Decorette BC Amersfoort – duinwijck (0-8)

Hierbij de ingezonden verslagen van Niels Veenstra en Fred van Wankum. Dank!

Niels

Op de avond van 25 september verzamelden de teams van Duinwijck en Amersfoort zich in de sporthal. Van te voren een zware klus voor de ploeg uit Amersfoort.

Ruben en Niels beten het spits af tegen Ties van de Lecq en Jordy Hilbink. Ruben en Niels begonnen sterk maar er was een niveau verschil merkbaar en zichtbaar. De harde smashes van de jongens van Duinwijck leverde veel problemen op voor de Ruben en Niels. Het harde werken werd niet beloond en de dubbel werd met 13-21 en 14-21 verloren. De dames van Amersfoort hadden ook een zware klus tegen Selena Piek en Debora Jille. Het was de derde keer dat Madouc en Meike met elkaar speelden. Helaas waren de nationale selectie speelsters te sterk voor de dames van Amersfoort. Er werd verloren met 7-21 en 7-21.


Tijd voor de singels. Invaller Romy mocht het opnemen tegen oud-Amersfoort speelster Debora Jille. Romy lag vaak op de grond en had erg veel plezier. Debora had echter geen medelijden en won met 7-21 en 5-21. Niels mocht het opnemen tegen Finn Achthoven. Niels had moeite om goed in de wedstrijd te komen. Finn was daarentegen erg sterk. De eerste game werd verloren met 14-21. De tweede leek een ander verhaal te worden. Niels had nog twee game points maar verloor de game alsnog met 21-23


Inmiddels stond de ploeg van Amersfoort 4-0 achter. Tijd voor Meike en Hans om met hun singles de eer te redden. Meike stond goed te spelen. Er werden veel lange rallies gespeeld en Meike werkte er heel hard voor. Haar tegenstander Chloe Mayer vocht er echt ook hard voor. Het werd een mooie wedstrijd met veel lange rallies. Helaas werd er nipt in 3 sets verloren met 21-19 in de derde.

Hans had ook een zware kluif aan Jordy Hilbink. Hans speelde sterk en aanvallend. Goed om te zien! Het werd een mooie wedstrijd met erg veel snelle rallies. Helaas kwam Hans net wat te kort aan het einde van beide sets. Er werd verloren met 18-21 en 18-21.


6-0 achter maar tijd voor de mixen. Ruben en Madouc mochten het opnemen tegen Debora Jille en Finn Achthoven. Het was een mooie wedstrijd van hoog niveau. De eerste set werd nipt verloren met 24-22. De tweede set was het duo van Duinwijck net wat scherper, de tweede game werd verloren met 12-21.

Hans en Romy hadden een zware kluif aan Selena Piek en Ties van der Lecq. Het duo uit Amersfoort speelde goed. Met hard werken en veel duiken wisten Romy en Hans goed bij te blijven. Helaas was er een niveau verschil en werd er verloren met 14-21 en 8-21.


Fred

Vandaag 25-09-2021 voor de opbouwcommissie, weer een nieuw seizoen om onze mooie centercourts voor te schotelen. Waar de spelers het gevoel krijgen, dat Decorette BC Amersfoort het heel serieus neemt om een goede uitstraling te krijgen voor onze mooie sport. Zodat de spelers in een prachtige arena spelen, en de toeschouwers de partijen van diverse hoeken goed kan volgen. Ook onze sponsoren staan netjes opgesteld langs de banen en ook via livestream zijn de wedstrijden goed te volgen. Hiervoor zijn er protocollen voor die door de Badminton jaren geleden zijn opgesteld. Maar weinige clubs die hieraan voldoen. Via deze link zijn de wedstrijden via livestream te volgen.

De eerste thuiswedstrijd en de verwachtingen waren zeker niet hoog tegen het sterke team dat Duinwijck heeft. Maar 1 of 2 puntjes zou toch wel mogelijk moeten zijn, maar helaas het zat er wederom niet in. Bijna wel en bijna niet telt niet bij sport, op welk niveau dan ook. Cruciale momenten in de wedstrijd bepalen vaak het resultaat en dat hebben we weer kunnen zien bij enkele goede partijen. Enkele goede partijen om weten te zetten naar winst is een lastige uitdaging waar Rune Massing deze week ongetwijfeld zijn gedachten over zal hebben. Bovendien zal dit zorgen dat het vertrouwen bij de spelers weer terugkeert.


Er zit voldoende kwaliteit, maar het komt er vooralsnog er niet uit. Feit is dat het twee lastige wedstrijden tegen goede teams achter elkaar zijn geweest, Almere en nu Duinwijck. Maar dan tweemaal 8-0 verlies om je oren krijgen, werkt niet aan je vertrouwen. Ik ben er van overtuigd dat er meer in zit in deze groep en dat het hele team de rug moet strekken en met veel inzet en enthousiasme elkaar hard moeten aanmoedigen, om met vertrouwen en vechtlust de partijen in winst gaan omzetten.


Ook het publiek kan hier een steentje bij dragen om het team aan te moedigen! Aanstaande zaterdag zal het tegen Roosteren moeten gebeuren, om nog zicht te hebben om in de kampioenspoule te komen. Ik hoop op veel bezoek en ondersteuning van het aanwezige publiek. Laten we hopen dat Rune kan aantreden met zijn sterkste team en dat Jelle Maas en Iben Bergstein beschikbaar zijn.