Decorette bc amersfoort wint 7-1 van amor, in troosteloze sporthal

Een verslag van de wedstrijd van Decorette BC Amersfoort Team 1 en de overige wedstrijden afgelopen zaterdag door Fred van Wankum.


Een prettige overwinning, waar helaas geen toeschouwers bij aanwezig mochten zijn vanwege de Corona maatregelen. Alleen opbouwcommissie, lijnrechters, coaches en spelers waren in de zaal. Ook de kantine was vanaf 20.00 uur dicht, waar we de tegenstanders zelfs dus na afloop geen drankje konden aanbieden. Triest allemaal, maar het is niet anders.


De eerste overtuigende overwinning van de 1e helft van de competitie werd geboekt. Maar dat mag ook wel tegen de laatst geplaatste met 10 puntjes. Toch had het team dat wel eens nodig, om het vertrouwen van de spelers weer wat op te schroeven. Straks in de handhavingspoule hebben zij dat wel nodig, om te laten zien dat er nog progressie in het team zit. Het zal voor het team nog een hele klus worden om in de handhavingspoule als eerste te eindigen. We gaan het zien en hopen nog een paar mooie en spannende wedstrijden te gaan zien, in ons altijd mooi opgebouwde centrecourt, waar de spelers hun kwaliteiten kunnen laten zien.


Ook team 2 weer had weer een overtuigende 7-1 overwinning op Hoornse BV. Die gaan ook als een speer en staan zelfs bovenaan de ranglijst. Het is ook een goed team, met een aantal vechtjassen die ook alles uit hun lijf halen. Dat mag ik altijd graag zien, succes team 2!


Team 3 heeft helaas verloren met 2-6, maar die waren niet compleet vanwege Corona en waren dus niet opgewassen tegen Roosteren. Maar het team staat op een mooie 3e plaats op de ranglijst.


Team 5 is een kampioenskandidaat en won met 6-2 van Mariken BC. Ook daar een paar vechtjassen en kwaliteit in het team. Chris de Laak werd afgelopen weekend vervangen door Dennis van Bekkum, die overigens ook wel een pluimpje kan slaan. Succes verder en maak er een mooi strijd van!


Ook nog wat jeugdspelers zien zwoegen, om de shuttle aan de overkant tussen de lijnen te krijgen en proberen te scoren. Enthousiasme straalt er soms van af en dat is waar ze het voor doen. Plezier in het spelletje hebben in deze mooie, maar toch ook wel moeilijke sport.