Forza BC Amersfoort boekt uit overwinning, maar is verder weg van Poulewinst

2dA Smashing 1 – Forza Amersfoort 1  Uitslag 2 – 6

Wedstrijd Analyse
Het 1e team van BC Amersfoort heeft op de voorlaatste dag van de competitie een nuttige overwinning 2-6 in Wijchen behaald. Zonder Meike Versteeg en Gilles de Kock in de opstelling zou je vooraf toch meer op een gelijke puntendeling, dan op een overwinning inzetten. Toch wisten de invallers Hans van Os en Mireille van Daal de punten mee naar huis te nemen. Mireille speelde het in 3 sets klaar om van Maureen Zewald te winnen. In de damesdubbel werd samen met Renske Kwakkenbos verloren van Lieke Maes en Ella Peters. Hans van Os kwam ook 2 maal in het veld. Hans behaalde zelfs 2 overwinningen door zijn single van Luuk van Renswouw met 16 en 13 te winnen en ook samen met Daphne Jansen de mix naar zich toe te trekken. Daar waren 3 sets voor nodig, maar de laatste set was wel met voldoende overtuiging in het voordeel van de Amersfoorters 10-21.
Kleine tegenslag.
Daphne verloor helaas de single van Lieke Maes en ook ons damesdubbel met Renske Kwakkenbos en Mireille van Daal liep vanavond een nederlaag op.
Freek Golinski en Vincent de Vries hadden weer een fantastische avond, want beide onderdelen werden overtuigend gewonnen.
In de herendubbel waren de Amersfoorters te sterk voor Yannick Smeets en Brandon Bessem.
Bij de single liet Vincent direct in de 1e set zien dat hij ”Heer en Meester” was.
Yannic vocht In de 2e set voor wat hij waard was en kwam nog wel heel dichtbij een 3e set.
Vincent wist dat te voorkomen en won met 19-21.
Voor Freek Golinski was het ook een plezante avond geworden.
Met de winst van de herendubbel al op zak moest er samen met Renske Kwakkenbos nog wel een robbertje uitgevochten worden met de jongelingen uit Wijchen Roij Reijbroek en Maureen Zewald.
Dit duel was close, maar het punt ging met 17 en 19 wel bij de Amersfoorters “in the pocket”.

Wedstrijdoverzicht

Onderdeel         2dA SMASHING 1 – FZ FORZA BC AMERSFOORT 1                           Uitslag
MD        Yannic Smeets / Brandon Bessem – Freek Golinski / Vincent de Vries      13-21 16-21
VD          Lieke Maes/ Ella Peters      – Mireille van Daal / Renske Kwakkenbos    21-12 22-20
ME1       Yannic Smeets     –     Vincent de Vries                                                             10-21 19-21
VE1        Lieke Maes         –     Daphne Jansen                                                                 22-20 21-16
ME2       Luuk van Renswouw      –     Hans van Os                                                        16-21 13-21
VE2        Maureen Zewald             –     Mireille van Daal                                            19-21 21-16 14-21
GD1       Roy Reijbroek / Maureen Zewald – Freek Golinski / Renske Kwakkenbos 17-21 19-21
GD2       Brandon Bessem / Ella Peters – Hans van Os / Daphne Jansen              18-21 21-13 10-21

Conclusie
Een zeer welkome overwinning, want zojuist speelde de concurrent Velo tegen Amor en won met 8-0 en staan we weer gezamenlijk met 43 punten aan de kop van de Handhavingspoule. Zeer interessant, want op 25 januari is de laatste wedstrijd en dan spelen juist die twee ploegen in Amersfoort tegen elkaar.
Amersfoort en Velo gaan dan uitmaken wie daar deze (troost)PRIJS in ontvangst mag nemen.
Oproep aan het BC Amersfoort publiek:
Dus doe ik op deze manier het verzoek aan al onze leden en de sympathisanten van BC Amersfoort: Kom het 1e team van BC Amersfoort op zaterdag 25 januari in de Sporthal Juliana van Stolberg aanmoedigen. Laat je horen in deze allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Jouw steun kan de ploeg van Rune Massing helpen om als winnaar uit de Handhavingspoule te komen en dat is zeker een titel die we graag willen koesteren.
De wedstrijd begint 25 januari om 19.00 uur.

In het voorprogramma is de wedstrijd BC Amersfoort 3 tegen Smashing 2 te zien met daarbij de nog altijd goed spelende Xandra Stelling en ook het huidige talent Anouk van Wijk geeft acte de presente. Bij tegenstander Smashing verwachten we de “oud BC Amersfoort speelster” Demi Lensselink weer te zien excelleren. Deze partij begint om 14.30 uur.