Decorette bc amersfoort team 1 – smashing 1 (5-3)

Bedankt Madouc Linders voor het schrijven van een wedstrijdverslag van Team 1!


Zaterdag 9 oktober om 19:00 stond de belangrijke wedstrijd tegen Smashing in Wijchen op de planning. Ruben voelde zich ziek en speelde niet mee. Omdat Anouk een toernooi in Bulgarije speelde, moesten wij op zoek naar een derde dame. Het zoeken naar vervanging was een behoorlijke klus. Gelukkig wilde Romy ons uit de brand helpen, ondanks het feit dat zij dan een driedubbelweekend moest spelen. Bedankt Romy!


De heren dubbel van Jelle en Niels begon heel sterk met 21-9 winst, maar verloren helaas net de 2e set met 20-22. Onze heren herpakten zich in de 3e set en wonnen overtuigend de wedstrijd met 21-9. De dames Meike en Madouc hadden een lastige wedstrijd, die in 3 sets helaas net verloren werd.
De singels van Hans en Meike werden vrij makkelijk binnengehaald, waar beide spelers de wedstrijd domineerden.

Echter hadden Niels en Romy een moeilijkere wedstrijd. Niels zat niet lekker in de wedstrijd. Ondanks dat Niels hard heeft geknokt, ging dit punt naar de tegenstander. Romy had met Lieke Maes een lastige tegenstander tegenover zich. Ook Romy heeft hard gewerkt voor elk punt maar moest haar meerdere erkennen in Lieke.
Vervolgens gingen de mixen op de baan. Met een tussenstand van 3-3 was het essentieel om deze wedstrijden te winnen om toch nog met de winst naar huis te gaan.
Jelle en Romy gingen als een trein en wonnen makkelijk de 1e set met 21-7. In de 2e set kreeg het koppel iets meer weerstand, maar wonnen alsnog de 2e set overtuigend met 21-14.Hans en Madouc hadden het wat moeilijker. De eerste set wisten ze net naar zich toe te trekken met 21-19. De 2e set ging iets vanzelfsprekender en werd gewonnen met 21-16.
Ondanks het gemis van een aantal vaste krachten, hebben we toch de winst met 5-3 naar binnen kunnen slepen. Nu even een aantal weken rust voordat we er weer tegenaan mogen tegen DKC op 30 oktober!