Decorette BC Amersfoort met grote overmacht 1e in de handhavingspoule.

Verslag van Fred van Wankum. Dank!

Afgelopen weekend was een dubbelweekend voor Team 1, ook gelijk de laatste twee wedstrijden van ‘t seizoen. Er werd met 7-1 gewonnen van Amor en met 5-3 gewonnen van Roosteren.


Zaterdag 29 januari speelde Decorette BC Amersfoort uit tegen Amor, een duidelijke overwinning was ons eerste team wel aan de stand verplicht. Het enige punt wat helaas niet is binnen gehaald, was van onze talentvolle speler Bart Hoksbergen. Bart viel in voor Ruben Wijnands. Bij de HD moest hij aan de bak met Niels Veenstra en dat was ook gelijk het 1e winstpunt van Bart in de eredivisie. Dat kwam weliswaar tot stand na 3 games 13-21 / 21-17 / 17 -21. Maar bij zijn debuut HE2 kwam hij wel wat tekort, letterlijk en figuurlijk. Zijn tegenstander was wel 2 koppen groter en maakte aan Bart zijn debuut snel een eind. Bart verloor helaas met 21-15 / 21-14. Verder heeft het team weinig tegenstand gehad en konden ze met een 7-1 zege op zak de lange reis terug naar huis en weer voor voorbereiden op de volgende dag; de laatste wedstrijd tegen Roosteren.


Zondag 30 januari werd de laatste thuiswedstrijd gespeeld tegen Roosteren en zelfs met publiek! Eigenlijk ging deze laatste wedstrijd nergens meer over, maar de winst van 5-3 was binnen. Ik heb een paar mooie partijen gezien en ook een aantal dramatische partijen… Om maar met de naar mijn mening dramatische partijen te beginnen, dan is het wel de GD van Hans van Os en Anouk van Wijk. Ik heb nu al enkele partijen van ze gezien, maar dat loopt eigenlijk voor geen meter. Beiden kunnen best een aardig shuttletje slaan, maar het zijn twee individuelen op de baan. Anouk lijkt niet te weten waar ze naar toe moet en Hans loopt steeds in de positie waar Anouk staat. Daar heeft Rune een taak om de basistactiek van een GD aan te leren. Maar het begint wel bij het vertrouwen van elkaar en dat lijkt ook te ontbreken.


Dan de HD van Ruben en Niels, zij spelen met vlagen zo goed dat ik daar van kan genieten. Ruben die veel inzicht heeft en het spel ook dicteert en Niels daarin kan meenemen. Ruben heeft een plan en zet bij de 1e en 2e slag al zoveel druk dat zowel hij als Niels in scoringspositie komen. Heel mooi om te zien! Natuurlijk gaat dat wel eens fout, maar dan lossen zij dat door hun wilskracht, inzet en vertrouwen samen op.


Ook Madouc zie ik groeien en genieten in het team, ik heb de indruk dat zij het erg naar haar zin heeft. Zowel bij de DD met Meike, als bij de GD met Ruben, speelt zij erg goed en heeft hele mooie slagen. Talent druipt er van af en ik hoop dat zij nog lang bij ons blijft. Het hele team heeft eigenlijk laten zien dat we in de kampioenspoule hadden moeten zitten, maar helaas hebben we wat cruciale punten in de eerste helft laten liggen. Het had voor het team een leermoment geweest, om zich te meten met de beste teams. Maar goed dan hebben we weer een mooie uitdaging voor komend seizoen!


De eredivisie competitie zit er weer op voor het seizoen 2021-2022. Een competitie om gauw weer te vergeten, met troosteloze wedstrijden zonder publiek. Een troosteloze competitie opzet, met een handhavingspoule en een kampioenspoule. Wie dit experiment in het leven heeft geroepen moet iemand zijn geweest die op recreanten niveau heeft gespeeld, vind ik. Ook zijn er clubs die in de spiegel moeten kijken of zij wel in de eredivisie thuis horen… Ik hoop dat er komend seizoen maximaal 8 teams in de eredivisie zijn, zodat we weer een volwaardige competitie hebben.


De opbouwcommissie is door het eerste team verrast met een grote, mooie en lekkere taart. Als dank voor al dat werk wat wij doen, om hen te laten spelen op mooie centercourts.


Hartelijk dank voor deze verrassing, we hebben het graag gedaan!