Decorette BC Amersfoort 6-2 winst tegen smashing

Via de livestream is het mogelijk voor supporters om de spelers te zien spelen op mooi opgebouwde centercourts met onze sponsorborden opgesteld langs de banen. Leuk om te merken dat veel van jullie meegekeken hebben. We hopen dat aanmoedigen in de sporthal ook weer snel is toegestaan!


Hierbij weer het wedstrijdverslag van afgelopen weekend van Fred van Wankum.


Een 8-0 winst was wat mij betreft een mooie uitslag geweest die had gepast in het rijtje van de voorgaande twee uitslagen. Maar het is een helaas een 6-2 winst geworden tegen Smashing. Voor mijn gevoel zat ook niet zoveel spirit in als bij de vorige wedstrijden. Ook de spelers worden het zat, om in zo’n troosteloze ambiance te spelen. Laten we hopen at dat snel verandert!


De start van de avond was overigens goed, de MD Ruben Wijnands / Niels Veenstra tegen Timo Poos / Brandon Bessem werd met 21-16 / 22-20 gewonnen. In een zeer wisselvalige partij en met veel onnodige fouten aan beiden kanten, was de partij beslecht en was de winst binnen en 1-0 op het scorebord. Dan de beurt aan DD Madouc Linders / Meike Versteeg tegen Ella Peters / Lieke Meas. Madouc en Meike hebben vaak een aanloop nodig om een beetje op gang te komen en konden toch nog in de verlenging met 23-21 de 1e game naar zich toe trekken. In de 2e game kwamen ze een beetje los en bracht de 2e game moeiteloos naar zich toe met 21-14 en hiermee een 2-0 op het scorebord.


HE1 Niels tegen Yannic Smeets, het was een degelijke partij van Niels en hij won met 21-18 / 21-14 dat maakte een 3-0 voorsprong op het scorebord! VE1 Meike Versteeg tegen Demi Lensselink (voormalige BCA speelster). Meike had niet veel moeite om deze partij over de streep te trekken en won met 21-14 / 21-18 en zorgde hiermee voor een 4-0 voorsprong. HE2 Hans van Os tegen Teun Gootsen, ook hier weer een moeiteloze wedstrijd van het sterk spelende Hans die korte metten maakte met zijn tegenstander en won 21-14 / 21-7. Een 5-0 voorsprong en hiermee een goed vooruitzicht op een 8-0. De volgende partij was VE2 Anouk van Wijk tegen Lieke Maes. Een partij die voor Anouk, die net terug van een toernooi in Zweden was, aanpoten was. Ze moest aan de bak tegen de sterke en ervaren Lieke Maes. De 1e game trok Lieke alle registers open en dwong Anouk ver in het achterveld met haar harde slagen en die Anouk steeds in de verdediging brachten. Anouk verloor de 1e game met 16-21. In de 2e game gaf Anouk alles om bij te blijven, ze kwam met harde slagen en goed geplaatste smashes tot scoren en wist zo toch na een zwaar gevecht de 2e game naar zich toe te trekken 21-18. De 3e game was een ware thriller en beiden speelsters gaven niets toe. Opmerkelijk is wel dat beiden het van harde slagen en smashes moesten hebben, er kwamen weinig dropshots en netspel voor in de wedstrijd. De uitputting van beide speelsters kwam steeds dichterbij en de eindeloze verlenging liep steeds verder op. Bij 28-30 moest Anouk toch haar meerdere erkennen en daarmee zorgde Lieke dat de 0 van Smashing omgezet werd in een 1, tussenstand 5-1.


Op naar de mixen. GD1 Madouc en Ruben tegen Demi en Yannic. De 1e game ging wat moeizaam en heel wisselvallig bij Madouc en Ruben, die altijd wel goed spelen. Maar nu net niet helemaal gefocust waren. Maar ze toonde hun klasse en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 21-19 / 21-10 en hierdoor een 6-1 op het scorebord. Nu GD2 Anouk en Hans tegen Ella en Teun. Deze wedstrijd was niet alleen spannend maar ook slecht. Vooral aan de kant van Hans en Anouk, het lijkt wel een dubbelspel in plaats van een GD. Ik zag totaal geen druk op het net van Anouk en de heer aan de overkant kon eindeloos met zijn smash scoren. Dat begon vaak al bij het serveren op de heer en dame, steeds werd er gekozen oor een flick service, wat overigens naar mijn mening geen echte flick service is aangezien je ‘m gewoon ziet aankomen. Hans zag je steeds meer op net komen om druk te zetten, waardoor hij rechtstreeks scoorde óf een lob afdwong om zelf in smashpositie te komen. Ella Peters kwam in het verloop van de wedstrijd wat vaker aan het net om druk te zetten en zowel Anouk als Hans werden daardoor vaak gedwongen om een lob te spelen. Zo gaven ze de aanval weg aan Teun, die daar wel raad mee wist en naar hartenlust kon scoren. Spannend was het wel, maar het spel heel matig. 19-21 / 21-19 / 20-22.


Zo kwam er een eindscore van 6-2 winst op het scorebord.


Volgend weekend staat Decorette BC Amersfoort een dubbelweekend te wachten. Dit zijn tevens de laatste wedstrijden van de competitie. Zaterdag 29-01-2022 uit tegen Amor en zondag thuis tegen Roosteren om 14.00 uur.