Forza Amersfoort seizoen 2018 – 2019

Resumé seizoen 2018 – 2019

Aan het begin van dit seizoen maakten we kennis met 3 nieuwe spelers.
Mireille van Daal, Rein Ridder en Niks Podosinoviks.
Uit het vorig seizoen werden de contracten met Renske Kwakkenbos, Meike Versteeg, Koen Ridder, Vincent de Vries en Harald Hiemstra verlengd. Ik zal je eerlijk zeggen. Mijn verwachtingen op een goede afloop van het seizoen waren niet hoog gesteld. Doelstelling was: We moesten ons als Forza Amersfoort in het linker rijtje zien te handhaven. Na de competitie aftrap konden we even glimlachen omdat Forza Amersfoort heel even op de bovenste plaats vertoefde. Langzaam maar zeker sloop de concurrentie naderbij en zagen wij ons team afzakken naar een bedenkelijke plek op de ranglijst. Team Forza Amersfoort belande in het rechter rijtje en was gedoemd in het vervolg van de competitie in de handhavingspoule zich staande te houden. Er spookten sombere scenario’s in mijn gedachten, maar bleef het team fysiek wel vanaf de zijlijn steunen ( een voorbeeld waaraan veel meer BC Amersfoort leden zich mogen spiegelen). Zij die zich aangesproken voelen trekke zich dat maar aan. Na een moeilijke start in die handhavingspoule tegen Van Zijderveld volgde een klinkende overwinning tegen TFS uit Barendrecht. Daarop twee belangrijke sterke wedstrijden tegen Smashing en Roosterse ( beide eindigden in 4-4) zag je het zelfvertrouwen binnen de ploeg, maar ook bij de fanclub terug in de ploeg stromen. Helemaal euforisch werden de fans toen in de twee daarop volgende wedstrijden met maar liefst 7-1 werd gewonnen en daarmee Forza Amersfoort volgend seizoen weer verzekerd is van een Eredivisie plek. In de laatste partijen was de druk van de ketel en dat was aan de koppies van de spelers af te zien. Stralende gezichten in en langs het veld. Uiteindelijk wat is er mooier dan winnen. Want gewonnen werd er tegen Smashing met 2-6 en in de laatste thuis wedstrijd met een redelijk gevulde sporthal kon het team samen met de supporters op een sportieve manier afscheid nemen door als 1e in de handhavingspoule te eindigen. En zeg nou zelf:” Dat is heel wat beter, dan als laatste te eindigen in de promotie poule”. Onze dank gaat uit naar de scheidende coach Arie Hof. Arie had enkele weken geleden aangegeven om te stoppen als trainer/coach van Forza Amersfoort. Het bestuur heeft Arie voor de wedstrijd uit de mond van haar voorzitter Frans Hoksbergen (Hoks1) bedankt voor de 4 seizoen waarbij het soms erg moeilijk voor de club was en hij als trainer/coach met zeer weinig middelen toch acceptabele resultaten wist te behalen. Naast de mooie woorden en de bloemen ontving Arie namens de vereniging een mooi op canvast bedrukte fotolijst met de afbeelding van hem als coach tussen de spelers. Binnenkort hoopt het bestuur van BC Amersfoort zijn opvolger bekend te kunnen maken.

Viel mij in die laatste wedstrijd nog op, dat Anouk van Wijk (invalster voor Meike Versteeg) nog wel het nodige te kort kwam in de wedstrijd tegen Wendy Hoeve. Was ik verrast? Nee, niet verrast. Ik zag wel dat Anouk haar emoties goed in bedwang wist te houden. Hoewel zij zich veel meer van deze partij zal hebben voorgesteld, maar haar talent kwam misschien wel aan de oppervlakte, maar zeker niet naar het niveau voor de Eredivisie. Nee, dat NOG niet. Jammer voor haar, maar Wendy was vandaag echt de betere speelster. Geef haar nog 2 seizoenen en laat Anouk dan nog eens zo’n partij spelen. Dan kunnen we veel beter oordelen. Ik weet zeker dat we een veel completere Anouk van Wijk zullen zien, die het vele malen beter kan opnemen tegen tegenstanders als Wendy Hoeve.

Debuut van Anouk van Wijk in de Eredivisie

Alle spelers en coaches bedankt voor uw inzet in het seizoen 2018-2019.
Volgend seizoen spelen we opnieuw in de Eredivisie. Met andere spelers?
De Technische Commissie zal weer veel goed werk moeten verrichten.
Eerst zullen zij zich met het zoeken naar een nieuwe hoofdcoach gaan bezighouden en daarna in overleg met haar, of hem de nieuwe spelersgroep presenteren. Wij kijken daar naar uit en horen dat asap.