Avi air Almere – Decorette BC amersfoort door de ogen van Fred van wankum

Fred van Wankum

Decorette BC Amersfoort niet opgewassen tegen sterk spelend Almere

Vol goede moed na een goede zege van 6-2 op Hoornse van vorige week, op naar Almere. Rune kon beschikken over een voltallig team met uitzondering van Jelle Maas, die voor deze wedstijd niet was opgeroepen. Toch wel een beetje opgewonden door Topsport coördinator Debora van de Wal, die de overschrijving van Tamara van der Hoeve blokkeerde.

De wedstrijden DD en HD op de banen, met Kirsten de Wit / Cheryl Seinen (Olympia deelneemster) tegen Meike Versteeg en Madouc Linders. De heren Alex Vlaar / Timo Stoffelen tegen Ruben Wijnands en Niels Veenstra. Ruben en Niels speelde in de eerste fase van de 1e game goed en dat bezorgde ook een spanende game te worden. Gelijk opgaande strijd met prima punten aan beide kanten. Maar helaas in de kritieke fase twee cruciale foutjes verlies van de 1e game 22-20. De tweede game waren van Niels en Ruben beduidend minder en verloren de 2e game met 21-16.

Bij de Dames waren de verschillen wel erg groot, wel te zien in de uitslag 21-9 / 21-11. Meike en Madouc nog niet op hun niveau en op elkaar ingespeeld. Waren wel een maatje je te klein. Hierdoor een stand van 2-0 achter.

Nu volgen de Heren en dames enkels, dan moeten we daar de achterstand weer recht trekken. Hans van Os tegen Noah Haase en dat zou geen makkelijke klus worden voor Hans. Noah, snel, goede techniek en fysiek ruim voldoende om Hans het vuur aan de schenen te leggen. Mooie en lange rally’s die vaak in het voordeel van Noah waren, Hans wilde dan te snel scoren en verloor hierdoor te veel punten. Zijn lobs vanaf het net waren veel te kort en Kon Noah van harte lust op scoren. Dat gebeurde de hele wedstrijd door en daardoor kon Hans de wedstrijd niet meer keren 21-17 – 21-17.

Niels Veenstra aan de bak tegen Sebastiaan Li, hier 2 spelers aan elkaar gewaagd en dat was ook het hele wedstrijd verloop. Met prachtige lange rally’s met veel tempo en mooie scorende punten. De 1e game ging heel snel naar Niels en Sebastiaan had er geen grip op 14-21. De 2e game waren de rollen omgedraaid toen ging Niels de fout in en had er geen grip op 21-13. Dan maar de 3e game en dat was een gelijkwaardige wedstrijd, met om beurten prachtige scorende punten. Dan was Li een paar punten los dan weer Niels, een waren tweestrijd die helaas verloor Niels met 21-19. Nu al een achterstand van 4-0.

Dat kon weleens een hele pijnlijke middag gaan worden, een zware taak voor de dames. Om deze achterstand weer enigszins in te lopen. Estelle van Leeuwen tegen Iben Bergstein onze nieuwe dame uit Denemarken. Voor haar de zware taak om ons 1e punt te scoren. Iben begon matig en kon het tempo van Estelle niet aan en verloor met duidelijke cijfers 21-10. De 2e game begon Iben wel beter te spelen en scoorde ook mooie punten. Het werd wel fysiek zwaar voor beiden en Estelle begon meer fouten te maken en Iben vocht voor haar laatste kans om er een 3e game er uit te halen. Zoals het een Deense betaamt vechten ze tot de laatste snik, maar het mocht helaas niet baten en verloor met 21-19. Achteraf hoorde ik van Rune dat ze de hele week ziek was geweest en meerdere malen was getest op corona, wat gelukkig niet het geval was. Dat kan haar behoorlijk partte hebben gespeeld in haar spel. Hopen dat het volgende keer beter mag gaan.

Ieva Pope tegen Anouk van Wijk. Anouk had bij de 1e game veel onnodige fouten en speelde Ieva te veel en te lang in het achterveld. Daardoor kon Ieva met hartenlust scoren 21-14. In de 2e game kwam weer de ware vechtjas naar voren en gaf zeker niet op en kwam steeds dichterbij en scoorde meer punten en dwong meer fouten af bij Ieva. Maar de nodige dropshots bleven te lang achterwegen, waardoor de langzamer Ieva niet vanuit achterveld naar voren hoefde te komen. Helaas ook deze game ging verloren 21-19.

Een achterstand van 6-0, om daar nog iets van te maken zal wel heel moeilijk worden. De 2 GMD nog op het programma. Alex Vlaar / Kirsten de Wit tegen Ruben Wijnands en Iben Bergstein. De 1egame ging redelijk vlot naar BCA 17-21, hier was wel goed te zien dat Iben en Ruben best goed kunnen spelen. Maar bij de 2e game en 3e game, was het toch helemaal verdwenen en verloren kansloos met 21-9 / 21-13.

Bij het tweede GMD Timo Stoffelen en Chery Seinen tegen Hans van Os en Madouc Linders. De zware taak om nog een puntje te kunnen scoren. 1e game ging het nog wel redelijk, scoorde nog een aantal goed punten, maar het is en het was een maatje te groot. De 2e game ging snel naar Almere met 21-8 en de nederlaag van 8-0 was een zeer zware domper waar zeker niet op gerekend was.

De doestelling om de kampioenspoule te halen wordt hierdoor niet makkelijker op en zal door het team meerdere tandjes bij gezet moeten worden om ons doel in veiligheid te brengen. Het is zeker nog mogelijk en we hebben het nog steeds in eigen hand. Almere, die hoort zeker bij de beste 3 van Nederland met hun goed uitgebalanceerd team. Dus nog geen man overboord.

Wat ik nog wel een opmerking moet maken is de thuishaven van Almere voldoet niet aan de regels. Geen kantine open, om wat te gaan drinken. Vervolgens nog beschamender is dat er na afloop niet gedoucht kan worden ongehoord en dat kan niet. AZ, waar een tribune is ingestort moest ook uitwijken naar andere velden. Almere moet uitwijken naar andere sporthallen. Maar dit kan echt niet en mag niet. Hier zal de bond een afkeuring voor moeten geven om hier nog verder te spelen. Ook een oproep aan Almere die topsport nastreeft, ga na een andere hal. Om spelers on-gedoucht naar huis te laten keren, ongeacht het niveau kan absoluut niet.

Bedankt Fred, dat we deze wedstrijd ook door jouw ogen konden beleven.