Decorette bc amersfoort pakt 11 punten in dubbelweekend

Dit weekend stond er een dubbelweekend op de planning. Anouk van Wijk en Meike Versteeg maakten er leuke verslagjes van, bedankt meiden!

Zaterdag 2 oktober

Na een heerlijk Chinees buffet van de Club van 100, was het tijd voor onze wedstrijd tegen Roosterse.
De herendubbel van Jelle en Ruben werd overtuigend gewonnen in 2 sets. De damesdubbel ging echter iets moeilijker, na een spannende 3 setter werd de wedstrijd gewonnen door Madouc en Meike. De singels van Hans, Anouk en Meike werden in zware 3 setters gewonnen, alleen Niels wist in 2 sets de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Na 6 pittige wedstrijden die allemaal gewonnen werden, was het tijd voor de mixdubbels. Ruben en Madouc hielden het hoofd koel en wonnen hun mix met gemak in 2 sets. Jelle en Anouk hadden de eer om de laatste wedstrijd te winnen, na een moeizame eerste set verlies kregen ze het toch voor elkaar om de wedstrijd te winnen.

Kortom heeft iedereen super hard gewerkt voor de punten en hebben we met een heerlijke 8-0 overwinning en het overgebleven Chinese eten van het buffet de zaterdag afgesloten. Namens heel het team nogmaals bedankt voor alle steun en aanmoediging van het publiek vandaag, het heeft zeker geholpen bij deze overwinning!
Veel tijd om uit te rusten hadden we helaas niet want zondag was het alweer tijd voor onze wedstrijd tegen VELO.

Zondag 3 oktober

Na een goede wedstrijd tegen Roosterse stond er nog een wedstrijd op de planning in hetzelfde weekend. Dit maal tegen Velo. We begonnen met de herendubbel en damesdubbel waarbij Ruben en Niels tegen Nick en Jim speelden. Het zijn sterke tegenstanders om tegen te spelen, maar in de tweede set kregen ze het spel goed onder controle en wisten ze de set te pakken. Helaas werd de wedstrijd alsnog verloren in drie sets.

De dames speelde tegen Milou en Myke, het ging met vlagen goed, maar van Amersfoortse kant werden er te veel fouten gemaakt en werd de wedstrijd in 2 sets verloren. De singles die als eerste gespeeld werden waren van Meike en Anouk. Meike moest in het begin van de wedstrijd even inkomen maar met een overtuigende tweede en derde set wist ze de winst naar zich toe te trekken. Vervolgens kwam de single van Anouk. In het begin een goede start maar ze maakte in de tweede set teveel fouten en wist het uiteindelijk te beslissen met drie sets. De tussenstand voor nu is 2-2.

Daarna mochten de heren singelen. Hans moest tegen Nick spelen en wist ook dat dit een zware wedstrijd ging worden, er zaten heel wat lange rally’s in, maar ze gingen uiteindelijk naar de kant van Velo. De wedstrijd werd in twee sets verloren. Niels speelde een steady single en wist daarmee de wedstrijd in twee sets naar zich toe te trekken.

Als laatste waren de mixen aan de orde. Anouk en Hans speelden tegen de sterke Myke en Jim, maar konden goed meespelen. Helaas was het alleen niet goed genoeg om de winst naar zich toe te trekken. De wedstrijd werd in twee sets verloren. Als laatste de mix van Ruben en Madouc. Het was een spannende wedstrijd, met telkens een gelijke stand. Na een goede tweede set konden ze zich opmaken voor de laatste set. Deze set ging erg gelijk op en werd helaas verloren met 24-22.

Eindstand van deze wedstrijd is 5-3 verlies. Namens het team bedankt voor de supporters die helemaal mee zijn gekomen naar Wateringen om ons aan te moedigen. Het was een zwaar weekend maar we hebben allemaal ons best gedaan en dat heeft tot deze twee resultaten geleid. Volgend weekend staat Smashing op de planning en dan gaan we weer knallen!