Decorette bc amersfoort redt het niet tegen dkc om plaats 5 in de ranglijst over te nemen (4-4).

Wedstrijdverslag van Fred van Wankum, bedankt voor je stuk en ongezouten mening Fred!


Een teleurstellende avond zaterdag 30 oktober in sporthal Juliana van Stolberghal. De aanwezige supporters hebben wel spannende wedstrijden gezien, maar ook enkele slechte.

Het begon hoopvol met de twee startende DD, dames en heren. Het waren mooie wedstrijden en bij de heren zeker op goed niveau en mooie rally’s en zij konden het afmaken met 12-13 / 21-19. Bij de dames was het wat wisselvallig, met wat onnodige fouten. Maar de kwaliteit van onze dames was toch beter en trok de partij toch in twee games naar zich toe 21-15 / 22-20. Dit was een goed begin een 2-0 voorsprong, nu moet het doorgetrokken worden en Hans kon als 2e HE beginnen aan zijn enkelspel. Dit was een onvoorspelbaar potje badminton, met name van Hans. Hans heeft zoveel kwaliteit en fantasie in zijn spel, dat het niet altijd de juiste keuze is en de rally onnodige hierdoor verliest. Vaste slagen in en op vaste posities slaan, zal de rally weer opnieuw opgebouwd kunnen en moeten worden. Maar Hans wil dan te snel en te mooi scoren. In de 1e game ging het wel gelijk op met mooie punten aan beiden zijde en de stand van 19-21 verloor Hans toch zijn game. In de 2e game had ik nog wel hoop dat Hans de partij kon keren. Maar Tom Blinde stond goed te smashen, waar hij overigens veel te veel de gelegenheid voor kreeg van Hans, die veel te veel omhoog speelde en het netspel niet meer aandurfde. Nog enkele korte stuiptrekkingen van Hans mochten niet meer baten, hij verloor de 2e game en de wedstrijd met 19-21 / 15-21. De stand was op dat moment 2-1.


Op de andere baan DE1 is Anouk bezig aan een prima wedstrijd tegen Manon Sibbald die al jaren eredivisie speelt. Maar daar had Anouk maling aan en trok haar eigen plan en schuwde de fysieke confrontatie niet. De 1e game moest Anouk nog wel wennen aan de dropshots van Manon en verloor de 1e game met 19- 21. Maar gaande de 2e game kreeg Anouk meer vat op haar dropshots en lanceerde zelf een paar schitterende dropshots. En won verdiend de 2e game 21-18. In de 3e game speelde Anouk sterk en drukte Manon vast het achterveld in om daarna een dodelijke smash of een dropshot te spelen. Fysiek was Manon niet meer in staat en kon het niet meer belopen en Anouk maakte het geweldig af met 21-14 en daar was de stand weer gunstig en stonden we met 3-1 voor.


Niels HE1 moest het opnemen tegen Michiel Kruijt en dat is geen eenvoudige opgaaf. Michiel is een alleskunner en dat liet hij maar weer eens zien, de 1e game was kansloos voor Niels. Wat hij ook probeerde, hij kreeg geen vat op zijn rustig spelende Michiel 12-21. De 2e game was het ook heel anders, Niels kreeg eindelijk Michiel aan het lopen en zo kom Niels regelmatig tot scoren komen. Niels kennende vecht hij voor ieder punt en kwam zelfs op 19-18 voor en in die fase verloor hij 3 punten op rij en verloor met 19-21. Niels had wel een 3e game verdiend, maar daar dacht Michiel wel anders over. De stand was nu 3-2 en nu in de moeilijke taak voor Meike DE2 om haar zeer belangrijke punt binnen te halen en dat ging niet zoals zij wilde. Geen gevoel in haar service die vaak te kort was en dan gelijk een smash om haar oren kreeg. Een wisselvalige game en verloor de 1e met 19-21. De 2e game begon Meike uit een ander vaatje te tappen en probeerde nu met korte service Marlies Baan uit haar spel te krijgen en dat lukte aardig en kwam met goede scorende punten en won met 21-16. Nu de belangrijke 3e beslissende game en ook nu weer enkele onzekerheden bij Meike en vocht naar herstel en dat kwam ook en scoorde snel een paar punten bij elkaar en het gaatje was gemaakt en maakte de 3e game perfect af. 21-16. Hiermee een voorsprong van 4-2 en dan kan er nog een gunstige uitslag uit kunnen komen op plaats 5 op de ranglijst.


De druk is hoog en GMD1 Jelle met Anouk aan de bak voor een goed resultaat tegen Gijs Duijs en Charissa Kuiper. Maar daar dachten ze bij DKC wel effe anders over en gaven Jelle en Anouk geen schijn van kans in de 1e game 9-21. Dat zal heel anders moeten, de eerste en tweede slag zou kort moeten, om de smash kracht van Gijs te vermijden. De druk op het net van Charissa was groot en daar moet wat aan gedaan worden. Dus de opdracht was duidelijk en Jelle en Anouk probeerden dat ook, maar het lukte niet om de druk over te nemen en ook de 2e game kansloos ten onder 12-21.


De stand van 4-3 was al een tegenvaller en nu was alles gericht met GMD2 van Hans en Renske tegen Tom Blinde en Kiona van der Werf. De 1e game ging niet best 13-21 en de spanning was hoog, er moest gewonnen worden. Bij de 2e game was het weer hoopvol dat ze deze partij toch tot een goed einde zou kunnen brengen. Het ging moeizaam maar 21-17 was voldoende om nu toe te slaan bij de 3e game. De spanning was in de zaal te snijden en het ging over en weer met mooie punten en bleven steeds dicht bij elkaar. In slotfase stonden we een paar punten achter en dachten dat het gebeurd was. Maar Renske maakte een paar cruciale punten dat ze toch nog gelijk kwamen en nog steeds de winst in handen hadden. Toen was de spanning op het hoogste punt gestegen, wie was nu de spanning de baas en dat was DKC en won met 21-23. Eindstand 4-4.