Eind 2021 en hoe verder in het jaar 2022?

Stuk geschreven door Fred van Wankum, dank!


Nog een dagje en we zijn weer een jaar verder! Dus kijken we terug op afgelopen jaar, en wát voor een jaar was dat! Van de ene Lockdown naar de andere Lockdown… We worden het allemaal zat en tuurlijk hopen we dat er snel een einde aan komt. Misschien zal het lukken in het nieuwe jaar 2022 dat we eindelijk onze volledige vrijheid terug krijgen.


Als ik terug kijk op het jaar 2021, ben ik er aardig doorheen gekomen. Op tijd gevaccineerd en de booster gehad, hiermee hoop ik ongeschonden door de Covid-pandemie te komen. De hele wereld op zijn kop, geen enkel land ontkomt eraan en dan zijn er nog steeds mensen die denken dat het een complottheorie is. Pandemieën zijn er altijd geweest en waren toen sneller te isoleren, omdat er toen veel minder werd gereisd. Nu is er geen stukje aarde waar de mensen niet zijn geweest, sterker nog we reizen nu zelfs door het heelal en zetten mensen op de Maan en misschien nog wel op Mars. Kortom, lastiger in te perken. Dus we moeten het ons laten overkomen en vertrouwen hebben in de wetenschap. Als je al ziet en meemaakt wat in de geneeskunde bijvoorbeeld mogelijk is, is dat verbluffend! Wat ze allemaal niet in huis hebben om mensen beter te maken en het leven te verlengen van de meest ernstige ziektes. Die resultaten zien we toch wel om ons heen, zeker als we ouder worden. Niemand ontkomt aan vervelende en verdrietige momenten in zijn leven, dus jij ook niet!


Beste bestuur, leden, ereleden, leden van de club van Honderd, sponsoren, commissies en diversen medewerkers van BC Amersfoort. De hier bovengenoemde, wil ik hiermee allen hartelijk danken voor het afgelopen jaar 2021. Dat was dus geen makkelijk jaar. Het bestuur heeft uitstekend gereageerd en hebben alles uit de kast gehaald om de leden zo lang mogelijk tussen de maatregelen door te laten spelen. Het blijft wikken en wegen voor het bestuur, om de juiste beslissingen te nemen zodat de leden zo optimaal mogelijk gebruik zullen maken van de extra zaalruimte die ze hebben gehuurd. Zelf heb ik er optimaal gebruik van gemaakt, hoewel ik had gehoopt dat er toch meer leden waren geweest. Zo zie je maar, hoe moeilijk het is om beslissingen te nemen, laat staan het OMT en de ministers die over het hele land van 17 miljoen mensen moeten gaan beslissen. Ga er maar aan staan wil ik maar zeggen, het is nooit goed!


Maar de meeste competitiespelers zijn weer getroffen, daarvan zijn de trainingen en competities stilgelegd, met uitzondering van de hoogste professionele teams. Die mogen doortrainen en spelen. Hoewel alle teams er goed voor staan, niet één in degradatiegevaar! Sterker nog, Team 5 die bovenaan staat in de 3e divisie. Ook het 1e team staat op de 1e plaats in de Handhavingspoule!


Maar we gaan op naar 2022! Hopen dat we na 14 januari van de Lockdown af zijn en dat we kunnen starten met lekker weer te spelen voor alle leden! Decorette BC Amersfoort Team 1 start 8 januari uit tegen Roosteren.


Ik wens jullie allemaal een gezond en succesvol 2022 toe en hoop jullie snel allemaal weer te zien. Groetjes en een fijne jaarwisseling!