Wedstrijdverslag Team 3

Wedstrijdverslag Team 3: BC Roosterse 1 tegen Decorette BC Amersfoort 3 (geschreven door Lennart)

Na gisteren een overwinning van 6-2 geboekt te hebben thuis  tegen BC Olympia 1 vertrok onze ploeg met twee auto’s richting Roosteren voor het tweede duel dit weekend. Harald was het hele weekend helaas afwezig dus Robin en Lennart mochten voor de tweede keer drie partijen afwerken. Vanwege de coronamaatregelen mocht er helaas geen publiek aanwezig zijn, dat hebben we zeker gemist! De lage en oncomfortabele hal waar je naar buiten kijkt als je een lob speelt hielp ook niet mee om aanpassing te vinden.
Natuurlijk waren we nog steeds blij dat we na een lange reis eindelijk van start konden!

Robin Mesman

De mannendubbel met Robin Mesman en Lennart Bijkerk tegen Rik Hermans en Sander Brenen was vanuit BCA-perspectief op zijn minst gezegd niet best. De mannen van Roosteren domineerde met name in de eerste drie slagen en de strakke rally’s en lieten de mannen van BCA niet goed in de partij komen.

Romy de Laak en Anouk van Wijk

Bij de vrouwen lag het niveau dichter bij elkaar. Veel lange en spannende rally’s werden afgewisseld met korte uitwisselingen, maar Anouk van Wijk en Romy de Laak moesten in drie games hun meerdere erkennen in de zusjes Vievermans (Elcke en Anne).

De punten van de mannensingles zijn verdeeld over beide ploegen. Lennart mocht tegen Sander aantreden. Lennart zat er al iets beter in dan in de dubbel, maar kon zijn gebruikelijke speelstijl niet voldoende toepassen en verloor in twee spannende games van Sander. Robin zat er in zijn fel bovenop  en won met variërend en aanvallend spel met 12 en 5 van Max Wieland.

Anouk van Wijk had gerekend op een single tegen de voor haar welbekende Novi Wieland, maar haar afwezigheid werd in de vrouwenenkel opgevuld door Anne. De eerste game ging op een spannende wijze naar Anouk, maar daarna liet Anouk er geen gras over groeien en hartke de tweede game rap binnen. Anouk Molenkamp had in haar single meer moeite met Elcke. Elcke was net een stuk scherper en won de partij in twee redelijk spannende games.

Met op dat moment 4-2 achterstand was Decorette BC Amersfoort gebrand om de laatste gemengd dubbels te winnen. Lennart en Romy speelden over het algemeen goed badminton – afgewisseld met wat onrustig spel – tegen Sander en Anne, en wisten de eerste mix naar binnen te halen met het minimale verschil in de derde game (25-23), die dus zeker de andere kant op had kunnen vallen. Robin en Anouk voerden ook een langdurige strijd tegen van prima niveau Rik en Elcke, maar bij BCA viel de derde game de verkeerde kant op (21-17).

Helaas is hiermee de eerste verliespartij van BCA een feit met een eindstand van 5-3. Omdat Decorette BC Amersfoort 3 het de vorige wedstrijden goed heeft gedaan draaien we nog steeds mee bovenin de poule! Voorlopig hebben alle teams even rust en komen wij pas 24 oktober weer in actie – dit keer thuis tegen Van Zijderveld 1.
Het lijkt er voorlopig niet op, maar hopelijk mag er dan weer publiek aanwezig zijn!