Dutch Open 2020 gecanceld

Beste bezoeker,
Badminton Nederland heeft besloten om de 72e editie van de Yonex Dutch Open (BWF Tour Super 100), het grootste internationale badmintonevenement in Nederland, te cancelen. Dit evenement zou plaatsvinden van 6 t/m 11 oktober 2020 in Topsportcentrum Almere.

Jaarlijks is dit het evenement waarbij ontmoetingen plaatsvinden met internationale topbadmintonners, badmintonfans, badmintonspelers, vrijwilligers, verenigingen en bedrijfspartners. Ook met de versoepelingen per 1 juli is het niet mogelijk om er het jaarlijkse badmintonfeest van te maken, zoals wij dat voor ogen hebben. Ook is het nu nog onduidelijk of spelers uit het buitenland naar Nederland kunnen komen en in welke beperkte mate publiek aanwezig kan zijn. Hierbij speelt ook nog dat in verband met de vlucht van de shuttle er slechts beperkt geventileerd wordt in de hal.

Met de huidige maatregelen blijft de algehele organisatie, maar bijvoorbeeld ook het vervoer van internationale personen, een extra risico en belasting voor de chauffeurs, overige vrijwilligers en medewerkers. Een belangrijk facet bij de Yonex Dutch Open zijn de vele side events die georganiseerd worden, maar met de 1,5 metermaatregel is de voorbereiding en uitvoering hiervan lastig. Zowel financieel als organisatorisch zijn er op dit moment vanwege de corona-pandemie dan ook te veel onzekerheden om dit evenement op een verantwoorde wijze voor te bereiden en te organiseren.

“Het is uiteraard erg jammer dat de Yonex Dutch Open dit jaar niet doorgaat en de Nederlandse topbadmintonners hun thuistoernooi moeten missen. We hebben veel zaken afgewogen en afgestemd met diverse partijen. We zijn tot de conclusie gekomen dat het beter en verstandiger is om de komende editie te cancelen. Ook willen we al onze partners bedanken voor de coöperatieve houding ten aanzien van het genomen besluit. Wij gaan er volgend jaar een extra groot feest van maken”, aldus Hendrik Boosman, toernooidirecteur Yonex Dutch Open.

Volgend jaar staat de Yonex Dutch Open weer op de kalender. De Yonex Dutch Open 2021 vindt plaats van 12 t/m 17 oktober in Topsportcentrum Almere. We hopen momenten zoals hieronder weer mee te kunnen maken.

Met vriendelijke groet,

Hendrik Boosman
Toernooidirecteur Yonex Dutch Open