Dagje competitie badminton 21-09

Ons 1e team is er helaas niet in geslaagd om de ploeg van BC Duinwijck te verslaan.

Onderdeel          BC DUINWIJCK 1 –  FZ FORZA BC AMERSFOORT 1     6 – 2   
MD Jerry Natenstedt Ralph Starren – Vincent de Vries Freek Golinski  11-21 19-21
VD Akvile Stapusaityte Sophie Brown – Renske Kwakkenbos Daphne Jansen 21-18 21-17
ME1                     Ralph Starren – Vincent de Vries      20-22 20-22
VE1                       Akvile Stapusaityte – Mireille van Daal  19-21 21-11 21-13
ME2                      Jerry Natenstedt – Gilles de Kock     21-14 21-10
VE2 Raquel Humphris – Daphne Jansen  22-24 22-20 21-10
GD1  Sophie Brown Jorrit de Ruiter – Freek Golinski Renske Kwakkenbos 21-10 21-13
GD2 Koen Ridder Corine Breukers – Gilles de Kock Mireille van Daal 21-7 21-13
Volgende week een dubbel weekend. Waarbij er nieuwe kansen zijn op onze 1e winst
Op zaterdag 28 september speelt FZ Forza Amersfoort in Roostersen tegen BC Roosterse.
Hier zullen de spelers van Coach Rune Massing hun beste spel moeten spelen.
Met winst uit Limburg terugkeren zouden de fans zeer waarderen.
Dan gaan we de volgende dag -zondag 29 september- zien, of die zelfde fans de weg naar de Juliana van Stolberg Sporthal massaal zullen vinden om hun club te komen aanmoedigen, wanneer de belangrijke wedstrijd tegen Le Credit Sportif VELO zal worden gespeeld.
Deze wedstrijd begint a.s. ZONDAG om 14.00 uur.

BC Amersfoort Team 3

  
Maar even terug naar zaterdagmiddag daar keek ik naar de wedstrijd in de 1e Divisie tussen BC Amersfoort 3 en BV AviAir Almere 3. In het herendubbel lieten de mannen Remco en Elano zien, dat na het verlies van het herendubbel in Roostersen er geen paniek badminton gespeeld moest worden. We kregen een leuke spannende partij te zien, die in 2 sets door de Amersfoorters werd gewonnen.
Ook de dames lieten zien dat we dit seizoen een sterke dubbel in huis hebben.
Xandra en Lotte pakten dit keer de winst, omdat Anouk van Wijk een lucratief toernooi in België stond te badmintonnen. Ook zonder Anouk konden de dames de winst in 2 sets binnenhalen, maar het was wel een stuk minder gezellig zonder het dekselse talent uit Amersfoort.
We hopen dat Anouk zich volgende week weer bij de ploeg zal voegen wanneer we het gaan opnemen tegen de ploeg uit Haarlem, BC Duinwijck 2.
Door met de wedstrijd want hoe speelde team 3 van BC Amersfoort in de singles?
Ik zat achter de baan waar de dames hun single speelden. Eerst bij Xandra, die meid staat garant voor vechtlust en gedrevenheid in haar spel. Zo ging dat ook vandaag. Ik mocht het vandaag van dichtbij meemaken en zag hoe Xandra in de 1e set langzaam maar zeker dichterbij kwam en na 18-18 de set kon uitmaken met 21-19. In de 2e set had Xandra met 11-8 een voorsprong bij de interval. Die voorsprong werd snel uitgebreid en zo kon de setwinst toch met een ruime voorsprong worden behaald. Daarna Lotte Manenschijn. Lotte is weer na een korte onderbreking terug bij de club.
Vorig seizoen kwam Lotte uit in de 4e divisie bij de studentenclub van Helios. We waren dan ook niet verrast toen we zagen dat Lotte in dat seizoen een 100% score had behaald in het onderdeel dames single. Ook zagen we dat Lotte in die 13 wedstrijden geen set had verloren. Dat resultaat geeft nog meer glans aan die prestatie. Vandaag presteerde Lotte opnieuw, maar nu weer op haar “oude” niveau in de 1e Divisie. Ze won ook dit keer en ook vandaag weer in 2 sets van de eens voor BC Amersfoort spelende Sabine de Wit.
Vanwege het lijnen achter de wedstrijdbanen bij de dames, had ik geen idee hoe de heren in de wedstrijd zaten. Wat ik wel zag was dat Remco Pots het dit seizoen ook maar eens moet gaan proberen om ongeslagen door de singles heen te komen. Na vorige week is vandaag hiervoor toch zeker de basis gelegd.
Volgende week een nieuwe horde in de vorm van Duinwijck speler Jerry Natenstedt, die vanavond nog een maatje te groot was voor 1e teamspeler Gilles de Kock.
Vincent Braaksma was vandaag niet opgewassen tegen het spel van de ervaren speler uit Almere Tim Vaessen. Volgende week dan maar, dan wacht Steef van Woning.

Heeft u meegeteld? Nee?? Nou het staat 5-1 met nog twee mixen te gaan.
Ik keek mee bij Lotte en Elano en die hadden na vorige week toch iets voor zich zelf goed te maken. Ook Elano was een jaartje in de 4e Divisie beland toen hij besloot om bij Meershuttle te spelen. Na één seizoen kwam hij tot inkeer en kon hij op het laatste moment toch weer door BC Amersfoort worden ingelijfd. Vorige week tegen Roosterse werd nog verloren, maar thuis tegen Almere ging de vlag uit.
In 2 sets van 21-19 was het Amersfoortse duo weer terug van weggeweest.
Weet je wat het vervelende van lijnen is? Nee niet dat je broek van je kont zakt, maar dat je die andere wedstrijd niet kunt zien. Wel zag ik dat de felicitaties naar de spelers van Almere gingen en neem ik aan dat zij de wedstrijd hebben gewonnen. Met hoeveel? Ook dat is mij ontgaan en de uitslag is ten tijde van schrijven nog niet op toernooi.nl ingeklopt. Wel kan ik u melden wat Team 3 weer helemaal lekker mee doet. Na het gelijke spel uit de eerste wedstrijd kon het team er dit keer 6 punten bijschrijven. Dat moet een lekker gevoel zijn en voldoende vertrouwen geven om het volgende week opnieuw in Haarlem te laten zien, wanneer Team 3 gaat strijden tegen het altijd lastige Duinwijck. We gaan er van uit dat het team op volle oorlogssterkte aan kan treden. De thuis fans wensen de spelers heel veel succes.

Het was bij de thuiswedstrijden van BC Amersfoort dit weekend een heerlijke dag, want naast de overwinning van Team 3, wist Team 4 met 7-1 te winnen van Elo United en Team 6 deed het nog beter door alle onderdelen te winnen van het 1e Team van BV Houten. Helaas kon Team 8 er jammer genoeg geen gelijk spel uithalen en daar hadden we wel rekening mee gehouden. De prestaties van de Jeugdteam 1 en 2 zijn mij helemaal ontgaan, maar wanneer er een wedstrijdverslag binnenkomt, dan zal ik die zeker op de website plaatsen. Voor nu zijn er enkel de teamfoto’s.

Update competitie uitslagen
BC Amersfoor J1 – Netwerk J2 8-0
BC Amersfoort J2 – Leusder BC J1 7-1
BC Duinwijck1Forza Amersfoort1 6-2
BV Hoornse 2 – BC Amersfoort 2 2-6
BC Amersfoort 3 – BV Almere 2 6-2
BC Amersfoort 4 – Elo United 2 7-1
Vennewater 1 – BC Amersfoort 5 2-6
BC Amersfoort 6 – BV Houten 1 8-0
BC Amersfoort 7 geen wedstrijd
Inside 82 4 – BC Amersfoort 9 3-5