Decorette BC Amersfoort onderuit tegen regerend landskampioen

De Dubbelspelen
De start was minder, dan vorige week. Zowel de damesdubbel als de herendubbel ging verloren en dat was tegenvallend.
De mannen Freek Golinski en Niels Veenstra hun niveau niet konden vasthouden in de derde beslissende game.
Bij een grote achterstand, kwamen zij goed terug in een servicebeurt naar 13-13.
Maar daarna zakte het niveau en maakten enkele cruciale fouten, waardoor de partijwinst naar Sebastiaan Li en Alex Vlaar ging 21-19/ 15-21/ 21-17.

Carona opstelling

Singles
Bij de enkel spelen, pakten we 3 punten. Niels Veenstra pakte knap na een zwaar bevochten partij met winst in de derde game. 22-20 / 17-21 / 24-26. Ook Meike Versteeg pakte knap haar winst tegen Anna Mikhalkova, hoewel Meike de eerste game verloor 21-14 en niet goed speelde, herpakte zij zich knap om zowel de tweede als de derde game met goed spel te winnen 21-14/ 16-21/ 18-21. Dat zal Meike’s zelfvertrouwen goed hebben gedaan en hoeft zij niet meer te twijfelen of ze nog wel goed genoeg kan badmintonnen (red. daar twijfel ik nooit aan). Natalia Perminova onze nieuwe aanwinst, die al eerder bij onze club heeft gespeeld is aan haar stand verplicht de eerste wedstrijd te winnen tegen Leva Pope en dat deed zij met de volgende cijfers 14-21/ 12-21. Hans van Os was vandaag niet opgewassen tegen Sebastiaan Li en verloor kansloos met 12-6/ 21-13.  De strijd ging alleen in het begin nog even gelijk op en een resultaat ging tot de mogelijkheden behoren, maar het pakte helaas anders uit.

Gemengd dubbel
Rune Massing had verassend het gemengd dubbel veranderd namelijk Freek Golinski/Natalia Perminova en Hans van Os met Renske Kwakkenbos en dat pakte verkeerd uit.
Beide partijen gingen teleurstellend verloren.
Hoewel Hans van Os en Renske Kwakkenbos nog wel een derde game speelden, maar in die 3e game waren de Amersfoorters kansloos. 17-21/ 21-19/ 21-9.
Waarom niet Freek Golinski en Renske Kwakkenbos, beide dubbel specialisten bij elkaar gehouden en
de twee enkelspelers Hans van Os met Natalia Perminova bij elkaar dacht ik nog?
Gezien de resultaten van Freek en Renske in het verleden was die samenstelling toch uitstekend?

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie in de toekomst moet Rune hebben gedacht.
Een echte verklaring kunnen we helaas niet geven.
De einduitslag werd 5 – 3 in het voordeel van Almere

Volgende wedstrijd zaterdag 19 september
We staan nu op de vijfde plaats op de ranglijst en het zal nog een hele klus worden om daar na de aankomende wedstrijd, zaterdag 19 september thuis om 19.00 uur tegen het sterke Duinwijck te blijven staan, maar zeg nou zelf in deze tijd is alles mogelijk. Tumbs up