Nieuws

Clubkampioenschappen donderdag 12 en zaterdag 14 April

Clubkampioenschappen donderdag 12 en zaterdag 14 April

 

Clubkampioenschappen donderdag 12 en zaterdag 14 April.

 

De spanning neemt toe, aankomende donderdag gaat de strijd beginnen. Wie worden er  clubkampioen, dat is de grote vraag die zaterdag 14 april beantwoord gaat worden. Maar de spanning is bij mij zeker aanwezig, niet wie er kampioen wordt. Maar of alle competitie spelers wel hebben ingeschreven en de moed hebben om de confrontatie aan te gaan. Clubkampioenschappen heeft altijd bestaan en is niet zomaar een tussendoortje, sterker nog een van de hoogte punten van het seizoen. Dan spreek ik van vele jaren terug, toen moesten we twee volle dagen vol aan de bak. Het waren toen ook schema`s  die overvol waren, geen poules zoals nu. Twee dagen strijd in twee categorieën, bondsspelers en districtspelers in die tijd. Nu zijn we blij dat we enkele poules vol kunnen krijgen en zo nog een redelijke clubkampioenschappen te kunnen houden. Waar is die animo gebleven bij de spelers en speelsters, het is voor mij onbegrijpelijk. Kijk eens naar onze vereniging, we spelen op het hoogste niveau en bezetten met 8 teams de bondscompetitie. Eredivisie, 2 x 1e divisie, 2 x 2e divisie, 2 x derde divisie en 1 x vierde divisie. Dat zijn totaal 51 spelers, waarvan 29 heren en 22 dames. Daar kan je toch een volwaardig clubkampioenschap mee houden. Stel de TC voor  een ongelofelijk probleem, bel nog snel de TC lid Rene. Misschien kan het nog, zodat we weer een volwaardig clubkampioenschap gaan krijgen.

Met vriendelijke groet,

Fred van Wankum.

Jan Nijkamp, heeft een stuk geschreven over de 26 uren toernooi in Huizen. Dat is ongelofelijk zwaar, om in die omstandigheden te spelen. Hoe bedenken ze het om zoiets zwaars te organiseren, het is een aanval op je lichaam. Maar genoeg spelers van FZ FORZA BCAmersfoort waren vertegenwoordig en hebben hun kwaliteiten en strijdlust laten zien. Bravo, dat jullie dat kunnen opbrengen. Een voorbereiding voor de aankomende Clubkampioenschappen? Een ding is zeker, tijdschema bij de clubkampioenschappen is zo ingedeeld dat je lekker naar bed kan.

Leuk stuk en foto Jan.

 

Waar zijn de verslagen van de Jaap van de Kolk beker? Er zijn twee teams in actie geweest, maar nergens een verslag te zien.

« Terug

» Nieuws archief