BC Amersfoort: “Een veilige vereniging”

Onderstaand beleid hanteren wij binnen BC Amersfoort.
Binnen onze club BC Amersfoort willen wij dat iedereen zich veilig voelt, en streven er dan ook naar dat iedereen gelijk wordt behandeld.

Binnen BC Amersfoort hebben we te maken met verschillende leeftijden, geslacht, geloven, huidskleuren, speelsterkten en uiterlijk vertoon.
Juist dit maakt het heel leuk, gezellig en afwisselend binnen de club.
Wij verwachten dan ook dat iedereen hier respect voor heeft en een ieder accepteert; iedereen is uniek.

Pesten en discriminatie worden in geen enkel geval toegestaan binnen de club, iedereen is gelijk aan elkaar en wij verwachten dan ook dat iedereen elkaar met respect behandelt, zowel jong als oud.
Veel leden hebben onderling een goede band en zelfs vriendschappen buiten de club, dus over af en toe plagen onderling wordt dan ook niet moeilijk gedaan. Mocht jij je ergens niet prettig bij voelen, geef dan duidelijk je grenzen aan, worden deze niet nageleefd door de betreffende persoon(en) meld je dan bij de Vertrouwenscontactpersoon van BCA.

Binnen een club met veel leden, trainers en begeleiders ontkom je er niet altijd aan dat er een nauw en intiem contact is met elkaar.
Maar hoe ver kan je gaan en wat is wel en niet toegestaan?
Dit is lastig te bepalen, en ook hierin is het belangrijk je eigen grenzen aan te geven, mocht jij twijfelen over bepaald gedrag dan kan dit altijd bespreekbaar gemaakt worden.

*Alle trainers en begeleiders die nauw en veel (fysiek) contact hebben met de leden hebben een VOG (verklaring omtrent gedrag) in hun bezit of zijn in het proces van aanvragen.

In sommige gevallen is het moeilijk om je grenzen aan te geven en iemand rechtstreeks op zijn gedrag aan te spreken,dit begrijpen wij en daarom stellen wij een Vertrouwenscontactpersoon aan: Marinda Bouman.
Samen bespreken wij de situatie en kijken naar een oplossing.
Het betreft niet alleen jezelf, maar ook als jou iets opvalt van een clubgenoot,
waarvan jij denkt dat het niet oké is hoor ik dit graag.
Zeker als het gaat over seksuele intimidatie en misbruik!
Ik ben een Vertrouwenscontactpersoon, dus alles is te allen tijde veilig bij mij.

Je kunt bij bereiken via 0681347490
Als je liever mailt is dit ook mogelijk: miss_rinnie@hotmail.com

Het uitgebreide beleidsplan kunt u hier lezen.