Nieuws

Zaterdag 14 april Clubkampioenschappen bij BC Amersfoort

De toernooistart was vanmorgen om 10.00 uur sharp.

Ik was op tijd in de zaal en kon mij opmaken voor de dag van de Clubkampioenen bij BC Amersfoort.
Even klonk door de luidsprekers de stem van René Lelieveld om de spelers naar de wedstrijdbaan te dirigeren.
Ik maakte direct van de gelegenheid gebruik om de foto’s van de spelers te maken.
De veteranen waren dat al gewend van afgelopen donderdag, Ook de competitiespelers keken daar niet meer van op, maar enkele jeugdspelers hadden duidelijk niet op een fotoshoot gerekend en daarom besloot ik om mijn pogingen bij de jeugd dit jaar verder te staken.
Zo had ik wel meer tijd om mijn aandacht te schenken aan de strijd bij de volwassenen.

 

 

 

 

De veteranen speelden een volledige poule van 5 wedstrijden verspreid over de zaterdag.
Voor sommige koppels wel wat veel, omdat er tussen de wedstrijden wat hersteltijd zat.Niet dat deze tijd onnodig was hoor, nee dat was het punt niet, maar na iedere wedstrijd nam bij deze heren de stijfheid alsmaar toe. En de spelers die afgelopen donderdag meespeelden in het single toernooi, daar had ik echt mee te doen. Het was vandaag op het einde voor hun echt afzien.

 

 

 

 


De dubbellaars Frans Hoksbergen en Ben Kwakman waren vandaag het sterkste koppel en tekende voor de 1e plaats en waren daarmee De nieuwe Kampioen in de herendubbel bij de Veteranen.
Zij wonnen al hun partijen in 2 sets en dan heb je als tegenstander geen kans.
Met één verloren wedstrijd ging de 2e plaats naar Joop van Dijen en Ed Kornegoor.
Met 2 verloren partijen werden Philips Oei en René Remerie 3e in de poule.
Het duo Johan Meijer en Karel Wijnberg werden ondanks 3 nederlagen toch verdienstelijk 4e.
5e werden Paul de Laak en Arthur van Riel zij liepen evenveel verliespunten op, maar winsten dit met minder partijen voor elkaar te boksen (badmintonnen) en daarom kregen Ed en Fred van Wankum de poedelprijs toebedeeld.
Een verdiende prijs die hen vandaag echt toekwam. Proficiat.

Bij de dames was er één partij die er danig bovenuit stak. Het bleek ook de finale te zijn.
Hier stonden Romy de Laak en zij van Molenkamp (Anouk) tegenover elkaar.
Er ontstond een pittige partij, waarin Anouk direct liet zien over een paar leuke eigenschappen te beschikken. Ik noem “rake klappen”, “goed loopvermogen”, “tactisch vernuft” ze had het allemaal.
Dat zie je ook aan de stand 12-21 in die 1e set in het voordeel van Anouk Molenkamp.
Deed Romy dan helemaal niets goed in die 1e set? We gaan door met de 2e set.
Romy bleef nu wel meer in de strijd en moest nu echt hard werken, omdat er sowieso  gewonnen moest worden, om nog een kans op de titel te maken. Dat wilde Anouk natuurlijk voorkomen en bleef qua stand zeer kort op de huid van haar tegenstandster Romy de Laak zitten.

In haar nieuwe sponsor outfit (zie foto) was dat helemaal geen makkelijke opgave.
Toch wist Romy de set op haar naam te zetten en zo met een 3e game nog steeds uitzicht
op de titel Clubkampioene in het Damesenkelspel te hebben.
In die 3e set wist Romy een wat ruimere voorsprong te nemen, maar aan het einde van de partij
werd het nog wel een heel klein beetje spannend, omdat Anouk nog sterk terug aan het komen was.

Het was het Romy de Laak die de titel Clubkampioene in het dames enkelspel naar zicht toe kon trekken door met 21-18 in de 3e set te winnen.

De finale herenenkel was aan het einde van de dag geplant en daarom nu eerst de wedstrijden van de heren en dames dubbel en het gemengd dubbel.
Eerst de dames.

Hier stonden Ilja Bakker en Romy de Laak als team tegenover Renske Kwakkenbos en Anouk Molenkamp. Dit laatste koppel zo bleek al gauw lieten er geen gras over groeien en wisten in notime een grote voorsprong op te bouwen, welke niet meer ingelopen kon worden. 21-11
Ik de 2e set konden Ilja en Romy het tij niet keren en zo loop ja dan in 2 set tegen een nederlaag op.
Renske en Anouk gefeliciteerd met jullie titel Clubkampioen in de Damesdubbel 2018

Dan de herendubbel finale tussen de als nr. 1 geplaatste heren Luc Maessen en Remco Pots en het andere koppel met de heren Harald Hiemstra en Richard van Winkoop.
Een partij vol verrassingen althans zo heb ik dat beleefd de 1e set ging met 16-21 naar Harald en Richard. Nou ja dat kan zou je kunnen zeggen.
Eerst maar eens kijken hoe de 2e set verloopt.
En daar toonden Remco en Luc toch hun vooraf geplaatste nummer 1 klassering, door met 21-12 de winst binnen te slaan.
Was het gedaan met de tegenstand?
Nou nee, want we kregen toch een aardige 3e set voorgeschoteld, omdat Harald en Richard er toch nog wat energie in staken.
En terecht, want zeg nou zelf , wanneer kom je nu weer in deze positie, waarbij je de kans krijgt om Clubkampioen in het herendubbelspel te worden?
Daar moet je weer een heel jaar op wachten.
Dus waarom niet meteen de klus klaren?
Zo ontstond een heftige strijd, waarbij Remco en Luc wel steeds op voorsprong bleven, maar de hete adem van de tegenstanders bleven voelen. Maar ook bij deze partij blijkt dan weer dat als je het eerst 21 punten maakt en de andere nog 17 punten heeft binnen geslagen, dan wint het team die op 21 punten staat en dat waren Remco Pots en Luc Maessen. Gefeliciteerd met jullie titel heren.

We geven Harald even rust om zich voor te bereiden op de finale van het enkelspel.Eerst de uitslag van het gemend dubbel die dit jaar ging tussen Remco Pots en Renske Kwakkenbos en het duo Ilja Bakker en Harald Hiemstra.
Hoewel de onderlinge strijd best te verteren was zal ik het bij de optekening wat kort houden. Ik werd langs de lijn wat afgeleid. Sorry daarvoor.
Remco en Renske wonnen in straight sets en kregen 16 en 17 punten tegen. Alweer een Kampioen.

 

 

 

 

 

 

Ik heb er lang op moeten wachten, maar daar was die dan toch de finale in het heren enkelspel.
Die ging tussen de verwachte Harald Hiemstra en Richard van Winkoop, wie zeg je? Ja Richard had goede zaken gedaan door te winnen van Leon Molenkamp, Bart Hoksbergen en ook Gilles de Kock te verslaan. Gilles die net daarvoor nog zeer fraai de nummer 2 van het toernooi Remco Pots in 3 sets wist te verslaan. Ja die Richard van Winkoop dus in de finale van het herenenkelspel op de Clubkampioenschappen van BC Amersfoort. Richard van Winkoop onthoud die naam!
Die Richard ging me daar toch van start. Hij overrompelde de altijd ijverige Harald compleet door de 1e set met 13-21 geheel verdiend op zijn naam te zetten. Ook in de 2e set stevende die Richard van Winkoop af op de titel, maar in het zicht van de haven ging het toch mis en wist Harald het tij te keren en won met 22-20. Richard was teleurgesteld en was duidelijk vermoeid. Niet dat Harald er fris en fruitig bij zat, maar hij was zichtbaar al weer direct bezig met de voorbereiding van zijn 3e set.

Gauw nog even de bidon van de uiterst vermoeide Richard vullen.???????
Die had echt alles gegeven en kwam aan het einde net iets te kort. Respect man.

De 3e set was te zien dat Harald de betere, of moet ik zeggen de fittere speler te zijn.
Strijdend kwam Richard steeds terug in de partij, maar Harald bleef steeds de voorsprong behouden.
Het geloof in zijn mogelijkheden wist Harald tot het einde te behouden en werd toch nog de enige echte nummer 1 bij de Clubkampioenschappen bij het heren enkelspel van BC Amersfoort.

 

 

 

« Terug

» Nieuws archief