graaff/Manon Middendorp[2].

Categorie 8:

Met slechts twee actieve onderdelen is catergorie 8, helaas het minst in trek. Echter dit weerhoud de mannen-onderdelen niet van spetterende wedstrijden. In de ME8 wordt er in één poule van 6 gespeeld, waardoor er veel partijen worden afgewerkt. En ook de MD8 betreft een poule-systeem met drie teams, die mogen uitmaken wie de winnaar wordt.

Het weekend staat weer garant voor explosiviteit en strijd op alle niveau’s. We wensen alle deelnemers succes en we zorgen gezamenlijk voor een mooi en sportief toernooi waarbij supporters van harte welkom zijn.

Toernooicommissie BC Amersfoort