Decorette BC amersfoort clean sheet tegen hoornse (8-0)

Verslag door Fred van Wankum


Decorette was wel aan de stand verplicht om weer eens vol uit te halen. Zondag waren daar wel drie keer 3 games voor nodig, wat wat mij betreft onnodig was. In een sfeerloze sporthal, zonder toeschouwers moest het toch maar gebeuren en dat valt niet altijd mee voor de spelers. Het enige lawaai kwam van de spelers van beiden teams die hun teamgenoten aanmoedigden. We moeten het er maar mee doen voor nu.


De MD en de DD begonnen beiden aan hun wedstrijd, de MD Niels Veenstra en Ruben Wijnands tegen Dave Veerman en Joey Muns dat was een partij om snel te vergeten voor de mannen uit Hoorn. Met grote overmacht van Niels en Ruben, wonnen zij moeiteloos met 21-14 / 21-4. Bij de dames Meike Versteeg en Madouc Linders tegen Mireille van Daal (oud BC Amersfoort speelster) en Jessica Ottenhoff waren Meike en Madouc nog niet erg wakker en verloren de 1e game 10-21. Rune Massing moest als coach aan de bak om deze dames wakker te schudden, om de wedstrijd toch te doen keren. Met moeite trokken Meike en Madouc de 2e game met 21-17 naar zich toe. De 3e game moest de beslissing brengen, ook hier ging het niet vanzelf. Telkens weer kwam Jessica aan het net om druk te zetten, om zo een lob af te dwingen zodat Mireille met haar harde en geplaatste smash kon scoren. Maar het loopvermogen van Mireille nam af naarmate de derde set vorderde en ze begon fouten te maken. Ook Jessica kon minder tussen de rally’s komen en zo kwamen Meike en Madouc telkens voor te staan. Toch kwamen Jessica en Mireille ineens terug en zo moesten Meike en Madouc toch aan de bak om deze zeer spannende game te winnen en wel in de verlenging met 22-20.


Een 2 -0 voorsprong is een feit en zo kon HE1 Niels Veenstra met goed gevoel tegen Thomas Sibbald starten. Niels speelde een zeer solide wedstrijd en kwam met mooie punten in 2e games tot winst 21-14 / 21-16. Meike kon tegen Mireille aan de bak. De 1e game begon gelijk maar eindigde met een verlenging die Meike helaas verloor met 22-24. De 2e game moest Meike wel komen en meer initiatief nemen en de smash en harde clear`s van Mireille uit de rally halen en dat bracht haar de winst van 21-17. De 3e game was het verzet van Mireille gebroken en kon Meike naar hartenlust scoren 21-11.


Met een 4-0 op het scorebord startte ME 2 Hans van Os tegen Joey Muns. Het was een ware demonstratie van Hans, die geweldig speelde. Hij bracht de stand met 21-8 / 21-8 naar een 5-0. DE2 was Anouk van Wijk tegen Simone Hermsen en Anouk had er zin in! Met een hoog tempo en haar bekende harde slagen had Simone weinig kans 21-13. In de 2e game liet Simone zich niet meer verrassen door Anouk haar harde slagen en vocht zich in de game. Zo moest Anouk nog behoorlijk aan de bak om de 2e game binnen te slepen 21-18.


De 6-0 op het scorebord is een mooi uitgangspunt om een grote overwinning te boeken. Met de 2 laatste partijen voor de boeg moest het maar gebeuren ook. Ruben Wijnands en Madouc Linders tegen Dave Veerman en Jessica Ottenhoff. Die wedstrijd was vrij duidelijk en de winst ging snel naar Ruben en Madouc met 21-12 / 21-14. Nu de taak van Hans van Os en Anouk van Wijk om het achtste punt binnen te halen. Maar die wilden toch nog wel even langer op de baan staan, zo leek het wel. Dat was overigens niet nodig geweest, als ze de focus maar hadden gehouden. Toch brachten ze netjes het achtste punt binnen, weliswaar in 3 games 21-18 / 16-21 / 21-16.


Gefeliciteerd Team 1 met een 8-0 score!


Met 39 punten staan wij bovenaan de handhavingspoule met 12 punten voor, op de tweede plaats Roosteren, die een prima overwinning boekte met 7-1 tegen Smashing. We laten zo toch wel zien dat we een goede middenmoter zouden zijn geweest bij een normale competitie. Ik hoop dan ook dat in volgende seizoen 2022-2023 dit experiment wordt teruggedraaid en spelen met 8 eredivisieteams weer de norm wordt.

Hier kun je de gespeelde wedstrijden terug kijken