Dubbelweekend levert decorette bc amersfoort maarliefst 14 punten op

Van: Fred van Wankum


Een goed dubbelweekend voor Decorette BC Amersfoort met twee keer 7-1 winst. Hierdoor stijgen we van de 7e naar een mooie 4e plaats.


Zaterdag 1 oktober uit tegen Amor uit Groningen 1-7.


Prima prestatie van het gehavende team, dat uithaalde met twee puike overwinningen, uit tegen Amor en thuis tegen Smashing. Beide wedstrijden met 7-1, een onverwacht succes. Gezien de geblesseerde spelers: Ruben Wijnands achillespees, Anouk van Wijk een kruisband/meniscus en Renske corona, werd er een beroep gedaan op invallers. Dat zijn spelers die je niet kan missen, maar talentvolle invallers als Bart Hoksbergen en de 15 jarige Esmeralda van Drunen kwamen uit tegen Amor in actie.


HD Marco Oosterhaven / Rik Wilbers tegen Bart Hoksbergen en Thomas Sibbald. Beiden niet echte dubbellaars, maar winnen knap in drie sets. Eerste twee games waren close met 21-19 / 19-21 maar de 3e game waren Bart en Thomas goed ingespeeld en maakten gehakt van hun tegenstanders en wonnen verdiend 12-21. DE 2 Meike Brul tegen Esmeralda de 1e game begon ze goed en kon het niveau goed vast houden en maakte mooie punten 16-21, in de 2e game begon Esmeralda wat moeilijkheden te krijgen en kon het goede niveau niet vast te houden en verloor heel jammer met 23-21. Nu moest de 3e game de beslissing brengen, maar Esmeralda kon haar goede niveau van de eerste 2 games niet meer oproepen en verloor met 21-9. De overige partijen gingen probleemloos richting Decorette BC Amersfoort en het team ging voldaan vanuit het verre Noorden terug naar huis.


Zondag 2 oktober thuis tegen Smashing 7-1.


Ook in deze wedstrijd een invalster: Xandra Stelling. Zij is een prima speelster, ze heeft op hoog niveau gespeeld, dus niet echt een verzwakking. Ook Ruben Wijnands gaat het weer proberen en zo zijn we toch weer hoopvol op een goed resultaat. HD Ruben Wijnands en Thomas Sibbald tegen Teun Gootzen en Casper Spaans. Ruben nog wat trekkebenen, maar onze heren wonnen sterk hun dubbel met 21-17 / 21-18 . Ook de DD was een snelle prooi, hoewel goede momenten afwisselden met matige, kwam het tot een winst van 21-18 / 21-16, hiermee een 2-0 voorsprong.


Nu de HE1 Niels Veenstra tegen Yannic Smeets, dat begon voor Niels heel matig. Hij moest knokken voor zijn punten, niets kwam vanzelf en hij verloor de 1e game met 15-21. In de 2e game was het niet veel beter en Niels die vocht voor ieder punt met duik- en vliegwerk en kwam toch door zijn inzet op winst met 21-19. De 3e game een heel andere Niels gezien, met veel zelfvertrouwen en met mooie punten. Zo had hij Yannic op de knieën en won hij met overtuiging met 21-13. DE1 Meike Versteeg tegen Leonie Rovers, de 1e game was erg moeizaam, Meike kwam maar niet los van Leonie en verloor 19-21. In de 2e en 3e game maakte ze toch wel korte metten met haar tegenstander en liet toch wel zien hoe goed zij kan badmintonnen en met 21-14 / 21-11. Hiermee kwamen we op 4-0 voorsprong.


HE2 Thomas Sibbald liep over Casper Spaans heen en won met mooie aanvallende slagen en in een hoog tempo 21-14 / 21-9. Thomas heeft laten zien een aanwinst te zijn voor het team. DE2 Xandra Stelling tegen sterk spelende Lieke Maes was een zware strijd met mooie lange rally’s. Maar Xandra was toch niet opgewassen tegen de harde slagen van Lieke. Xandra probeerde van alles om Lieke meer met dropshots te bestoken, maar de winst ging na 3 games toch naar Lieke 13-21 / 21-16 en 12-21. Helaas ons eerste punt verlies. Nog twee GD partijen te spelen om de winst van gisteren te evenaren. GD1 Ruben Wijnands en Madouc Linders tegen Teun Gootzen en Ella Peeters. De laatstgenoemden hadden niet veel in te brengen tegen het sterk spelende koppel Ruben en Madouc. Zo won Amersfoort met 21-12 / 21-16, hiermee een mooie 6-1 voorsprong.


GD2 Niels Veenstra en Xandra Stelling tegen Yannic Smeets en Maureen Zewald. Dit was een ware triller van een wedstrijd. De 1e game ging goed en speelden Niels en Xandra zich probleemloos naar de 1e game winst 21-16. De 2e game begon weer heel goed en het mixkoppel van Amersfoort kwam steeds voor, maar ineens sloegen de zenuwen toe… Zo konden zij niet meer serveren, liepen ze elkaar in de weg en waren ze volledig de weg kwijt. Ze verloren onnodig de 2e game met 28-30. Dan maar in de 3e game, het spel kwam weer goed op gang en Niels en Xandra overwonnen de zenuwen en brachten de 3e game toch sterk naar zich toe 21-17 en hiermee een mooie zegen van 7-1 op het scorebord. Van harte gefeliciteerd jullie hebben gevochten en verdiend gewonnen.


O ja, Niels en Xandra komen extra dubbelservice trainen bij mij… Groeten Fred