Nieuws

Wedstrijdverslag BCA 3 - Duinwijck 3 door Jan Nijkamp

Wedstrijdverslag BCA 3 – Duinwijck 3    1 – 7

Het seizoen is bijna gedaan. Team 3 heeft deelname aan de 1e divisie weten veilig te stellen.
Dat is mooi, maar in de laatste 2 partijen van dit seizoen wachten nog 2 moeilijke tegenstanders.
Vandaag was het dan zover. Het team uit Haarlem stond op de mat.

 

Ik bewaakte de lijnen bij de herendubbel en zag dat de heren Remco en Elano een kleine voorsprong hadden opgebouwd tegen Bart Gerrits en Rein Ridder. Langzaam en onverwachts kwamen de Duinwijckers langszij en namen de leiding over om het daarna met 19-21 uit te maken.
In de 2e set een iets andere spelopbouw maar ook nu ontliepen de ploegen elkaar weinig.
We hadden kans op de 3e set, maar hadden vandaag weinig geluk en daar profiteerden Bart en Rein van door in de verlenging van de 2e set de winst te pakken 24-26.

De dames Ilja en Anouk moesten ook al een nederlaag wegwerken, want zij dolven het onderspit tegen Marije Bloem en Mandy Lenderink met 2x 13-21.

De heren single tussen Remco Pots en Bart Gerrits was er weer één waarbij ik zag dat Remco momenteel in topvorm verkeerd. Ik heb daar al genoeg over geschreven, dus hou ik het vandaag even kort. Briljant gespeeld 21-13 en 21-11.

Lotte ontbrak vandaag vanwege voorbereidingen op tentamens.
Romy de Laak was haar vervangster en moest het in de single opnemen tegen Simone Hermsen.
Vooraf bekeken geen makkelijke opgave.
In de 1e set was Romy niet in goeden doen en in de 2e set kwam ze wat te kort, dus werd er in 2 sets verloren 9 en 17. Straks misschien een revanche bij het gemengd dubbel?

Eerst door met de singles van Anouk en Elano.
Anouk Molenkamp verloor de 1e set met 12-21, maar wist de 2e set met 21-17 te winnen, of was het andersom? In ieder geval er kwam een 3e set en die was spannend en had zomaar gewonnen kunnen worden. Maar dat gebeurde niet want Anouk verloor met 19-21. Bijzonder jammer.

Elano Nijkamp was vandaag niet opgewassen tegen een super fitte Teun Yntema en verloor kansloos met de setstanden 12-21 en 11-21.

In beide mixen werd door beide verenigingen hard voor de punten gestreden.
In beide mixen waren 3 sets nodig om een winnaar uit te roepen.
In beide mixen was Duinwijck vandaag de sterkste en daarmee kwam deze eclatante 1-7 op het scorebord te staan. Jullie verdienden meer, maar soms zit het ietsje tegen.

Met dank aan Romy voor het invallen bij Team 3
Over 2 weken onze laatste wedstrijd tegen de kampioensploeg uit Hoorn.

« Terug

» Nieuws archief