Decorette Amersfoort uit in almere

Na een succesvolle 6-2 winst in Hoorn stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Almere op het programma. Ruben Wijnands heeft een mooi wedstrijdverslag geschreven over de wedstrijd van Team 1 afgelopen weekend. Bedankt Ruben!


De selectie van Amersfoort moest het afgelopen zondag doen zonder Jelle Maas en Renske Kwakkenbos. Renske was wel mee als coach. Gelukkig beschikten wij wel over de Deense Iben Bergstein.

De avond begon met de dubbels. Bij de heren speelden Niels en Ruben de dubbel tegen Alex Vlaar en Timo Stoffelen en bij de dames speelden Madouc en Meike de damesdubbel tegen Cheryl Seinen en Kirsten de Wit. Voor de dames was het een zware wedstrijd. Cheryl heeft afgelopen zomer nog meegedaan aan de Olympische Spelen en het spel ging voor onze dames iets te snel. Madouc en Meike verloren helaas het damesdubbel met 21-9 en 21-11. Bij de herendubbel kon het alle kanten op. Het was een spannende wedstrijd, maar helaas verloren Niels en Ruben nipt de eerste set met 22-20. In de 2e set gingen de mannen van Amersfoort meer foutjes maken en verloren ook de tweede set met 21-16. Dat betekent dat het 2-0 staat in het voordeel van Almere.


Na de dubbels ging Iben als eerste dame het veld op om te singelen. Onze Iben moest het opnemen tegen het 16- jarig Engelse talent Estelle van Leeuwen. Dat ze talent heeft was duidelijk te zien. In de eerste set moest Iben nog even inkomen. Iben had moeite met de vele schijnslagen en snelheid. Het werd het 21-10 voor de Engelse. In de tweede set ging het gelijk op en kon Iben meer in haar spel komen. Toch trok de Engelse aan het langste eind en werd het 21-19. 3-0 voor Almere.


Bij de heren ging Hans de baan op tegen Noah Haase, die zijn debuut maakte voor team 1 van Almere. Noah is enorm gegroeid in zijn spel en Hans wist dat het niet makkelijk ging worden. In de eerste set maakte Hans veel fouten en stond hij al snel op een 14-5 achterstand. Hans was bezig met een mooie comeback alleen was het niet genoeg om de set te winnen. De tweede set ging het de hele tijd gelijk op, maar helaas maakte Hans iets meer fouten dan Noah. Het werd 2x 21-17 en daarmee ging de winst naar Noah.


Vervolgens ging Anouk van Wijk de baan op. Na het vorige weekend tegen Hoorn een mooie winst te behalen, ging ze met een goed gevoel de baan op tegen Ieva Pope. In de eerste set was Anouk wat twijfelachtig en verloor ze de eerste set met 21-14. De tweede set stond Anouk zelfverzekerder op de baan. Helaas kon zij net niet de winst in de tweede set binnenhalen en verloor ze met 21-19.


Als laatste ging Niels de baan op tegen zijn maatje Sebastiaan Li. De twee goede vrienden zijn altijd wel aan elkaar gewaagd en ook nu was het weer een hele spannende wedstrijd. In de eerste set nam Niels meteen de leiding. Met goed spel sleepte hij de eerste set naar zich toe met 21-14. De 2e set kwam Sebastiaan beter in zijn spel en ging het wat minder bij Niels. Hierdoor verloor hij met 21-13 de tweede set. De laatste set was een nagelbijter. De hele derde set ging het gelijk op en op 20-19 wist Sebastiaan een smash op de lijn te slaan en ging Sebastiaan er met de winst vandoor in de derde set met 21-19. Inmiddels was het 6-0 voor Almere.


De eerste mix was van Ruben en Iben. Zij hebben bij hun vorige club HBV ook al paar keer samen gespeeld en de coach koos ervoor om ze weer te koppelen deze wedstrijd. Het mixpaar mocht het opnemen tegen Alex Vlaar en Kirsten de Wit. De eerste set ging het gelijk op. Gelukkig na een paar goede servicereeksen achter elkaar wonnen Ruben en Iben de eerste set met 21-17. In de 2e en 3e set speelden de Almeerders ijzersterk en was Kirsten goed aan het net en Alex in het achterveld. Helaas verloren Ruben en Iben met 21-9 en 21-13 de 2e en 3e set.


Hans en Madouc waren het laatste mixkoppel en hadden een zware kluif tegen Cheryl Seinen en Timo Stoffelen. Cheryl was ijzersterk aan het net en het was heel lastig voor het mixkoppel van Amersfoort om de aanval over te nemen. Helaas verloren Hans en Madouc de wedstrijd met 21-17 en 21-8. Een 8-0 is een pijnlijke nederlaag, maar ondanks dat zijn er wel verbeterpunten die onze spelers kunnen meenemen naar volgende week.

Zaterdag zal Team 1 de eerste thuiswedstrijd spelen tegen Duinwijck die heel sterk begonnen is dit seizoen. Kom allemaal kijken want wij kunnen alle toeschouwers goed gebruiken om onze spelers naar de winst te helpen! Tot zaterdag!