Ik heb toch nog kunnen kijken

Vanavond zou ik een bezoek hebben gebracht aan de Juliana van Stolberg Sporthal, maar dat ging vanwege een plots opgekomen verkoudheidje niet door.
Wel heb ik de wedstrijd vanaf mijn computer kunnen bekijken, omdat er een livestream uitzending was opgezet.

De heren en dames hadden weinig problemen met de tegenstanders uit Wijchen. Meike en Renske wonnen vrij snel in 2 sets.
Bij de heren Ruben en Niels eindigde het ook na 2 sets, maar klonk het eindsignaal wat later die avond.
Dan de singles met invaller Bart Hoksbergen, die de 1e set tegen Teun Gootzen zeer alert de slagen van zijn tegenstander verwerkte en mede daardoor de winst van de 1e set op zijn naam bracht met 21-15.
Ik verwachtte dat Bart dit in de 2e set zou gaan voortzetten, maar het liep anders. Ik wijt het aan slordigheden die ontstonden in het spel van Bart. Iets te veel om de wedstrijd in 2 sets te beslissen.
De 3e set was het spel aanvankelijk beter verzorgd, maar kon Bart, Teun niet op achterstand zetten.
Het werd zeer spannend in het verdere verloop van dit spel. Beide spelers maakten aanspraak om de set naar zich toe te trekken.
Bart Hoksbergen deed dat aan het einde van de 3e set en sloot met 21-19 af. Gefeliciteerd Bart.

Ondertussen had Meike haar wedstrijd al winnend in 2 sets afgesloten en de winst naar haar toegetrokken door Leonie Rovers met 21-15 en 21-9 te verslaan.

Thomas Sibbald nam het op tegen Yannick Smeets. De laatste had een beetje moeite met de shuttle en de lijnen en kon daardoor nooit in zijn spel komen.
Yannick moest met al die tegenslag de winst vandaag aan Thomas laten 21-15 en 21-18.

Dan de 2e dames enkel die ging tussen Madouc Linders en Maureen Zewald.
Ook hier had ik sterkere tegenstander verwacht, maar net als Yannick maakte Maureen ook hele vreemde foutslagen, die ik haar in het verleden (bijna) nooit zag maken.
Het geluk was duidelijk aan onze kant in die eerste set en Madouc kon de set met 21-16 afsluiten.
Vreemd was het verloop van de 2e set, waarbij nu ook Madouc ineens veel fouten ging maken en soms het spel aan haar tegenstandster liet en dat bleek niet de juiste strategie.
Na 19-21 volgde er een 3e set. Ging het niveau toen weer wat omhoog? Tot de interval niet echt nee, maar bij Madouc liepen de scores lichtjes uit ten opzichte van de score van Maureen.
Daarom was Madouc aan het eind de gelukkige winnares van deze partij door die 3e set met 21-16 te winnen.

In de 1e mix stonden Bart Hoksbergen en Renske Kwakkenbos  t/o Teun Gootzen en Ella Peters.
Het Amersfoortse koppel werd stevig terug gedreven in de 1e set en kon zich niet onder die druk uitspelen en verloor de 1e set met 17-21.
In de 2e set zag ik dat het tij gekeerd was en wisten Renske en Bart het hun opponenten heel erg moeilijk te maken, lees onmogelijk,
want de 2e set werd afgesloten met 21-8.
Die 3e set was niet als de eerste en zeker niet zoals de 2e set.
De krachtsverhoudingen waren in evenwicht, maar dat veranderde na de interval van de 3e set.
In de eindfase van de wedstrijd ondervond Teun last van zijn borst en moest even de tijd nemen om op adem te komen.
Daarna draaide het spel en kon het Amersfoortse team de 3e set met 21-18 binnenhalen.

Nog zo’n spannende 3 setter speelde zich op het andere cord af.
Daar stonden de spelers van Decorette BC Amersfoort Niels Veenstra en Madouc Linders tegenover de jeugdige spelers van Smashing Casper Spaans en Leonie Rovers. Je merkte al direct dat dit ook weer een spannende mix kon gaan worden.
De Amersfoorters waren in die 1e set wel het bovenliggende team, maar in de 2e set keken Niels en Madouc steeds tegen een achterstand aan die ze niet meer konden dichten. Ook hier dus opnieuw een 3e set. Ik vertelde al dat het spannend kon worden en dat werd het zeker.
De spelers van Smashing streden voor elk punt, maar dat deden Madouc en Niels ook. De heren doken naar de shuttles en wisten daarmee de rally’s lang door te voeren. De dames wisten de vele smashes vaak goed te pareren.
De stand ging tot het einde vrijwel gelijk op. Meestal stonden Madouc en Niels op kleine voorsprong en konden Casper en Leonie even later weer aanhaken.
Op 19-19 namen ze zelfs even de leiding door als eersten het 20ste punt te scoren. Jawel dat was het matchpoint.
Ja, dat was het zeker, want Madouc en Niels kwamen terug in de partij door het 20ste -21ste -22ste -23ste -24ste -25ste -26ste -27ste en 28ste punt te maken.
Maar dat deden Casper en Leonie ook. Waarbij Leonie in deze periode van de wedstrijd wel wat last van spanningen ondervond.
Wanneer iemand 3x op rij de shuttle in het net serveert….. Hmmm, dat moet dan wel de wedstrijdspanning zijn geweest, die haar op dat moment parten heeft gespeeld. De laatste 2 punten kwamen er ook en gaf de score aan die je vanaf het plaatje kunt aflezen.

Decorette BC Amersfoort wint de 3e set van de Mix met 30-28

Lucky Amersfoort. Nou ja Lucky de eindstand was wel 8-0 (een beetje geflatteerd, dat dan weer wel).
Volgend weekend zowel op zaterdag (19:00 uur AMOR) en ook een wedstrijd op de zondag (14:00 uur tegen Nutri-Dynamic Hoornse BV).
Dan zit deze competitie in de Handhavingspoule er al weer op.
Dank voor jullie inzet dames en heren.

Ik hoop zelf dan weer hersteld te zijn en de wedstrijden van de zijlijn te kunnen bekijken. Tot dan.

Een van jullie supporters