eerste Wim top Junior Master bc amersfoort na covid-19 toch geslaagd

Een verslag van het weekend van Fred van Wankum.


Complementen aan het bestuur en wedstrijdleiding Renske Kwakkenbos om het toernooi toch door te zetten, ondanks de matige inschrijving. Het is ook moeilijk om na een lange periode van Covid-19 op gang te komen. Komt meer voor kijken en een hogere mate van verantwoordelijkheid die deze situatie met zich meebrengt. Het controleren van de gasten in de kantine of zij een QR-code konden overleggen en tegelijkertijd druk zijn met de barwerkzaamheden en bereidingen in de keuken. Het ging is eerste instantie goed en we konden de in en uitstroom redelijk aan. Maar verder in het verloop van de dag, waren we de controle wel eens kwijt. Veel te druk achter de bar en in de keuken om steeds met de controle bezig te zijn. Maar het is meer dan uitstekend verlopen en er is een goed toernooi voorgeschoteld voor de aanwezige spelers en toeschouwers. Het hele korps Hoksbergen was betrokken bij het toernooi. Daan, Ruben, Bart en zelfs Pa de voorzitter ook aanwezig en dat allemaal onder deskundige leiding van Renske Kwakkenbos. Heel veel respect voor deze kanjers die het toch maar doen en daarvoor de verantwoordelijkheid durfden te nemen. Gefeliciteerd met jullie geslaagde toernooi.


Ik wil alle medewerkers hartelijk danken voor het vele werk, tijd en in inzet die jullie hebben gegeven. Om een meer dan geslaagd Wim Top Junior Master toernooi te realiseren. Het gaat niet vanzelf en daarom veel respect en hopelijk tot het volgende evenement, waar we natuurlijk weer hopen op veel steun.


Dan na alle lof voor de organisatie, even over het toernooi zelf en de spelers. Wat een talent in Nederland, ik kan je vertellen dat ik als velen jaren trainer/coach met veel jeugd heb gewerkt. Overal is talent te scouten, ook nu bij het toernooi heb ik enkele veelbelovende jeugdspelers gezien. De visvijver is weliswaar veel kleiner geworden met de jaren, maar het is er zeker wel. De grote vraag en opgaaf is dat zij er worden uitgepikt en goed worden opgevangen, door goede opgeleide trainers en dat is nu het grootste probleem. Het opleidingsniveau is dramatisch gedaald en dat is de grootste zorg voor Badmintonbond Nederland.


Toch heb ik mij tijdens het toernooi 2 dagen vermaakt en leuke partijen gezien. Ik zag twee dametjes van 9 jaar een wedstrijd spelen en dat waren zo van die talentjes die mij direct opvielen. De oud speelster van Duinwijck Karina de Wit, die ik natuurlijk veel heb zien spelen in de periode dat ik trainer/Coach van Decorette BC Amersfoort was. Niet wetende dat een van de talentvolle blonde meisje een dochter van Karine was. Later nog gesproken met haar en daarbij ook een verontrustende Karine gehoord: ‘Alles moet je zelf doen, geen enkele of nauwelijks ondersteuning van de bond. Het is droevig gesteld Fred en ik hoop dat we de talenten nog een goed perspectief kunnen geven.’