Forza Amersfoort in de winning mood

Gisteravond hield ik toernooi.nl in de gaten om de stand bij de wedstrijd Smashing 1 – Forza Amersfoort 1 op de voet te volgen. Dat bijhouden van de tussenstanden gaat in vergelijk met vroeger een stuk beter. Toen kregen we de uitslagen pas, wanneer de wedstrijd allang was beëindigd. Een enkele keer werd er pas de volgende dag melding gemaakt. Vandaag de dag hebben de clubs de mogelijkheid om de tussenstanden op toernooi.nl op te geven. Niet alleen bij Eredivisiewedstrijden, maar bij alle wedstrijden die op toernooi.nl verschijnen. Dat is leuk voor het enthousiaste thuispubliek.
Voor mij dus.
Na een tijdje werden de cijfers bij de beide dubbelspelen ingevoerd.
Ik zag geen Koen Ridder, maar broer Rein was wel van de partij. Samen met Vincent de Vries (die zich na zijn blessure toch weer mooi op niveau heeft weten te spelen) speelden ze een aantrekkelijk herendubbel tegen Brandon Bessem en Yannic Smeets. De 1e set was voor Forza Amersfoort met 14-21 en de 2e set voor Smashing 21-16. De 3e set was gelet op de stand (19-21) bijzonder spannend en werd gelukkigerwijs door Rein en Vincent “Kaltgestellt”, zoals men dat even over de grens zouden opschrijven.

Vond u dit al een spannende partij? Berg je dan maar voor de volgende wedstrijd. De Damesdubbel.
Natuurlijk met Renske Kwakkenbos en Meike Versteeg dat is HET koppeltje dit seizoen. Een vaste waarde voor de ploeg en de laatste wedstrijden toch een zekerheid wanneer het om de punten gaat.
Vandaag namen ze het op tegen het Smashing duo Lieke Maes en Denise Hall. Met deze namen op papier weet je vooraf al dat het een prachtige wedstrijd gaat worden. Na een verbeten 1e set, waarbij niemand voor elkaar onder deed, bleek het Forza Amersfoort team de gelukkigste van de avond, want Renske en Meike wisten ook de 2e set met 19-21 hun kant op te slaan. Een dubbeltje op zijn kant, maar voor de tussenstand maakt dat niets uit. Het is 0 tegen 2.

In de heren single stonden de mannen Niks Podosinoviks en Yannic Smeets tegenover elkaar. Spelers met een bijna identieke speelwijze. Vaak rechttoe-rechtaan met soms een kwinkslag die je niet ziet aankomen. Opnieuw waren de Amersfoorters de gelukkige want als je beide sets wint met 19 en 17, dan noem ik dat niet bepaald overtuigend en lagen er mogelijkheden voor bijvoorbeeld een 3e set. Niks liet het niet zover komen. Hij won en wij uit Amersfoort waren gelukkig.

In de Handhavingspoule hebben de spelers van Forza Amersfoort weer aardig wat zelfvertrouwen weten te tanken. Een uitzondering daargelaten, dat dan weer wel, maar meestal kan ik best tevreden zijn over ieders successen. Alleen stagneert de productie van Harald Hiemstra. In mijn vorige verslag had ik dit probleem al even aangestipt. Vandaag tegen Smashing lagen er opnieuw mogelijkheden voor winst. Dit keer tegen Roy Reijbroek. Roy ging opportunistisch van start en Harald had het nakijken en kon de opgelopen achterstand niet meer keren. In de 2e set waren de rollen omgedraaid. Dat hadden we wel durven hopen, maar helemaal niet verwacht.
En wat te denken van die 3e set. Harald bleek ook in die derde set over voldoende kracht en vooral mentaal nu goed bij de les te blijven. Hij won dik met 10-21. Fantastisch man, gefeliciteerd.
Kun je dat volgende week ook weer doen, wanneer wij natuurlijk weer als supporter in de zaal zijn.
Ik reken daar op.

Mireille ging de afgelopen weken bijzonder lekker in de single, maar ook de resultaten van de mix lieten zien dat met die Mireille punten kon worden behaald en dat is niet onbelangrijk wanneer je als vereniging in dit seizoen voor elk punt moet knokken.
Vandaag was Denise Hall net wat beter in de single. 21-16 en 21-12
Door de absentie van Koen Ridder had coach Arie Hof besloten om maar eens met de mix te experimenteren door NIET Rein Ridder, maar Niks Podosinoviks op te stellen. Ik wist niet eens dat Niks een gemengddubbel kon spelen. Dus was ik wel enigszins verrast. Het was wel uitermate jammer dat de winst van de 1e set op een haar na werd gemist met 23-21. De moraal was daarna blijkbaar in de schoenen gezakt, want in de 2e set kon het Amersfoortse koppel geen vuist meer maken. 21-11

Meike Versteeg is aan een heel goed seizoen bezig. In het begin was dat nog niet zo duidelijk, maar de laatste maanden is het oogsten van punten voor de coach begonnen. Ook de geduchte Maureen Zewald moest voor de veerkracht van Meike wijken. In 3 sets 16-21 / 24-22 / 14-21 werd er weer een zege bijgeschreven. Goed gedaan Meike.

Met het koppel Vincent de Vries en Renske Kwakkenbos gaat het ook crescendo. Beiden presteren al goed in hun dubbel, maar als mix koppel lopen de punten nu ook binnen. Vandaag tegen Brandon Bessem en Ella Peters werd weer een goede prestatie op de mat gelegd.
Vincent en Renske wonnen in 2 sets 13-21 en 17-21

Einduitslag van Smashing 1 – Forza Amersfoort 1 werd dan ook 2 – 6      Volgende week 26 januari is de laatste THUISwedstrijd van het seizoen.
Dit team heeft handhaving in de Eredivisie bewerkstelligd en verdiend op de laatste wedstrijd van het seizoen alle steun en aanmoedigingen van de supporters. Dus kom zaterdag 26 januari om 19.00 uur naar de Juliana van Stolberg Sporthal om samen te kijken en de spelers aan te moedigen.
De spelers hebben het zeker verdiend.