Badmintonzaterdag 9 oktober door de ogen van Fred

Een ingezonden stuk over de verschillende wedstrijden van 9 oktober, door Fred van Wankum. Bedankt!


Zaterdag 9 Oktober, het 1e team uit naar Smashing. Wat een belangrijke wedstrijd zou worden om 1 of 2 plaatsen in de ranglijst te stijgen. Maar dat zal een zware klus worden, want Rune miste Anouk van Wijk (toernooi), Ruben Wijnands (ziek) en Iben Bergstein niet beschikbaar. Maar met Niels, Hans, Jelle, Meike, Madouc en invalster Romy, hebben zij toch een overwinning behaald en met 3-5 gewonnen. Maar wel een paar partijen die eruit schieten. HD Jelle en Niels met een opmerkelijke uitslag van 9-21 / 22-20 / 9-21. Een onnodige 3e game lijk mij, gezien de uitslag, maar het is wel 0-1. Niels een matige wedstrijd tegen Yannic Smeets, dat was een teleurstelling en verloor kansloos met 21-16 / 21-13. Hier had Niels zeker een offday? Dit had ik echt niet verwacht, Niels staat voor mij veel hoger aangeschreven.


Ook jammer bij de dames dubbel die net de 1e game verloren in de verlenging 22-20 en de 2e game pakte met 15-21, om vervolgens de 3e game met 21-15 te verliezen. Net niet voldoende om door te drukken en bij cruciale momenten de punten niet te pakken. Zo zal het zijn geweest, het gaat vaak om de kleine momenten in de wedstrijd die het verlies en winst bepalen. Bij een 3-3 stand moesten nog de winst gepakt worden. Jelle Maas weer zijn 100% gepakt en samen met invalster Romy, weer een perfecte wedstrijd speelde. Fijn voor Romy, om met zo zelfverzekerde Jelle te kunnen spelen en met 7-21 / 14-21 de 3-4 voorsprong kwam. Ook Hans en Madouc speelde een prima GMD en wonnen met 19-21 / 16-21 en de winst veilig stelde met 3-5. Hiermee blijven we helaas op plaats 7 staan en blijf nog steeds mogelijk bij de eerste 5 te eindigen. Wat de doestelling is voor dit seizoen.


De stand is wel heel spannend:

4. Velo 27 punten

5. DKC 24 punten

6. Hoornse 23 punten

7. Decorette BCAmersfoort 23 punten


Zaterdagmiddag toch nog effe lekker naar de sporthal om de badmintonstrijders van andere teams en jeugd te zien spelen. Altijd kan ik genieten van spelers die iets bijzonders doen en strijden en met rode wangen, happend naar adem spelen.


Team 3 ook weer enkele mooie partijen gezien, ook daar weer enkele partijen die mij opvielen. Zoals de DD van Romy en Anouk, die heel wisselvallig speelde en soms met groot gemak punten scoren. Maar ook hele slechte momenten en beide niet meer kunnen serveren, hoe kan dat nou? Ineens de concentratie weg, geen vertrouwen, geen tactiek meer en de slagen komen niet meer in het achterveld terecht en het overzicht kwijt waren. Maar winnen is winnen en daar gaat het om. Ook Elano weer eens in actie gezien, wat kan dat jong lekker spelen. Een genot om naar te kijken en won zijn wedstrijd, hoewel in de 1e game een verlenging nodig was 22-20. Vader en Moeder Nijkamp waren getuigen, fijn om Jan en zijn vrouw weer eens te zien en heb gesproken (sorry Jan dat ik de zaal heb verlaten zonder gedag te zeggen). Ook de HD was de winst binnen samen met Lennart en er kwam een 4-0 voorsprong op het scorebord. Hiermee was een grote overwinning mogelijk, maar het werd een 5-3 winst. Misschien toch een beetje onderschatting bij een 4-0 voorsprong. Gefeliciteerd met jullie winst.


Team 4 ook aan het spelen en daar was een grote overwinning van 8-0, hoewel alleen Mathijs Janz een 3e game nodig. Een spannende en mooie wedstrijd met mooie scorende punten aan beide zijde, maar Mathijs won terecht zijn wedstrijd. De DD Daphne en Ilja waren ook heel goed bezig en wonnen vrij gemakkelijk hun wedstrijd. Ook nog Daphne DE in actie gezien bij haar enkelspel. Wat kan die griet goed spelen met veel inzicht en techniek, laat zij de tegenstander alle hoeken van de baan zien. Met mooie schijnslagen, zowel in voor als achterveld is een lust om te zien. Gefeliciteerd met jullie monster zegen.


Ook nog een aantal jeugdleden in actie gezien en ook daarvan kan ik genieten, stonden met 3 toptrainers (Ed, Leo en Fred) te kijken naar onze nieuwe opkomende jeugd. Maar daar kan je wel zien dat de jeugd training krijgen en ook aanwijzingen krijgen van hun trainers en dat is perfect. De jeugdopleiding is heel belangrijk en ik hoop van harte dat er steeds meer jeugd zal gaan badmintonnen. Zonder jeugd geen toekomst en doorstroming naar senioren teams, die wij altijd hebben gehad. Maar we zijn op de goede weg en er wordt ook meer aandacht aan besteed. Zet hem op jeugdtrainers, jullie zijn goed bezig.