Decorette bc amersfoort – roosterse door de ogen van fred van wankum

Tweemaal achter elkaar verliezen met 0-8, gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar nu weet Decorette BC Amersfoort ook nog wat 8-0 winnen is en dat is een opsteker, wat het team nodig had. In een sfeervolle ingerichte sporthal gaf er ook wel de aanleiding toe, om het thuispubliek eens te laten zien dat het team best een shuttle kan slaan. Met Jelle Maas in de gelederen, die toch wel zijn expertise als voormalige topspeler laat zien wat winnen is en een wedstrijd volledig kan laten kantelen. Het publiek heeft genoten van kwalitatief en spannende wedsstrijden.


Vooraf heeft het bestuur van de club van Honderd een Chinees buffet georganiseerd, waarbij de leden van de Club van Honderd, sponsors, opbouwcommissie, 1e team spelers, met aanhang waren uitgenodigd. Dat was overigens een groot succes, met meer dan 45 personen hebben we heerlijk gegeten en het was erg gezellig. Dit is zeker voor herhaling vatbaar en ik moet iedereen bedanken die daaraan mee gewerkt hebben.


Buikje gevuld en op naar de wedstrijden die begonnen met de HD en DD. Jelle en Ruben trokken na wat moeizaam begin van de 1e game, toch de winst 21-18, snel en resoluut de 2e game moeiteloos binnen met 21-12. De dames Meike en Madouc begonnen wel heel slecht en verloren de 1e game 12-21, maar na die les van de 1e game en de goede aanwijzing van Rune kantelde de wedstrijd en met overtuigende cijfers van 21-13 / 21-08 was het snel beslist en we stonden met 2-0 voor en dat gaf perspectief voor een goed resultaat.


Nu de DE en HE enkels, wat zou dit brengen. Met veel spanning die voelbaar was bij de spelers en thuispubliek, kwamen aan hun trekken. Niels en Meike begonnen aan hun enkel spel en beiden waren spannend en wist niet op welke baan je moest volgen. Meerdere malen van baan wisselen om de mooie en spanende partijen te kunnen volgen. Niels de vechtjas, met duiken en vliegwerk lukte het hem de wedstrijd naar zich toe te trekken en zijn verdiende enkel punt binnen haalde. Met 21-19 / 21-17. Bij Meike ging het niet zoals zij wilde en verloor in de verlening 20-22 de 1e game. Dus een zware opgaven voor Meike om dit in een conditionele fysieke veldslag toch nog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar zij pakte het heel goed op en vatte uit een ander vaatje en pakte de winst met 21-12 / 21-15.

Hiermee een mooie voorsprong van 4-0, zou het onze avond worden, de verwachtingen naar een goede scoren worden steeds groter.


Nu was het de beurt voor Hans en Anouk, om de 4 -0 om te zetten naar 6-0. Beide maakte er een ware thriller van, de zenuwen en bloeddruk bij vele toeschouwers liepen behoorlijk op. Maar dat was niet te voorkomen, waar je ook keek beide banen waren spannend en met wederzijdse goede en slechte momenten. Maar, wat ik ook zo vaak zeg. Cruciale momenten in de wedstrijd bepalen het verlies en winst van je partij. Zowel Hans als Anouk, pakten ook die cruciale momenten en zo wonnen ze naar sidderende wedstrijd hun wedstrijd. Anouk met 21-12 / 10-21 / 21-17 en Hans met 19-21 / 21-19 / 21-19.

Met een mooie voorsprong van 6-0 en beide GMD nog, moet het nu gebeuren om voor de 8-0 te gaan. Dit was nu de opdracht voor dit team voor de aanwezige supporters.


Beide GMdubbels op de baan en Ruben en Madouc speelde een gedegen partij en komen steeds beter in hun spel. De 1e game was het hier en daar nog slordig punten verlies, maar de 2e game een sterke en solide partij en maakte er snel een eind aan en wonnen met 21-18 / 21-11. 7-0 wat een weelde, maar de klus is nog niet klaar. Op de andere baan vochten Jelle en Anouk een hevig gevecht om de winst binnen te halen. De 1e game begon dramatisch en in een mum van tijd stonden zij met 0-9 achter en verloren de 1e game met 6-21. Wat gebeurt hier nu, dat kan toch niet met Jelle als de voormalige wereldtopper. Dat laat Jelle en Anouk niet gebeuren en de ervaren Jelle, trok Anouk mee naar een hoger niveau. Zo rustig en behulpzaam Jelle naar Anouk was, om haar volledig te steunen en te vertrouwen wat ze moest toen. Voltrok hier een partij met veel spanning en tactisch hoogstandjes, om de dame van de tegenpartij direct of indirect onder druk te zetten en zo de heer te ontlopen. Want die speelde heel goed en kon met hartenlust smashen, omdat we te veel achteruit liepen en te snel de hoogte in speelde. Maar de ervaren en vechtlustige Jelle trok Anouk mee en de 2e game met 21-13 won en daarmee een 3e en beslissende game gespeeld moest worden. Bij de tegenstanders ook de tactiek meer aangepast en zo ontstond er een ware strijd, wie zich het meest bij de tactiek kon blijven. Druk op het net en blijf proberen een lob van het uit voor veld te voorkomen, om hiermee een smash te voorkomen. Beide slagen daarin en er woede een hevig strijd. Wanneer Jelle de service ging ontvangen, bracht Jelle zoveel druk op het net dat de meeste daarop niet meer terug kwam, of zodanig dat bij de tweede shuttle werd afgemaakt. Beide dames werden onderdruk gezet en wie kwam daar het meeste goed onderuit en dat was Anouk, die wel een aardige smash had en op de dame kon scoren. Aan het einde van de 3e game en nog steeds dicht bij elkaar, braken er een paar cruciale momenten aan die het nog spannend maakte. Ons 1e matchpoint 20-18 ging verloren, bij 20-19 serveerden ze naar Jelle en Jelle stond scherp en klaar om de shuttle vanaf het net in te lopen en af te maken. Maar met veel geluk kwam de shuttle snel hoog over Jelle heen en kon het niet meer corrigeren 20-20. Het zal toch niet gebeuren dat we nu nog een punt verliezen. Maar de ervaren rot en met de goed spelende Anouk wonnen verdiend de 3e game met 22-20 en hiermee een monster overwinning van 8-0. Dat het niet makkelijk is geweest, is wel duidelijk er werden maar liefst 5 wedstrijden in 3 games gespeeld.


Met dank aan de spelers, die het supporterspubliek een geweldige en spannende avond bezorgde. En morgen bij Velo het zelfde, maar dat zal moeilijk worden. Want Jelle zou hier niet bij zijn.