Competitie 2022 – 2023 Resumé

De competitie was voor Team 1 al weer een maandje geleden beëindigd, maar voor de andere competitie teams ging het tot vandaag door.


Team 2 en Team 3 wisten zich in de 1e Divisie met respectievelijk een 5e en 6e  plek in hun poule mooi te handhaven.
De laatste wedstrijd was voor team 2 uit tegen Ribad in 4-4 geëindigd en bleef die 5e plek gehandhaafd.


Team 3 verliet de competitie met een 5-3 winst tegen het altijd lastige Roosterse.
Hoewel het team ontevreden moet zijn geweest met die 6e plaats moet deze winst in deze laatste partij toch een lekker gevoel hebben achtergelaten.


Team 4 stond er in die 2e Divisie een tijdje best goed voor en leek die 3e plaats in te nemen, maar in die laatste weken is het allemaal wat anders gelopen.
Uiteindelijk nam het team vandaag met de 4e plaats afscheid van de poule. Ook best wel goed. TOCH?

Anders verliep de competitie voor het 5e Team. Met 2 nieuwe heren en 2 dames die al wat langer de club dienen zou het team toch in staat moeten worden geacht om zich te kunnen handhaven in de 2e Divisie.
Die aanname bleek voor aanvang van de competitie al gauw wat te optimistisch te zijn ingeschat.
Er werd veel verloren, te veel bleek na de jaarwisseling en konden ook invallers (sters) het verschil met de anderen niet overbruggen. Volgend seizoen dus 1 team minder in de 2e Divisie, maar er is ook goed nieuws, want volgend seizoen gaat er weer een team in de 3e Divisie uitkomen. Mogelijk dat jullie dan weer kunnen promoveren.

Team 6 speelde dit seizoen in de 7e Divisie en ze begonnen met 2x winnen en 2x gelijk.
Dat is best wel okay, maar toen gingen ze op bezoek bij tegenstander Badso die met (Wie kent hem niet) Dennis van Wankum in de gelederen speelt.
Met 8-0 verliezen is nooit leuk en die slag kwamen jullie pas na 5 speelronden weer te boven en ja, dan kun je niet meer promoveren. Een gedeelde 4e plaats is het uiteindelijk geworden na jullie laatste winst partij van 6-2 tegen ABC 1, die wel wat ongelukkig op het wedstrijdformulier was opgetekend, waardoor het lijkt dat de wedstrijd geen uitslag heeft gekregen en waarschijnlijk niet is meegenomen in de einduitslag van de beide teams. Dat is nu in orde gemaakt en gelet op de eindstand maakte die laatste uitslag net het verschil tussen 4e of 5e worden. Daarom gefeliciteerd met jullie 4e plaats in de competitie.

Overall: Dank voor jullie deelname en vooral jullie inzet aan deze competitie. We zagen veel goed spel, maar ook enkele tekortkomingen, maar begreep van de technische staf dat hier volgend seizoen meer aandacht aan geschonken zal worden. Op de tribune en achter het glas in de kantine was het weer boeiend gezellig om te kijken.
We rekenen weer op jullie voor een nieuw badminton seizoen na de grote vakantie. Voor nu heel veel succes bij het deelnemen aan het toernooi seizoen.
We blijven jullie nu individueel volgen.