Nieuws

FZ Forza Mastertoernooi Amersfoort

Succesvol Master weekend van FZ FORZA BCAmersfoort
van 17 en 18 maart zit er weer op.

 Een Yiedruk weekend voor de wedstrijdleiding en veel medewerkers van onze club, die het   mede mogelijk hebben gemaakt voor een geslaagd toernooi.
Een toernooi waar onze 40 jarige Yao Jie de winst pakte.

Voor vele misschien een verassing, maar voor de echte kenner niet echt. Yao Jie heeft jaren op het hoogste niveau gespeeld en de harde leerschool van het Chinese systeem meegekregen. Mooi om te zien, dat zij nog in staat is om dit toernooi te winnen. Als Yao Jie weer een beetje zou gaan trainen kan zij nog steeds mee op het eredivisie niveau en van zeer grote waarde zijn voor de jeugdspelers van onze club. Wie weet, wat Yao Jie voor onze club nog gaat betekenen. Overigens heb ik wel een aantal hooggeplaatste spelers van onze club gemist en dat is wel bedroevend. Spelers die ook van grote waarde kunnen zijn, voor onze club. Wel genoten van spelers die er wel waren en mooie wedstrijden hebben laten zien.

Het is goed waarneembaar dat de club weer in beweging is, vele vrijwilligers zijn bezig het roemruchte verleden weer enigszins op te pakken. Ik ben zaterdag de hele dag in de zaal geweest tot sluitingstijd en heb geconstateerd dat het leefde. Hoe komt dat? Het bestuur is regelmatig zichtbaar aanwezig en aanspreekbaar, dat straalt vertrouwen uit en prikkelt de leden. De gezelligheid neemt toe, in de zaal en in de kantine. We zijn er nog lang niet, er moet nog veel gebeuren. Neem bijvoorbeeld de barbezetting, bezetting bij evenementen valt het wel mee. Maar de structurele bezetting is nog steeds het grootste probleem en daar zal een oplossing voor moeten komen. Maar het bestuur straalt  ambitie uit en dat is heel belangrijk en hoop, dat veel leden van deze mooie club, hier iets van mee krijgen.

Nu de club weer een beetje tot leven komt, roep ik alle leden op mee te doen aan ons jaarlijkse clubkampioenschappen. Die gespeeld worden op donderdag 12 April en zaterdag 14 April. Doe allemaal mee, voor ieder niveau is er plaats. De TC zal iedereen indelen in verschillende categorieën, zodat iedereen aan zijn trekken zal komen. Altijd een mooi en gezellig evenement en die onderlinge strijd is zo mooi en noodzakelijk. Waarom noodzakelijk zou je zeggen! Ik heb alle senioren teams de resultaten bijgehouden en die zijn bij verschillende teleurstellend te noemen. Dus een rede om de onderlinge strijd aan te gaan om je sterkte te bewijzen. Hoe mooi kan het zijn om die onderlinge strijd te zien binnen onze clubleden. Daarom roep ik iedereen op om mee te doen en vooral alle senioren teams, die straks onze vlaggendragers zijn van onze club. Verschuil je niet en durf de confrontatie aan, ik reken op jullie.

Alle medewerkers van de club, heel erg bedankt.

 

Fred van Wankum.

« Terug

» Nieuws archief